Kyproksen Troodos-vuorioston ihastuttavat viinit

Heissuli!

IHANA, IHANA Kypros. Aurinko hellii Troodos-vuoriston rinteitä ja sen rinteillä kasvaa rypäleitä joista valmistetaan erinomaisia viinejä.


Syksy on viininviljelyn tärkeintä aikaa Kyproksen Troodos-vuoriston kylissä. -rypäleet kerätään, kuivataan auringossa ja valmistetaan ihaniksi paikallisiksi valko-, puna- ja roseviineiksi. Voit tutustua eri viinitiloilla Kyproksen  viinivalikoimiin ja useimmilla tiloilta löytyy myös myymälä, josta voi ostaa tuliaisia kotiin vietäväksi.


Syyskuusta marraskuuhun kestävä Grape Feast-festivaalien aikana vietetään useassa kylässä viinijuhlia tassien ja laulaen.


Kyprokselta on peräisin maailman vanhin nimeltä tunnettu viini Commandaria. Sitä on valmistettu samalla perinteisellä tavalla jo vuosisatojen ajan. Tämä makea jälkiruokaviini tunnetaan Euroopassa Commandaria nimellä, mikä viitta temppeliritareiden hallinnassa olevan alueeseen.



Commandaria viinin maku on makea, rusinainen, viikunainen ja hennonpähkinäinen, jopa kevyensuklainen. Se onkin erinomainen jälkiruokaviini. Tuottoisimmat Commandaria-viljelmät sijaitsevat Troodos-vuoren aurinkoisilla etelärinteillä Limassolin kaupungin pohjoispuolella.




Perinteisiä kyproslaisia rypälelajikkeita ovat Mavro, Xinisteri, Opthaimo ja Muscat. Ne tuottavat luonteikkaita ja voimakkaita viinejä, jotka ovat menestyneet erinomaisesti kansainvälisissä viinikilpailuissa.



Aiemmin viinin valmistuksessa käytettiin suuria ruukkuja, tänä päivänä valmistuksessa käytetään uudenaikaisia välineitä.

-R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon