Road trip halki Islannin


Heippa!

Vuosi on ehtinyt vaihtua ja 2017 vuoden seikkailut siirtyä jo menneeseen vuoteen, mutta koska minun kohdallani se tarkoitti kokonaista 16 eri maata, joista 15 oli aivan uusia, on minulla vielä muutama viime vuoden matka tänne tallentamatta. Ne pitääkin saada pois alta ennen kuin pääsen edes aloittamaan vuoden 2018 seikkailuja.



Aloitetaanpas siis syksyn ensimmäisellä seikkailullani henkeäsalpaavassa Islannissa. Vietin siellä viikon road tripin. Eli vuokrasin ystäväni kanssa auton Sad Car:lta. Heidän kanssaan kaikki sujui pienistä vastoin käymisistä huolimatta oikein hyvin ja voin vain lämpimästi suositella heidän vuokrauspalvelujaan. Vaikkakin jouduimme heitä odottamaan lähes tunnin kentällä, mutta saimme kuitenkin esimerkiksi pantin avulla hoidettua puuttumattoman luottokortin ja tankinkin sai jättää juuri niin tyhjäksi kuin itse vain ilkesi eli kaiken kaikkiaan siis tämän suhteen meni oikein hyvin. Autona meillä oli Ford Focus automaattina ja auto oli meille kahdelle oikein sopiva, eikä vuokran hintakaan kovin paha, noin 150 euroa/nassu. Vietimme autossa nukkuen neljä yötä ja etupenkit kaadettua, oli se jopa ihmeellisen mukava paikka nukkua. Olimme toki varautuneet omin makuupussein ja lämpimin vaattein, sillä ulkona oli untuvatakin tarpeessa, mutta kuitenkin hyvin sujui. Ainut ongelma auton kanssa oli, että meillä loppui heti ekana aamuna akku autosta, mutta onneksi saimme paikalliselta raksamieheltä apua ja näin pääsimme jatkamaan matkaa, tosin reitti hieman muuttui, ettei akku vain pääsisi uudelleen loppumaan!

Sitten vielä nopeasti reittimme, ennen kuin pääsemmekin kuvapläjäyksen pariin! Eli saavuimme Reykjavikin lentokentälle ja sieltä auton saatuamme lähdimme kohti rannikkoa ja suloista keltaista Stafnesvitin majakkaa. Sieltä jatkoimme rannikkoa pitkin kohti itää ja pysähdyimme Selfossin kaupunkiin yöksi nähtyämme upean Keridin kraaterin. Seuraavana päivänä jatkoimme taas itään ja Hella-nimiseen kaupunkiin uimalaan ja Heklan kautta koko matkan Vikin läpi Vatnäjökullin luonnonpuistoon, joka sijaitsee aivan itäisessä Islannissa. Sieltä palasimme samaa reittiä takaisin kohti Reykjavikia ja pohjoista nähden upeita vesiputouksia ja Golden Circlen. Pohjoisessa ajoimme Asbyrgin luonnonpuistoon ja sieltä Myvatn nature bathiin kokemaan kuumat lähteet sillä Blue Lagon jäi meiltä väliin budjetin ja aikataulujen takia. Sitten vielä viimeinen yö takaisin Reykjavikiin, joissa vietimme viimeisin päivämme Islannissa, tosin olimme ehtineen käväistä siellä jo matkallamme kaakosta pohjoiseen. Ajoimme yhteensä noin 2500 kilometriä ja näimme, koimme ja tunsimme paljon. Suosittelenkin tällä tavoin tutustumaan tähän uskomattoman karuun ja kauniiseen maahan!

Ja tässä vielä kuvin kaikki mitä näimme ja tällä kertaa täysin aikajärjestyksessä:

Suloinen Stafnesvitin majakka, joka sattui olemaan Islannin hevosten laiduinmaata ja näin pääsimme silittelemään heti alkuun niitäkin ihanuuksia!










Eli seuraavat kuvat Keridin kraaterilta, ainoasta paikasta jonne jouduimme maksamaan sisään. Tämä siis sijaitsi aivan Selfossin kylän vieressä.




Toisen päivämme koukkaus Heklalle. Tätä lähemmäs emme ikävä kyllä sitä päässeet, mutta luonto sen ympärillä onneksi hyvitti tämän!





Kuvassa automme ja sattumoisin törmäsimme muutamaan jenkkiin, joilla samanlainen auto ja päädyimme ottamaan kuvan tästä yhteensattumasta. Tämän kuva onkin kuin suoraan jostain automainoksesta!

Upea Skogafoss, johon satuimme sattumalta, vaikka tämä onkin yksi upeimpia vesiputouksia koko maassa?!

Kohteessa Vatnäjökull National Park aivan itäisessä Islannissa ja kuvissa mm. Svartifoss ja upea reitti sinne parkkipaikalta!



Seljalandfoss, jonka taaksekin pääsi ja sijaitsi saman vuoren toisella puolen kun Skogafoss.


Seuraavat kuvat Golden Circlen kolmesta upeasta kohteesta: Gullfoss & Geysir & Pingvellir National Park ja sen upea Öxararfoss.











Läpikulkumatkalla Reykjavikissa ja kävimme katsastamassa erikoisen Hallgrimskirkjan.

Vaikka emme Blue Lagooniin sisälle menneet, kävimme silti ulkona ihastelemassa sen sinistä vettä ja mustia kiviä.




Matkalla pohjoiseen pysähdyimme Glymurille, mutta emme sinne asti menneet, sillä olisi pitänyt ylittää todella epäilyttävän narun varassa kuohuava koski... Mutta näimme Pvottahellirin luolan matkallamme!





Perillä pohjoisessa, jossa näimme Asbyrgin National Parkin, Grjotagjin luolan, Hveririn geotermisen alueen hajuineen ja maisemineen kuin toiselta planeetalta, sekä Myvatn nature bathin eli pääsimme kuin pääsimmekin kuumaan lähteeseen ja vielä kaiken lisäksi ihailemaan revontulia!










Vielä ennen auton palautusta kiipesimme jonkun matkaa aivan Reykjavikin kupeessa olevaa Esjan vuorta ja ihailimme maisemia sieltä käsin.

Loppuun vielä muutama tunnelmakuva suloisesta Reykjavikista ja sen kaduilta!



Tällainen oli minun Islantini ja vaikka onnistuinkin tunkemaan kokonaisen viikon yhteen postaukseen, niin tästä paketista saa silti mielestäni hyvän kuvan matkastamme ja siitä miten tungimme kokonaisen luonnon kuin toisesta universumista vain yhteen viikkoon!

Seuraavaksi syvennynkin pidennettyyn viikonloppuumme Draculan linnalla ja itäisen Romanian pääkaupungissa.

- A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon