Aasian reppureissun ensimmäinen kohde: Filippiinit


Heips!
Nyt paneudun toukokuiseen kuukauden reppureissuuni Aasiassa ja ensimmäiseen kohteeseemme ,ah niin ihanaan, Filippiineihin. Siellä kävimme kolmessa kohteessa eli Coronilla, El Nidossa ja Port Bartonissa.

Nämä sijaitseekin eri saarilla ja myös eri saarella kuin pääkaupunki Manila, johon lensimme ja josta jatkoimme matkaa lentäen Coronin saarelle ja kohti Coron Townia. Tässä kohteessa ideana ei ollut itse kaupunki, vaan sieltä lähtevät venetourit. Olimme kohteessa neljä päivää ja ehdimmekin käydä kahdella veneretkellä. Toinen oli "Coron ultimate tour" ja toinen "Island escape tour". Ensimmäinen oli siis kokoelma kaikkia Coronin parhaimpia laguuneja, koralliriuttoja ja järviä, kun taas jälkimmäinen esitteli alueen parhaat saaret ja rannat. Päivä merellä sisälsi siis paljon uimista ja snorkalusta. 

Nämä tourit olikin aivan uskomattomia, mutta kaiken kaikkiaan teimme Filippiineillä niitä neljä kappaletta ja se alkoi jo riittämään... Samat ruuat, samat kalat bongailtavana ja vitivalkoisille suomalaisille päiviä merellä liikaa...

Silti ne ovat "the thing" Filippiineillä, eikä niitä voinut jättää tekemättä!

Toiset kaksi touria teimmekin seuraavassa kohteessamme El Nidolla, joka sijaitsi laivamatkan päässä Palawanin saarella. Tämä paikka oli kylänä huomattavasti suloisempi, mutta tourit täydempiä ja täten huonompia... El Nidossa teimme tourit: A & C. Pienoisia pettymyksiä, koska eivät juuri eronneet Coronista, mutta en silti vaihtaisi mitään pois!

Kolmas kohteemme Port Barton sen sijaan sijaitsi samalla saarella kuin El Nido ja olikin vain 6 tunnin mutkikkaan ajomatkan päässä. Tämä kohde alkoi olla jo meille hieman liikaa, sillä kylä oli pieni ja sähkötön ja kuumuus kävi sietämättömäksi, mutta kokemus se oli sekin. Täältä lensimme takaisin pääkaupunkiin ja sieltä seuraavaan matkamme maahan.

Alla kuvia ja lisää tarinointia.



Yllä olevat kuvat itse kylästä ja itse asiassa hotellimme katolta. Alla alkaa kuvat "Coron ultimate tour"- retkeltä!







Upea lounaspaikkamme!

Tässä kuvia "Island Escape tour"-retkeltä!






Tästä alkaa El Nidon kuvat ja kaksi ensimmäistä kuvaa ovatkin El Nidon kylästä, toinen kaduilta ja toinen omasta rannasta.



Tässä alkaa kuvat retkiltä! Ikävä kyllä en yhtään muista mikä kuva on miltäkin retkeltä ja kuvailu jäi myös vähäisemmäksi, sillä loppujen lopuksi nämä retket eivät antaneet mitään uutta, mutta nautimme silti!




Kaksi viimeistä kuvaa on Port Bartonista, jossa vuokrasimme skootterin ja lähdimme läheiselle White Beachille (kuvassa). Meille vain unohdettiin kertoa, että tie sinne on aivan hirveässä kunnossa ja muutaman lähellä kuolemaa olevan hetken jälkeen päädyimme taluuttamaan skootterimme kohteeseen ja maksamaan paikan päälle paikallisille, jotta he vievät meidän elossa takaisin itse kylään... Mutta kaunis ranta ja kaunis resort rakennettu rannalle!



Lopuksi vielä kuva majoituksemme suloisesta koiran pennusta Lunasta ja aivan ihastuttavasta maalauksesta huoneemme seinässä! Vaikka sähköä ei ollutkaan niin majoitus oli silti kohdillaan!



Tässä kaikki tällä kertaa. Seuraavaksi siirrymme reppureissumme toiseen kohteeseen; Vietnamiin ja aivan liian nopeaan aikatauluumme tässä maassa!

-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon