Euroopan yliopistojen välinen mestaruuskilpailu Grazissa ja muutama päivä Wienissä

Kuva kaupungintalon parvekkeelta kisojemme alkugaalasta!

Moikka taas!

Pienen tauon jälkeen sain vihdoin aikaiseksi tulla kirjoittelemaan matkoistani. Tästä matkasta onkin jo vierähtänyt tovi, sillä lähdimme huhtikuun alkupuolella kuudeksi päiväksi Itävaltaan jumppailemaan. Voimistelen siis yliopiston joukkueessa ja sitä kautta päädyimme Itävallan Graziin joukkuevoimistelun maailman cupin yhteydessä järjestettyyn EUSA cupiin, joka on siis Euroopan yliopistojen välinen mestaruuskilpailu. Pääsimme siis kansainvälisille matoille jumppailemaan ja samalla tähän suloiseen kaupunkiin kiertelemään. 

Grazhan on Itävallan toisiksi suurin kaupunki, mutta silti melko tuntematon turisteille. Tätä en ymmärrä, sillä kaupunki oli todella kaunis perinteisen keski-eurooppalaisen vanhan arkkitehtuurinsa kanssa ja kaupungissa oli panostettu siisteyteen ja luonto oli ihanasti läsnä kaupungin yllä kohoavalla Linnavuorella, jonne vei maailman suloisimmat portaat. 

Meille kaupungin kiertelyyn sattui todella lämmin keväinen päivä, vaikka suurimassa osassa kuvista aurinko onkin juuri pilvessä. Muuten sää matkamme aikana meni hyvin laidasta laitaan, niin kuin yleensäkin huhtikuussa vielä Itävallassa menee. Mutta siis Grazille suuri suositus, jos kaipaa kapeita kujia, upeita näkymiä, suloisia pieniä kahviloita ja kauppoja! Myös suurien turistimassojen puute plussaa, vaikka maailman cupin takia Graz olikin täynnä pieniä ja suurempia voimistelijoita!

Meidän reittimme Graziin oli lento Wieniin ja sieltä bussilla noin 3 tuntia Graziin! Hinta ei ollut paha ja maisemat läpi Itävallan upeat!

Alla kuvasaldoa Grazista:

Linnavuoren suloisia portaikkoja!

Linnavuoren kellotorni ja taustalla näkyy koko kaupunki!

Edelleen Linnavuorelta!


Tämäkin suloinen oviaukko kaupungin yltä


Grazin pääkadulta, joka sekin suloinen "pikkukuja"


Esimerkki kaupungin upeasta koristellisuudesta!

Maailman suloisimmat portaat, jotka siis johtivat Linnavuorelle!






Yhdistimme kisamatkaamme myös pari päivää Wienissä, jonne taas matkasimme bussilla noin 3 tuntia. Wienistä ei hirveästi kuvia tullut otettua, sillä kävin täällä juuri vuosi sitten interraililläni (ja rakastuin kaupunkiin palavasti) ja otin miljoona kuvaa silloin. Eli Wienin postauskin blogista löytyy!

Mutta kävimme kuitenkin esimerkiksi Schönbrunnin linnassa, joka oli uusi tuttavuus myös minulle, sekä jo viime kertaisessa suosikissani Hundertwasserhaustissa! Joka jollain vinksahtaneella tavalla on niiiiin omaan mieleen! Siellä voisin joku päivä kyllä asua!

Vietimme myös monta tuntia kierrellen luonnontieteellisessä museossa ja kaikissa perusnähtävyyksissä Wieniessä, kuten esimerkiksi Belvederin linnalla, mutta näistä en kuvia huomannut ottaa vaan keskityin vain ympäröivään maailmaani.

Ja tässä vielä muutama kuva Wienin puolelta:

Upea kukkoloisto jo huhtikuussa!

Schönbrunnin linna

Hundertwasserhaus ja tämä pelkkää rakkautta! Hieman kauempana keskustasta, mutta sen arvoinen kyllä!


Tässä tämä huhtikuinen Itävallan matka ja seuraavana alankin purkamaan toukokuista kuukauden Aasian reppureissuani!

Terkuin A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon