Lumimyrsky Dublinissa


Heippa!
Ja sitten lähtee vielä viimeinen matka, joka ei tänne ole päässyt. 

Hiihtolomalla olimme Dublinissa ja alusta asti meitä kohtasi maailman huonoin tuuri. Meillä oli vaihto Arlandan kentällä ja Helsingin päässä lentomme oli kolme tuntia myöhässä, koska Tukholmassa oli lumimyrsky, ja jotta ehtisimme jatkolennollemme meidät siirrettiin aikaisemmalle lennolle kohti Arlandaa, joka sekin oli jo nelisen tuntia myöhässä. Kun vihdoin sitten pääsimme Tukholmaan, oli lentomme Dubliniin peruttu ja jouduimme jonottamaan 1,5 tuntia SAS:in asiakaspalveluun, jotta meidät laitettiin lentämään Lontoon kautta Dubliin. No tietenkin myös tämä lento Lontooseen peruttiin ja taas jonotettiin, jotta pääsimme uudelle lennolle Lontooseen ja sitä kautta Irlantiin. Tästä innoissamme menimmekin portille, jossa meille sanottiinkin, että ei meitä ole kyseisellä lennolla, ja että menkää hotelliin... Eli loppujen lopuksi 12 tunnin odottelun jälkeen meidät ohjattiin hotelliin ja näin vietin elämäni ensimmäisen yön Ruotsissa. 

Seuraavana aamuna lensimme sitten Kööpenhaminan kautta vihdoin Dubliniin, jossa ensimmäisenä päivänä oli kaunis aurinkoinen sää ja illalla pääsimme seuraamaan paikallista futispeliä. Siellä oli aivan uskomaton meininki niin pieneksi peliksi ja nauroimme varsinkin irkkujen kohteliaisuudelle. Vaikka kuinka loukattiin vastustajaa ja tuomaria ja kiroiltiin minkä kerettiin, niin käytöstapoja ei unohdettu!

Mutta seuraavana päivänä huono tuurimme jatkui taas... Nimittäin lunta alkoi satamaan vaakatasossa ja jopa 24/7 mäkkäri sulki ovensa 18:00. Syyksi selvisi pian, että maassa on valtakunnallinen myrskyvaroitus ja edes julkinen liikenne ei kulje. Onneksi saimme viettää mukavan illan livemusiikin parissa Temple Barissa, mutta aamulla kun heräsimme, oli myrskyn takia koko Dublin suljettu. Saimme juuri ja juuri ruokaa hankittua itsellemme, mutta muuten jouduimme pysymään hotellissa Netflixin parissa. Meille myös selvisi, että seuraavan aamun lentomme oli peruttu sään takia, ja että meidän täytyi jäädä Dubliniin vielä pariksi päiväksi. Dubliniin, jossa mikään ei ollut auki ja täten ei mitään tekemistä... Onneksemme viimeisenä päivänä iltapäivästä kaupat, ravintolat ja nähtävyydet alkoivat aukeilemaan.

Myrskyn takia meillä kuitenkin jäi näkemättä puolet Dublinin nähtävyyksistä ja esimerkiksi emme päässeet Guinness Storehouseen tai emme nähneet Dublinin linnaa. Sen verta tosin näimme, että mielestäni Dublin ei ole kovin kaunis kaupunki. Se on hirmu likainen, teollinen ja täynnä kodittomia. Uudelleen on Irlantiin päästävä, mutta sillä kerralla Dublin jätetään vähemmälle ja muu Irlanti enemmälle!

Alla vähäiset kuvat, jotka ehdin ennen myrskyä napata:




Tältä suurinosa rakennuksista näytti ja toinen puoli ei läheskään näin idyllisiltä....

Tätäkään kirkkoa emme päässeet lähellekkään myrskyn takia, kuten kuvan sinisestä taivaasta näkee...

Lähes autio Dublin myrskyn keskellä!

Näin suomalaisena irkkujen käsitys lumimyrskystä oli suorastaan huvittava, mutta toisaalta ymmärrettävä, sillä he eivät omista minkään laista aurauskalustoa (jota en vieläkään pysty käsittämään, MIKSI?!?).

Matkamme oli siis kaikin puolin aika pieleen menny, mutta välillä asiat menevät näinkin! Mutta yksi asia yllätti erittäin positiivisesti, nimittäin Temple Bar! 

Olin kuvitellut paikan hirveäksi turistirysäksi ja vaikka paikka olikin täpötäynnä, oli se silti täpötäynnä myös paikallisia. Siellä myös oikeasti oli livemusiikkia pari kertaa päivässä ja musiikki oli juuri niin irkkumusiikkia kun voi vain olla! Paikka ei myöskään velvottanut ostamaan mitään, vaan sinne sai tulla puhtaasti vain kuuntelemaan musiikkia. Ja jos jotain osti, ei hinnat olleet yhtään sen korkeempia kuin muuallakaan! Aivan huippupaikka siis, suosittelen todella paljon vaikka joka päivälle Dublinin matkalla!

Ensi viikolla suuntaankin Itävaltaan ja siitä sitten juttua myöhemmin.

-A



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon