Dublin, viehättävä Irlannin pääkaupunki



Viehättävä Irlannin pääkaupunki

Dublininlahden rannalla kaupungin kahtia jakavan Liffeyjoen suulla sijaitseva Irlannin pääkaupunki on merkittävä satamakaupunki, josta on hyvät yhteydet sisämaahan.

Ha´penny bridge



Aina niin sateinen ja harmaa Dublin yllätti aurinkoisuudellaan ja kauneudellaan. Vaikka perinteinen säätiedote ( jos katsot vuorille ja näet ne, alkaa kohta sataan, jos ei näe vuoria, sataa jo) ei tällä kertaa pitänyt paikkaansa, se ei aiheuttanut meissä minkäänlaista närkästystä.
 
Jokaisesta korttelista löytyy oma baarinsa. Ulkona syöminen on suhteellisen edullista verrattuna hotelliasumiseen. Kuvassa mallia vanhasta kaupungista. Temble Barin pikkukatujen sokkelot sykkii elämää ympäri vuorokauden. Trendikäs ja rento alue, jossa järjestään kesäisin ilmaisia konsertteja ja teatteriesityksiä.





Irlanti on kuuluisa punertavista ale-oluista ja vielä kuuluisampi tummista stouteista ja porttereista. Parhaat lagerit on tuontitavaraa.  Kaupungista löytyykin runsaasti panimoita ja viskiteollisuutta. Guinness on yksi kuuluisimmista panimoista. Sen interaktiivinen museo sijaitsee entisessä humalavarastossa. Museon neljässä kerroksessa on näytteillä koneita, esineitä ja elokuvia. Lopuksi sisäänpääsylipulla voi nauttia tuopillisen Gravity baarissa kaupungin yllä.





Kaupunkiin tutustuu helposti kävellen, sillä kaikki merkittävät nähtävyydet ovat kävelymatkan etäisyydellä, mutta jos väsy yllättää voi valita hieman perinteisestä poikkeavampia kyytejä.



Useimmat rakennukset ovat 1700-luvulta tai 1800-luvun alusta.

Saint  Patrick´s  Cathedral (1100-1300-luvulta)


Dublin Castle


Te Spire on 120m korkea teräskeihäs symbolisoi Irlannin siirtymistä 2000-luvulle.


Sant Stephen´s Green -puistossa kaupunkilaiset viettävät aikaa eväiden kanssa.




Christ Church Cathedral


Löytyi se tästäkin kaupungista, mutta ei niin perinteisin mainoksin. Aluksi tämän hillityn logon ohi käveli helposti. Maut olivat kyllä perinteisset.

                       Seuraava reissuni suuntaa ihanaan Italiaan, kuvan kauniiseen Venetsiaan.
               Terveisin R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon