Vehreä Praha ja pääsiäisfiilis

"Travel makes one modest. You see what a tiny place you occupy in the world"
- Gustave Flaubert


Tänä vuonna Pääsiäiseni vietinkin keväisessä ja suorastaan silmiä häikäisevän vihreässä Prahassa, ah niin kauniissa Tšekin pääkaupungissa. Vietin siellä viisi päivää ja päivä päivältä rakastuin kaupunkiin vain enemmän ja enemmän. Mutta koska Praha on monelle varmasti tuttu kohde, en höpise sen enempää niistä perusturisti nähtävyyksistä, vaan kerron mieluummin asioista, jotka eivät ole ehkä niin tuttuja, ainakaan toivottavasti. 

Ensimmäisenä haluankin puhua pääsiäisestä. Koska onnistuin sijoittamaan reissuni juuri pääsiäisviikolle, sain kunnian päästä ihailemaan ympäri kaupunkia pystytettyjä pääsiäsmarkkinoita ja ensimmäistä kertaa ikinä voin sanoa tunteneeni pääsiäisfiiliksen. Yleensä kun puhutaan vain joulufiiliksestä niin nyt sain sitten kokea myös pääsiäisfiiliksen! Tämä olikin näkemisen arvoinen fiilis, eli jos ikinä mietitte menemistä Prahaan, niin valitkaa tämä viikko kohteeksi, koska jo näiden markkinoiden tunnelman pitäisi olla jokaisen bucket-listalla!





Ylemmät kuvat ovat kaikki Prahan linnan ja Pyhän Vituksen katedraalin takana olevan aukion pääisiämarkkinoilta. Seuraavat kuvat ovat sitten Vanhankaupungin aukion isoilta ja niiltä päämarkkinoilta.









Jätin kuviini tahallani mahdollisimman paljon ihmisiä, jotta markkinoiden tunnelma ja ihmismeri välittyisi edes vähäsen sinne ruutujen toiselle puolen!

Seuraavaksi haluan esitellä ostoskeskuksen. Se sijaitsee kaupungin laidalla, mutta sinne pääsee todella helposti keltaisella metrolinjalla. Ajaa vain loppuun asti, vastakkaiselle päätepysäkille kuin missä lentokenttä sijaitsee ja tätä Centrum Cerny Most-ostoskeskusta ei voi olla huomaamatta! Itse kuulimme paikasta mahtavan hostellimme The MadHouse Praguen mahtavalta henkilökunnalta ja suuntasimme saman tien paikalle. Meitä sinne houkutteli esimerkiksi Forever21, jota ei tätä lähempää Suomea taida edes löytyä ja vaikka olimmekin todella pienellä budjetilla matkassa (onnistuu Prahassa todella hyvin) niin silti matkaan lähti muutama vaatekappale.

Ostoskeskus oli valtava ja sisälsi esimerkiksi elokuvateatterin, joten siellä saa kyllä kulumaan vaikka koko päivän! Todella moderni, uusi ja siisti rakennus kyseessä, jossa kerrankin oli jopa mukavan viileä kierrellä kauppoja!






Loppuun vielä maistiaisia Prahan kauniista vihreydestä eli varmasta kevään merkistä, josta ei taida Suomessa olla vielä tietoakaan, mutta vielä on toivoa, ettei vappuna sentään lunta tulisi!







Sää Prahassa oli hyvin vaihtelevaa, sateeseen ei taidettu kertaakaan joutua, mutta lämpötilat heittelivät 5-10 asteen välillä aivan miten sattui ja aurinko näkyi joka toinen sekunti, kuten kuvistakin näkyy.

Seuraava reissuni onkin sitten hieman pidempi, kun parin viikon päästä lähden Eurooppaan interrailaan eli silloin tulee juttua aina Puolasta Alankomaihin ja kaikesta siitä väliltä!

Terveisin A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon