Kaupunki pienine sokkeloisine kujineen

"Travel far enough, you meet yourself" - Cloud Atlas


Heips!

Kyseessä on siis Slovekian pääkaupunki Bratislava, joka hurmasi kyllä aivan täysin allekirjoittaneen! Minulla ei oikeastaan ollut juurikaan mitään odotuksia kyseisestä kaupungista tai edes maasta. Katsoin vain, että hei pääsen suoralla yöjunalla Krakovasta ja on kuitenkin matkan varrella Wieniin, joten voisihan sinne yhdeksi yöksi mennä piipahtamaan. Vielä kun löysin todella kivan kuuloisen hostellin, niin oli suunnitelmat lyöty lukkoon.

Tähän väliin onkin pakko taas hehkuttaa hostelliani, eli A Wild Elephant hostel Bratislava kyseessä ja olen ihastunut backpackerien itse pitämiin hostelleihin, sillä niissä tapaa aivan erilailla kavereita, koska niissä on poikkeuksetta rennompi ilmapiiri, eivätkä ne ole niin ammattimaisia muutenkaan, joten rakastuin tietenkin myös tähän hostelliin! Se oli todella hyvällä paikalla keskellä vanhan kaupungin sydäntä, aivan vanhan kaupungintalon kyljessä ja tälläkin kertaa tapasin yhteisen illallisen yhteydessä todella mahtavia ihmisiä ympäri maailmaa ja heidän kanssaan pääsin tutustumaan Slovekian yöelämään, jolle vahva suositus, jos halpa olut houkuttaa!





Ikävä kyllä huomasin, että kuvasaldoni tästä kuvankauniista kaupungista on erittäin laiha ja olen näemmä enemmän keskittynyt nauttimaan lämpimänä paahtavasta auringosta ja vanhan kaupungin sokkeloisista pikku kujista suloisine kahviloineen ja putiikkeineen. Esimerkiksi kävin kyllä myös Bratislavan linnalla, mutta sieltä en sitten ikuistanut yhtäkään otosta, vaan keskityin uusien tuttavuuksieni kanssa höpöttelyyn maailman menosta... Mutta yllä nyt muutama kuva aivan kaupungin sydämestä, Bratislavan oopperatalosta ja sen eteen avautuvasta hurmaavasta kävelytiestä suihkulähteineen ja ihanan rönsyilevine puineen! Nämä kuvat on otettu sen verta aamulla, että ei ollut vielä liian kuuma kaivamaan kameraa repusta joka toinen sekunti!

Alla yksinkertaisesti muutama "taidekuva" selittämään enemmän kaupungin tunnelmaa ja sitä mihin minä siellä rakastuin täysin. Tosin syytän tästä rakkaudesta täysin sitä, ettei minulla ollut mitään odotuksia, jolloin ne oli enemmän kuin helppo ylittää satakertaisesti heti kättelyssä, niin kuin kaupunki tekikin kun sinne 5.00 aamulla rautatieasemalle pöllähdin! Niin kaunista nousevan auringon valossa kylpevää autiota kaupunkia saa kyllä hetken hakea, sanokaa minun sanoneen!




Tässä siis yhdeksän interrail kohteeni joukosta numero kaksi ja tässä vaiheessa tajusin jo, että Eurooppa ei todellakaan ole perustylsä kohde, sillä se sisältää niin paljon tämän kaltaisia piilotettuja helmiä, joihin harva tulee menneeksi, sillä Pariisit, Roomat ja Lontoot vetää liikaa ihmisiä puoleensa... Tosin ihan hyvä vaan niin säilyy tämäkin kohde pidempään ei niin turistirysänä ja muutenkin paremmassa kunnossa!



Jos siis halpa viikonloppukohde hakusessa niin tässä taas yksi hyvä ja vahva suositus!



Terkuin A




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon