Kiinan matka jatkuu historian havinaa huokuvaan Pingyaoniin

Terveyhdys Kiinasta


Matkustin  2.5 tunnissa kätevästi luotijunalla 400 kilometriä pohjoisempaa 500 000 asukkaan pikku kaupunkiin Pingyaoniin, jonka alkuperäisen kaupunginmuurien suojaama vanhakaupunki on Unescon suojelussa. Pingyao oli Ming- ja Qing-dynastioiden aikana kukoistava kauppakaupunki ja pankkilaitosten perustamisen myötä koko Kiinan talouselämän keskus. Myöhemmin kaupunki köyhtyi, minkä ansioista saa kiittää sen tämän päiväistä viehätystä. Kaupunki on säilynyt vuosisatojen ajan lähes muuttumattomana, ehkä paremmin kuin mikään muu kiinalaiskaupunki. Nykyisin kaupunki on tunnettu myös laadukkaasta härän lihastaan, taidokkaista lakkatöistään ja rikkaasta kivihiili esiintymästään.


Majoitun kaupungissa vaatimattomaan (täysin entisöityyn) perinteiseen tyyliin rakennettuun Pingyao International Financier Club-hotelliin. Perheyrityksen viehättävä johtajatar oli aamuisin vastanottamassa hotellin vieraiden toivomuksia aulan tiloissa.




 Kadut ja kauppojen julkisivut ovat pääasiassa säilyttäneet 1600-luvun historiallisen ulkoasunsa.  




 Minulla oli hieno mahdollisuus olla mukana maailmanmestarin luona opettelemassa silkkipaperin taittelua ja erilaisten kauniiden kuvioiden leikkaamista. Miten kätevästi ja helposti se
käykään ammattilaisen käsissä.


Matkani jatkuu bussilla (1.5 tuntia ja 80 km) kohti Taiyuania.  Poikkean vielä matkalla Taiyuaniin alueen päänähtävyyteen kuvankauniiseen arkkitehtonisesti erikoiseen Jincin temppeliin. Sen tärkeimmät rakennukset ovat omistettu veden haltijoille, muinaisten esi-isien hengille ja paikallisille jumaluuksille.





Taiyuanin on moderni, vaurashiili- ja terästeollisuuden keskus, josta matkani  jatkuu luotijunalla  vajaassa kolmessa tunnissa 600 kilometriä pohjoiseen, matkani päämäärään Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin. Siitä kerron teille tuonnempana.

Terveisin R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon