Viimeisiä viedään - Benelux


Heippa!

Koska uudet reissut painavat jo päälle ja interrailini jälkeen olen jo ehtinyt käydä kahdessa uudessa maassa, on minun aika kääriä interrailini kasaan ja suunnata kohti uusia kohteita. Mutta ennen kuin pääsen syyskuisen road trippini kimppuun, pitää vielä esitellä toukokuun kolme viimeistä kohdetta; Luxembourg, Bryssel ja Amsterdam.

Joista ensimmäisenä vuorossa siis Luxembourg, yksi Euroopan kääpiövaltioista ja Benelux-maiden tärkeä viimeinen tavu. En oikein tiedä edes, että mitä sitä tästä paikasta, jossa vietin vain yhden yön, oikein sanoisi. Todella kaunis paikka ja hurmasi kyllä täysin. Lisäksi täällä tein koko reissuni ensimmäiset shoppailutkin. Unohtumaton hetki oli istua mäkkärin terassilla keskellä kaupungin kiireistä toria kun orkesterillinen skotteja alkoi soittamaan kuin viimeistä päivää torviaan! 

Alla kasa kuvia, aurinkoisesta Luxembourgista:











Seuraavana vuorossa olikin sitten junamatka kohti EU:n sydäntä eli Belgian Brysseliin. Siellä olikin jännät paikat kun samaan aikaan kanssani kaupungissa vieraili myös Trumpin Donald, eikä hänen tulonsa oikein riemastuttanut kansaa. En ole ikinä nähnyt niin paljon poliiseja ja sotilaita yhtä aikaa samassa paikassa, kun mitä Brysselissä näin... Unohtamattakaan mielenosoitusta, jossa raikasi erittäin hyvin kuinka tervetullut Trump oli Eurooppaan ja Brysseliin. 

Totta kai Brysselissä olessani nautin paikan kolmea ylpeyttä; vohveleita, ranskalaisia ja olutta. Pyörähdimpähän myös oluttuvassa, joka tarjoili yli 3 000 erilaista olutta ja totta kai tyttönä käteeni työnnettiin ensimmäisenä punaista kirsikkaolutta... En lämmenyt...

Brysselissä hyödynsin myös viimeistä kertaa tällä reissulla tutuksi tulleita free walking toureja, eikä tämä taaskaan ollut pettymys! Tässä onkin suurin vinkkini Eurooppaan, melkein joka kaupungista tällaisia löytyy ja yleensä lähtö tapahtuu aivan keskeltä kaupunkia. Siis helppoja löytää ja todella mielenkiintoisia kuunnella! Suosittelen erittäin lämpimästi bongailemaan seuraavalla kerralla!

Mutta tässä taas kuvapläjäys, tällä kertaa Brysselistä:






3 000 oluen kapakassa oli Brysselin salattu kuuluisuus, eli kuuluisan pissaavan pojan tyttöystävä!







 Sitten vielä koko kolmiviikoisen matkani viimeinen kohde eli Amsterdam. Ikävä kyllä Dami ei itseäni säväyttänyt. Heti alkuun tajusin, että koska en ollut tajunnut kuukautta aikaisemmin varata itselleni hostellia, ei sellaisia enää kaupungista löytyisi... Mutta onneksi sain vielä viimeisen sängyn ekaksi yökseni hostellista, joka paikan päällä paljastui kristittyjen hostelliksi keskellä Punaisten lyhtyjen aluetta. Ja seuraavaksi eli viimeiseksi yökseni sain samasta hostellista perutun sängyn eli sen suhteen onneksi selvittiin vain säikähdyksellä, mutta muuten koko kaupunki... Huhhuh... Ensinnäkin se ihmisten määrä... Ja pyörien määrä... Rakennukset olivat kovin nokisia ja koko kaupungin yleisilme, kanaaleista lähtien, kovin likainen. Enkä pystynyt alkuunsakaan kävelemään pimeän tullen pokalla keskellä joka puolella ikkunoissa keikuttelevia naisia! Ja vielä viimeisenä se haju lisättynä paahtavaan +30 asteen helteeseen!

Ei siis jäänyt omaksi lempparikseni tältä matkalta, mutta oli sekin näkemisen arvoinen!
Tässä siis vielä viimeinen kuvakavalkaadi keväiseltä matkaltani halki Euroopan:













- A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon