Keväinen Islanti sykkii elämää

Heippa, nyt seuraa matkavinkkiä kaksikon äidiltä.


Keväällä matkustaminen on mukavaa. Silloin ei vielä ole runsaasti turisteja tai ruuhkaa nähtävyyksiin ja hintatasokin on edullisempi. Kun kaikki Euroopan suurkaupungit on kierretty ja kaipaa uudenlaista matkakohdetta voi vaivattomasti vajaan 5 tunnin suoralla lennolla Helsingistä lentää Islantiin.




Islannissa voit viettää täydellisen päivä maailman pohjoisimmassa pääkaupungissa, Reykjavikissa. Lähde aamukävelylle  merenrataan ja vanhaan satamaan tai  rentoudu Sundhöllnin geotermisessä uimahallissa ja poikkea pihassa sijaitsevassa  kuuluisalla hot dog -kioskilla lounastamassa. Iltapäivän voi kierrellä ostoksilla ja poiketa kahvikupposelle yhteen kaupungin viehättävistä kahviloista. Musiikin ystäville löytyy tarjontaa lähes päivittäin uudesta upeasta konsertti- ja kongressitalosta. Lipun voi hankkia vaikka samana päivänä. Reykjavikissa on useita erinomaisia ravintoloita, mutta jos suuntaa iltasella kalasatamaan voi herkutella  päivän saalilla. Minulle esimerkiksi tarjoiltiin siellä erinomaista kissakalaa.



Islannissa ei aika käy pitkäksi. Aktiviteetteja löytyy joka makuun. Lintubongausta voi harrastaa Videyn saarella ja uusia elämyksiä karttuu valas- tai jeeppisafarilta. Golfkenttiä löytyy n. 60 kappaletta ja hevosia voi vuokrata joko oppaan kanssa tai ilman. Kauneuttaan voi hoitaa Sinisellä laguunilla.
Mutta jokaisen Islannin matkaajan on ehdottomasti  kierrettävä "kultainen kolmio" (Gulfossin vesiputous, Geysirin kuumat lähteet ja Pingvellirin kansallispuisto), nähdäkseen edes pienen osan  maan karusta kauneudesta.




Keväisin terveisin R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon