Draculan lumoissa Romaniassa



Heipsan taas!

Tässä on Islannin road tripin jälkeen tultu käytyä vaikka missä ja ensi viikolla matka käy taas uuteen kohteeseen, mutta jotenkin on jäänyt edellisetkin reissut tänne laitamatta. Tässä siis tarinaa vähän marraskuisesta matkasta Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin. Ehdimme myös käydä päiväreissulla Draculan linnalla Branin kaupungissa.

Kaiken kaikkiaan Romania ja Bukarest yllättivät todella positiivisesti ja tykästyin koko maahan ja kulttuuriin oikein kunnolla. Muutenkin viime vuosina kun on päässyt kiertelemään Itä-Eurooppaa enemmänkin, on se vienyt sydämen muulta Euroopalta aivan täysin. Jotenkin se fiilis idässä on vain jotain todella ainutkertaista ja yksikään kaupunki, jossa olen Itä-Euroopassa ollut, ei ole yrittänyt liikaa. Bukarestkin vain oli mitä oli, eikä yrittänyt kiillotella olemustaan sen enempää. Tietenkin halvat hinnat eivät myöskään Itä-Euroopassa haittaksi ole ja tästä syystä alue onkin opiskelijalle oikein hyvää kohdetta. 

Itä-Euroopassa jotenkin on myös enemmän koko ajan perillä, että missä sitä oikein on. Monissa paikoissa Euroopassa kun tahtoo isoissa ostoskeskuksissa ja kiillotettujen kirkkojen varjoissa unohtaa, että missä kaupungissa sitä taas olikaan, mutta Bukaretissa oli hyvällä tavalla koko ajan perillä sijainnistaan. Niin erilainen se kuitenkin loppujen lopuksi oli, mutta vain ja ainoastaan hyvällä tavalla.

Saimme erittäin hyvän diilin matkastamme ja täten hotellimmekin sijaitsi hyvin keskeisellä paikalla ja kaikkialle oli kävelymatka. Itse nähtävyyksiähän Bukarestissa ei hirveästi ole, mutta aikaa saa kulutettua vanhassa kaupungissa ja ylipäätänsä vain kävelemällä ympäriinsä. Mekin lähdimme hieman keskustan ulkopuolelle etsimään erästä ostoskeskusta ja jopa siellä oli vaikka ja mitä. Löysimme esimerkiksi todella suloisen food marketin matkan varrelta, jota ei vielä turistit olleet löytäneet. Ikävä kyllä olin niin paikan lumoissa, etten muistanut ottaa siitä yhtäkään kuvaa, mutta juuri tällaisia helmia tuntuu Itä-Euroopan kaupungeista löytyvän enemmän kuin muualta Euroopasta, jossa kaikki on keskustassa ja sen ulkopuoli on turisteille erittäin autio. Suosittelen siis todella todella lämpimästi Bukarestia ja muutakin Itä-Eurooppaa!

Alla taas hieman kuvasaldoa Bukarestista:







Vanhaa kaupunkia

Vanhaa kaupunkia

Vanhaa kaupunkia
Vanhaa kaupunkia







Yhtenä päivänä päätimme lähteä Romanian ykkösnähtävyydelle eli Draculan linnaan. Sinne pääsimme melko helposti junalla Bukarestin päärautatieasemalta, joka kuitenkin sijaitsi hieman keskustan ulkopuolella. Sieltä otimme sitten junan Brasoviin, joka kesti noin 2 tuntia ja maisemat matkan varrella olivat henkeäsalpaavia. Matkan varrelle mahtui metsää, mutta myös maailman suloisimpia kyliä vuorten juurilla ja kirkkaita järviä ihanalla tavalla ränsistyine mökkeineen.

Brasovissa jouduimme taas kävelemään uudelle asemalla, mutta tällä kertaa bussiasemalle ja ottamaan sieltä noin tunnin kestävän bussin Branin pieneen kylään. Bussi pysähtyi suoraan linnan juurelle ja kaikki kylässä oli linnan tuntumassa, eli eksymisvaaraa siellä ei ollut. Linnaan maksoimme muistaakseni noin 8 euroa sisään ja teimme omatoimisen kierroksen Draculan kotona. Linna oli kaiken kaikkiaan oikein mielenkiintoinen ja kukkulan päällä juuri sellainen kuin voisi kuvitellakin sen olevan, vielä kun saisi kuutamon taustalle, niin vampyyrisatu olisi taas valmiina. Bran oli kylänä myös erittäin idyllinen ja oikeastaan vain pieni tien pätkä, mutta saimme hyvin siellä mahat täyteen ennen paluuta Bukarestiin.

Tässä vielä kuvat Draculan kotikolosta ja Branista:








Branin koko kylä

Seuraavaksi sitten postausta joulukuisesta Marokon reissusta, jossa ehdittiin myöskin näkeä muutama eri kaupunki.

-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon