Keväinen aurinko lämmitti Lissabonissa



  

                                       EDULLINEN JA IHANA LISSABON!


Portugalin pääkaupunki Lissabon on läntisen Euroopan edullisimpia ja eksoottisimpia vierailupaikkoja, jonka valttikortteihin kuuluvat miellyttävä ilmasto, hyvät ruoat, ystävälliset paikalliset ja mielenkiintoiset nähtävyydet. Viimekertaisesta Lissabonin vierailustani on kulunut lähes 19 vuotta. Apua, kyllä aika kuluu, jo oli aikakin piipahtaa uudelleen ihanassa Portugalin pääkaupungissa.  Kaupunki oli aivan yhtä ihastuttava mitä muistinkin. Nähtävää on paljon sekä uusia modernia vasta rakennettuja rakennuksia ja liikekeskuksia että jo ajan patinoimia historiallisia nähtävyyksiä. Kaupunki pursuaa turistimyönteistä positiivisuutta ja sykkii Fadon tahdissa.  



Seitsemälle kukkulalle rakennettu Lissabon on Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja, sillä tienoo oli tunnettu jo Julius Caesarin aikoina. Nykyisin Suur-Lissabon on lähes kolmen miljoonan asukkaan metropoli, joka on jo pitkään kuulunut eteläisen Euroopan vierailluimpien kaupunkien joukkoon. 


Lissabonin keskus on Baixa ("Baisha"), laakea pitkien kävelykatujen hallitsema alue Praca do Comercio- ja Rossio-aukioiden välimaastossa. Rossio eli viralliselta nimeltään Praca Dom Pedro IV on Baixa-kaupunginosassa sijaitseva aukio, joka on ollut Lissabonin pääaukio keskiajalta lähtien. Se on vilkas paikka miltei ympäri vuorokauden, ja suuren osan ajasta sen alueella viihtyvät yhtä hyvin paikalliset ja turistit. Aukiolla on erilaisia maamerkkejä, kuten hienoja barokkisuihkulähteitä ja vaikuttava pylväs. Sen laidalla on kaupungin pääoopperatalo, joka on koko kaupungin ehdottomasti kauneimpia rakennuksia. Aukion laidalla sijaitsee pari kuuluisaa kahvilaa, joiden terassilla mukava istahtaa nauttimaan aukion tunnelmasta teen tai kahvin kanssa. Sen laitamilla löytyy myös matalamman profiilin kahviloita ja ravintoloita, jotka sopivat kaikille kukkaroille.


Rossio-aukiolta hyvin näkyvä Sao Jorgen eli Pyhän Yrjänän linnoitus on nähtävyys, jolla miltei kaikki Lissabonissa olevat vierailevat. Se on etenkin iltapäivisin suurten turistiryhmien suosiossa. Castelo Sao Jorge -linnakkeelle pääsee hyvin Baixasta bussilla 37 Praca da Figueira -aukiolta tai kävelemällä ylös alhaalta aukiolta kohti kukkulan päällä olevaa linnaketta. 


Pyhän Yrjänän linnoituksessa on siis lähes pakko käydä tutustumassa, mutta nähtävää riittää kyllä jokaiseen makuun, joten suosittelen  poikkeamaan Lissabonissa ja hakemaan omat suosikit kaupungin laajasta nähtävyyksien valikoimasta.




Ja jälleen kivutaan yhdelle kukkulalle ihailemaan huikeita maisemia....
Tästä on hyvä jatkaa kevään odottelua, sillä Lissabonista jäi minulle ihana  keväinen ja villi fiilis, nyt matkani jatkuu kohti Cascais'in kaupunkia ja Quinta da Marinha Resoria, seuraavaksi kerronkin teille siitä.

R!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon