Unelma Adrianmeren vuoristossa -Krotatia-Montenergo

Unelma Adrianmeren vuoristossa


Finnair lennätti meidät keväiseen Kroatian Dubrovnikin kaupunkiin. Muurien ympäröimä vanhakaupunki kohoaa turkoosin meren ja majesteettisen vuoren seinämän välitä, Kaupunki on täynnä satoja vuosia vanhoja kirkkoja ja palatseja. Vanhan kaupungin vieressä on pieni, nykyaikainen kaupunki kauppoineen ja palveluineen. Rantaelämää on joka paikassa, mutta parasta se on pienen laivamatkan päässä läheisillä saarilla. Hintatasoltaan Kroatia on saavuttanut jo muutkin turistikohteet ja turisteja kirkasvetisille rannoille riittää.




Siirrymme Kroatiasta bussikyydillä määränpäähämme Montenegroon, jossa kierrämme seuraavat 5 päivää. Kroatian ja Montenegron rajan ylitykseen meni meiltä kohtuuttomasti aikaa (reilusti yli 2 tuntia), sillä Montenegro ei vielä kuulu EU:n, vaikka valuuttana onkin euro. Hintatasoltaan Montenegro on vielä hyvin edullinen maa, mutta  tarjoamissaan palveluissa ollaan vielä valovuosien päässä siihen mihin olemme Euroopassa tottuneet. Toisaalta paikallisten ystävällisyys on vertaansa vailla, kuten saimme todeta poiketessamme paikallisella viinitilalla.

Mistä on Montenegro tehty?

Jylhistä maisemista, lumihuippuisista vuorista, laskettelukeskuksista, kansallispuistoista, kirkasvetisistä järvistä, merenrannalla lomailusta, patikoinnista, luostareista. Matkan aikana poikkesimme myös pikaisesti Albanian ja Montenegron rajalla sijaitsevan Skutari järven kansallispuiston maisemissa,

ANNETAAN KUVIEN PUHUA PUOLESTAAN!















Montenegrossa yksi kohteemme on Kotor, jonka vanhakaupunki on ehdottomasti koko maan kaunein nähtävyys. Uuden veroisiksi kunnostetut palatsit, kodit ja kirkot, kahvilat sekä ravintolat ovat ahtautuneen muurien sisälle Kotorinlahden pohjukkaan. Vuoren rinteen 1350 porrasaskelman kipuaminen ei tuota pettymystä linnanmuureilta on huikeat maisemat.


Kotorin lahti. loistoristeilijöiden yksi kohde.





Rantaloma maisemia; Petrovac






Ja vielä pari kuvaa presidentin virka-asunnon kupeesta.



Tämän patikointiin ja luonnonhelmaan kohdistuneen matkan jälkeen suuntaan kesäkuussa aivan erilaiselle matkalle. Kohteenani on Rooma ja sen tarjoama antoisa kulttuurielämä, palaan siis pian blogin ääreen.
Terkuin R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon