Interrailin ylivoimainen suosikki!


“Not all those who wander are lost.”  - J. R. R. Tolkien


Heippa!

Pulasta siirryin interrailistä poiketen bussilla Ljublijanaan eli Slovenian pääkaupunkiin. Tämä siksi, että minulla oli sellainen interrail-passi, jolla sain matkustaa yhden kuukauden aikana seitsemänä päivänä ja näin sain "huijattua" itselleni yhden kohteen lisään, eli pääsin kaikkiin yhdeksään kaupunkiini/maahani! Olen kyllä iloinen tästä muutoksesta, sillä maisemat Kroatian ja Slovenian poikki olivat suorastaan henkeäsalpaavat ja junasta käsin ne olisi todennäköisemmin jäänyt näkemättä, koska maisemien katseluun juna ei ollut se paras vaihtoehto, varsinkin kun minun matkani taittuivat lähinnä yöaikaan...

Minulla ei ollut oikeastaan mitään ennakko-odotuksia tätä kaupunkia varten, joten se pääsi yllättämään tai no suorastaan lyömään kunnolla ällikällä! Mutta niinhän se yleensä on, että kun pitää odotukset matalalla, niin yllättyy helposti erittäin positiivisesti! Ja niin kävi kyllä tämänkin kohdalla, sillä Ljublijana nousi saman tien aivan ylivoimiaseksi lempparikohteeksi tällä matkalla. Se oli todella kaunis vanhakaupunki ja jopa sen läpi menevä joki oli todella kaunis, eikä niin kuin yleensä, eli likainen ja haiseva...

Tännekin sain ensimmäiseksi päiväksi kavereita mukaani ja meille sattui aivan ihanan lämmin päivä ja taas pääsin todistamaan sivusta paikallisten lukiolaisten koulujen loppumista, eli koko kaupunki oli aikamoisessa juhlahumussa! Satuin siis olemaan juurikin oikeana päivänä myös Krakovassa ja Bratislavassa! Tämä teki kaupungista jotenkin vielä viehättävämmän, sillä tykkään kovasti kun matkakohteessani on oikeasti elämää ja sitä löytyi myös täältä, vaikkei tämä mikään Euroopan isoin kaupunki olekaan ja nähtävääkin lähinnä vain koko vanhakaupunki ja kaunis linna kaupungin yllä!

Toisena päiväni sattui satamaan ja tämä oli myös se päivä kun otin kameran mukaan, joten kuvat ovat melko synkkiä, mutta vannon, että sade teki kaupungista vain entistä tunnelmallisemman ja silti tarkeni shortseilla!

Alla yleisesti kuvia ympäri kaunista ja tiivistä vanhaa kaupunkia!



Rakastuin tähän "pääsiltaa" joen yli, joka siis koostui itseasiassa kolmesta vierekkäisestä sillasta!


Taustalla näkyy kaupungin yllä vartioimassa kaunis Ljublijanan linna.






Ainut aurinkoinen kuva eli otettu siis ensimmäisenä päivänämme!

Kaupungin linnaan liittyi myytti lohikäärmeestä ja näin siis, Krakovan tapaan, koko kaupunki oli täynnä lohikäärmeitä, kaupungin suojelijoita! Jopa kaivonkansissa, jotka olivat mielestäni niin suloiset, että pakko oli ikuistaa!
 Alla muutama kuva vielä itse linnasta, jonne käveltiin todella upeaa ja satumaista polkua keskellä vihreää ja vehreää lehvästöä! Mielestäni matka ylös linnalle oli jopa enemmän kokemisen arvoinen kuin itse linna... Sillä Eurooppaa kiertäessä joka kaupungissa pääsee ihailemaan linnaa ja tässä kyseisessä kaupungissa se ei ollut kovinkaan kummoinen loppujen lopuksi.



Tämä ei enää ole linnasta, vaan paikallisten joka viikonloppuisen viihteen eli torin "julkisivusta".

Kaiken kaikkiaan siis todella todella suuret ja lämpimät suositukset tälle paikalle joka vei sydämeni oikein kunnolla! Ei ehkä pidennettyä viikonloppua enempää tekemistä, mutta Sloveniassa ylipäätään riittää kyllä nähtävää sen upean luonnon ansioista! Heillä kun löytyy vuoret, meri, metsää ja peltoja, eli kaikkea mahdollista ja sen pienen bussin ikkunasta saadun maistiaisen takia pystyn sanomaan vaan että WOW, suosittelen!

Sloveniasta siirryinkin sitten kunnolla Länsi-Euroopan puolelle. Siitä lisää seuraavalla kerralla!

Terkuin A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon