Hohoi täältä tullaan Oslon VAPPU!


Tervehdys aurinkoisesta Oslosta!

Osloa on kehuttu sijainniltaan maailman kauneimmaksi pääkaupungiksi. Missä toisessa pääkaupungissa voi nousta metroon Kansallisteatterin luona ja hypätä kyydistä suksille muutaman aseman jälkeen.

Oslon urbaania vetovoimaa ei kutenkaan pidä vähätellä. Kaupungin ytimestä löytyy runsaasti teattereita, konserttisaleja, taideaarteita ja gourmetravintoloita sekä aivan ihania puistoja. Siispä en voinut vastustaa kiusausta poiketa kurkkaamassa miten Oslo kylpee Vappu tunnelmissa.

Oslossa minua ihastuttaa erityisesti se, että kaikkialle pääsi jalan.

Oslo on vihreä kaupunki, jossa on paljon puistoja ja ulkoilualueita, ja kaupungin ulkopuolella levittäytyy laajat metsäalueet, jossa elää kuulemani mukaan villi eläimiä.



Yövyin Comfort Hotel Xpress Central Stationissa (Fred Olsen Gate 11),  joka sijaitsee aivan rautatieaseman läheisyydessä eli mukavasti kaikkien nähtävyyksien äärellä. Hotellin hinta-laatu-suhde on erinomainen ja palvelu erittäin ystävällistä.


Mutta se Vappu.. Sateisin perjantain jälkeen ilma selkeni ja lämmin kevätsää kutsui ihmiset kaduille ja puistoihin Vapun viettoon.







Vappu on Oslossakin opiskelijoiden juhlaa ja tietysti haalareiden kera.





Ja ehdottomasti kevään ensimmäinen ulkona syöty jäätelö.

Oslossa juostaan perinteisesti näin keväällä Oslon 10 km ja 5 km kaupunkijuoksu. Kisan aloittavat lapset omalla 1 km lenkillä ja sitten pääsevät vauhtiin aikuiset.



Terassit täyttivät ihmisistä ihanassa keväisessä Oslossa.

Meille kaikille on tuttu käsite päivä Tukholmassa, mutta miltä kuulostaisi päivä Riikassa. Siitä lähden seuraavaksi ottamaan selvää.

Terveisin R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon