Rakastuin Osloon

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” – Mark Twain


Moikka! Me ollaan äiti ja tytär jotka jakaa keskenään palavan halun nähdä ja kokea maailmaa ympärillään. Päätimmekin siis perustaa yhdessä blogin, jossa pääsemme jakamaan seikkailujamme niin Euroopan sisä- kuin ulkopuolella ja niin yhdessä kuin erikseen. Toivottavasti saamme inspiroitua muitakin tutkimaan Suomen ulkopuolista elämää!

Ensimmäisenä haluan sanoa pari sanoo viimeisimmästä kohteestani, jossa vietin
viikko sitten viikonloppuni, Oslosta.



Tämä Norjan, syvällä vuonojen päädyssä sijaitseva, pääkaupunki vei sydämeni aivan totaalisesti. Vielä kun olisi ollut hieman aurinkoisempia keli, niin olisin varmasti jättänyt menemättä paluulennolleni ja jäänyt airbnb-kämppäämme lopullisesti. Tämä oli itseasiassa ensimmäinen kerta kun käytin kyseistä majoitusmahdollisuutta ja ei varmasti jäänyt viimeiseksi. Löysimme aivan ihanan huoneen, aivan ihanalta paikalta, suoraan kuninkaanlinnan takaa ja aivan ihanalta pariskunnalta. Joten vahva suositus airbnb:lle!





Olimme siis aivan linnan takana, eli oikein mukavan reippaan 10 minuutin kävelymatkan päässä Oslon pääkadun Karl Johans gaten Kansallisteatterin päädystä. Kyseisen pytingin ohi kävely muutaman kerran päivässä ei tosiaankaan siis haitannut ja jos olisi ollut hiemankin lämpimänkin kuin +5 astetta, olisimme menneet linnan puistoon piknikille. Sen verran kaunis oli itse puistokin!









Näille yllä oleville maisemille haluan antaa ison suosituksen! Tämä oli siis Oslon Raatihuoneelta satamaa pitkin löydettävissä oleva Tjuvholmen kaupunginosa. Tämä oli siis kiinni itse keskustassa silloin, joka sopi tilanteeseen erittäin hyvin, sillä sillan ylitettyä tuntui kuin olisi astunut aivan eri kaupunkiin. Olsossa on hyvin kaunista vanhaa, mutta pohjoismaalaisen yksinkertaisen koristeellista ja raikasta arkkitehtuuria ja Tjuvholmen oli tähän täysi poikkeus jääden näin erittäin hyvin mieleen. Kaikki oli hyvin modernia ja värimaailmakin oli aivan erilainen kuin muualla kaupungissa; kylmä, krominen ja lasinen. Tänne eksyimmekin vaeltelemaan illan hämärtyessä ja huomasimme myös monien paikallisten siirtyvän siltoja pitkin alueella, sillä se vilisi ravintoloja, kahviloita ja baareja! Erittäin trendikäs alue siis kyseessä ja saa minulta todella vahvat suositukset, sillä se saattaa jäädä helposti turisteilta huomaamatta ja näin haluan sitä kaikille mainostaa!


Yllä olevassa kuvassa on toinen suosittelemani paikka, Cafe Sør. Se löytyy osoitteesta Torggata 11, 0181 Oslo ja oli todella positiivinen yllätys illanistujaispaikaksi ja jopa tanssipaikaksi! Saimme vinkin muutamalta paikalliselta, kun kyselimme minne mennä illalla nauttimaan Oslon vilkkaasta yöelämästä ja tänne meidät ohjattiin. Päivisin paikka toimii siis kahvilana, mutta illalla se muuntautuu todella kotoisaksi baariksi, joka keräsi jopa kunnon jonon edustalleen. Paikkana Cafe Sør oli melko pieni, mutta illan tullen sinne saatiin raivattua kunnon tanssilattia, joka täyttyi ääriään myöten. Hintataso paikassa oli myös kohdillaan, eli siis muun Oslon mukaan kallista jopa suomalaiselle, mutta samaa tasoa kuin muissakin baareissa Oslossa. Kaikin puolin kuitenkin pidimme paikasta todella paljon ja tämä on ainut kahvila/baari jota voin aidosti suositella. Jo pelkästään koska paikka oli hieman keskustan laidalla, eli täynnä paikallisia eikä turisteja ja tämä on aina suuri plussa!

Jos siis miettii uutta kohdetta jonne pääsee helposti ja nopeasti, suosittelen lämpimästi minutkin hurmannutta Osloa vaivattomuudellaan, kauneudellaan ja ystävällisyydellään. Jos korkea hintataso huolestuttaa, niin voin luvata, että myös pienellä budjetilla pääsee päivänsä viettämään Oslossa, jos vain välttää aivan ydinkeskustan kalleimpia ravintoloja ja baareja ja tyytyy syömään välillä hieman syrjäisemmissäkin paikoissa!

Seuraava matka onkin jo meidän molempien osalta aivan kulman takana ja seuraavat postaukset saakin lukea sitten itänaapuristamme ja sen kauniista Pietarista, sekä eksoottiselta Kiinan kiertomatkalta!

Keväisin terveisin A


“Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail” – Ralph Waldo Emerson


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon