Toinen kotini, Brisbane




"I'm not the same having seen the moon shine on the other side of the world" 
Mary Anne Radmcher

Moikka taas!

Seuraavaksi haluaisin sanoa pari sanaa Brisbanesta, Australian kolmanneksi suurimmasta kaupungista ja Queenslandin osavaltion pääkaupungista, ennen kuin siirryn 2017 loppuvuoden matkoihin. Vietin siellä 6 kuukautta au pairina marraskuusta 2015 toukokuuhun 2016 ja rakastuin niin Australiaan kuin Brisbaneen aivan täysin. Kaupunkina Brissy oli aivan täydellisen kokoinen pienestä Suomesta kotoisin olevalle tytölle, ei liian suuri kuten Sydney, mutta silti reilun 2 miljoonan ihmisen kaupungissa riitti ihmeteltävää koko puoleksi vuodeksi. Ikävä jo pelkästään ah niin ihanaa Brissyä kohtaan onkin aivan järkyttävä, saatika sitten kaikkea muuta kohtaan Australiassa. 


Heti ensimmäisestä päivästäni asti Australian auringon alla tiesin, että ajastani tulisi niin sanotusti time of my life ja niinhän siinä kävikin. Yllä olevan kuvan auringonlasku ensimmäisenä iltanani keittiömme ikkunasta jo sen minulle kertoi ja edelleenkin muistan tuon hetken niin elävästi, sillä
silloin tajusin, että täällä saan elämän janoani hieman taltutettua.

Ehdin olla puolivuotiseni aikana kahdessa eri perheessä, jotka tosin olivat siskosten perheet, ja molemmat asuivat samalla puolen Brisbanea eli North suburbissa, joten se puoli tuli tutummaksi. Pala sydäntäni jäikin jo pelkästään näihin suburbeihin; Nundahiin ja Hendraan. Niissä tuli siis pyörittyä paljon ja nähtyä sitä oikeaa aussielämää puistoissa grillailuineen, ostoskeskuksissa viilentyen ja illalla ties mitä eläimiä pakoillen, mutta myös Brisbanen keskusta vei mennessään.

Keskustan kävelykatu, jossa lemppari vaatekaupat rivissä ja keskellä menee ulkoilma kahviloita päivisin ja cocktail baareja iltaisin. Joen toisella puolella South Bank tekohiekkarantoineen, museoineen ja teattereineen oli paikka missä tuli monet kerrat pulikoitua, käytyä leffassa ja syötyä mitä ihmeellisimpiä jätskiannoksia. Rakastin hieman ydinkeskustan ulkopuolista bisnes-aluetta, jossa modernien pilvenpiirtäjien väliin oli piilotettu upeita ravintoloja ja monia baareja. Tässä kaupungissa oli siis kaikkea mitä pystyi kuvittelemaan. Töihin pystyi tulemaan lautalla ympäri kaupunkia ja picnicille pääsi yliopiston kampusalueen viheriölle, illalla saattoi lähteä vaikka food marketeille ympäri kaupunkia nauttimaan live musiikista ja herkuista ympäri maailmaa.

Myös Brisbanen sijainti koko maan suhteen oli loistava. Rannalle pääsi 40 minuutissa joko viereiselle Gold Coastille tai Sunshine coastille. Etelään Sydneyyn tai Melbourneen pääsee tunnissa lentäen ja samoin pohjoiseen Cairnsiin snorklaamaan Isolle Valliriutalle. Lisäksi lähellä oli upeita saaria kun Frazer Island ja Whitheaven Island. Kaikkialle pääsee siis helposti niinkin isossa maassa.

Yksi iso plussa oli myös hyvin tiivis Suomi-seura josta sai isoimpaan ikävään tukea ja Fazerin sinistä milloin tahansa. Neljän kuukauden aussielämän jälkeen Suomi-seuran ystävänpäivä lounas sai kyllä aivan herkistymään koti-ikävän iskiessä pahemman kerran päin kasvoja.

Toisin sanoen mikään paikka ei ole koskaan tuntunut yhtä kodilta kuin Brissy, Australia ja ihanat host-perheeni.

Brisbanen kaupungin talo ja kaupungin joulukuusi!

South Bankin BRISBANE-kyltti iltavalaistuksessa.

Yksi monista aivan keskustan ulkopuolisista puistoalueista ja taustalla hieman kaupungin skylinea.

Joen toiselta puolen South Bankista otettu kuva, jossa upea skyline Brissystä.

Brisbanen tekohiekkaranta South Bankissa.


South Bankin maailmanpyörä, josta näkymät koko kaupungin yli aina suburbeihin asti.



Yksi kaupungin nähtävyyksistä on Lone Pine Koala Sanctuary, jossa pääsee halailemaan näitä ihanuuksia, sekä ottamaan selfieitä kengujen kanssa!




Sama kyltti päivällä ja taas skyline.

Kenguru point- näköalapaikalta kuvia bisnes-alueesta.


Tässä muutama kuva rakkaasta toisesta kotikaupungistani. Hirveästi ei kuvia itse kaupungista kerääntynyt, sillä keskityin täysillä imemään kaikkea uutta ja ihmeellistä ympäriltäni joka ikinen päivä, mutta tässä nyt edes jotain paloja teille.

Brissy  ei sinänsä ehkä Australian turisteille paljoa anna, mutta sen asukkaille sitäkin enemmän! Kuvitelkaa kun tuota keskustaa halkovaa jokea pitkin tulisitte joka päivä töihin lautalla... Siinä tajuatte tämän kaupungin sykkeestä hyvin paljon!



Terveisin A




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon