Takaisinheitto Balille


Moikka!

Vietin talven 2015-16 Australiassa au pairina ja sen kuuden kuukauden aikana ehdin myös käydä Aussien ulkopuolella kuten Uudessa-Seelannissa ja Indonesian saarella, Balilla. Uudesta-Seelannista olen jo kertonut, joten nyt kerron Balista. Juuri kun pääsin sanomasta, ettei Aasia ole minua varten, niin tulen tänne kehumaan Balia... Mutta tämä todistaa väitteeni, että jos vain antaa tilaisuuden, niin osaa Aasiakin rakastuttaa!

Olin siis Balilla maaliskuussa 2016 ja vietimme siellä noin 10 päivää. Tästä ajasta osan olimme Kuta Beachilla tanssimassa läpi yöt ja viimeiset viisi päivää meidän oli tarkoitus viettää upealla paratiisi rannalla Balanga Beachillä, mutta jo kahden yön jälkeen palasimme Kutalle. Tähän yksinkertainen syy oli, että siellä oli upea ranta, mutta siihen se sitten jäikin. Siellä ei siis ollut mitään muuta kuin me, lehmät, siat ja meidän hostellimme. Muutama surffari oli paikalle eksynyt ja auringonlaskun aikaan ranta täyttyi hääpareista, jotka ottivat hääkuviaan. Muuten paikka oli erittäin kuollut ja se ei aivan vastannut meidän ajatuksiamme matkasta Balille, joten palasimme Kutalle ihmisten pariin ja tutkimme saarta sieltä käsin skoottereilla!

Alla muutama kuva Kutalta ja Balanga Beachilta:



Aivan hotellimme vieressä oli tämä upea infinity pool, jossa vietimmekin monta hikistä päivää!



Ennen Balanga Beachille eksymistä ehdimme myös vuokrata skootterit ja huristella mutkien kautta Ubudiin apinatemppelille ja vesiputoukselle. Palattuamme Kutalle vuokrasimme skootterit uudestaan ja uusien mutkien kautta pääsimme näkemään Balin vanhimman turistirannan Sanur Beachin ja vain turisteille rajatun alueen Nusa Duan. Näimme siis paljon, mutta silti paljon jäi näkemättä ja esimerkiksi Gilin saarille ei aikamme riittänyt ja niille onkin pakko vielä palata pyörimään!

Ongelmamme skoottereilla huristellessa oli ratsioihin kiinni jääminen eli ajeleminen ilman laillista ajokorttia ja tämä on todella yleistä turisteille Aasiassa ylipäätänsä. Meillä vain kävi todella huono tuuri ja jäimme siitä molemmilla kerroilla kiinni, mutta ensimmäisellä kerralla pääsimme pälkähästä maksamalla poliisin omaan pussiin pienen summan ja seuraavalla kerralla sanoimme vain maksaneemme jo yhdelle poliisille ja pääsimme sillä jatkamaan matkaa. Tällainen korruptio ei tietenkään ole hyväksi ja on tyhmää sellaista kannattaa, mutta parikymppiset tytöt yksin maailmalla pelästyivät ja maksoivat vain kiltisti ilkeän näköiselle poliisille. Ja varmasti pelästyksissäni tekisin saman uudelleen... Oli tilanne sen verta kuummotteleva, ettei uskaltanut kieltäytyä antamasta poliisille rahaa. Tähän kannattaa siis varautua jos Balilla skootterin selkään hyppää!

  Tässä kuvia skootteriretkiltämme:

Matkallamme Ubudiin päädyimme syömään paikallisen kotona sijaitsevaan "ravintolaan" ja menua emme saaneet, annokset vain tuotiin pöytään. Edelleenkään ei siis mitään hajua mitä söimme, mutta hyvää oli!
 

Ubudin apinatemppelin sademetsämäinen olemus oli upea!

Vähän ehkä petyin tähän vesiputoukseen, mutta mitäs olimme liikkeellä taas sadekaudella , jonka johdosta vesi oli hyvin mutaista!
 

Sanur Beachistä en kuvaa ottanut, mutta tässä näkee Nusa Duan upea, mutta jopa tylsän yksityisrannan

Kaiken kaikkiaan 10 päivää Balilla Kuta Beach emoaluksena oli aivan mahtavaa aikaa ja meille sopi "bile-Kuta" paremmin kuin hyvin siinä elämäntilanteessa. Toki Balilta löytää myös rauhaa paremmin kuin hyvin, mutta ehkä seuraava matka sinne päin palloa on sitten rauhaa rakastavampi.

Turismi Balilla on ollut tuosta 2016 vuodesta lähtien todella suuressa nousussa ja silloin lähinnä aussien kansoittama Bali on sittemmin houkutellut myös todella paljon suomalaisia ja se onkin omassa tuttavapiirissäni todella in tällä hetkellä. Me onneksi pääsimme sinne ennen kuin jokainen muukin eli näimme ehkäpä palan hieman aidompaa Balia kun mitä näin 2 vuotta myöhemmin näkee, mutta suosittelen silti koko sydämestäni! Balia ei voi olla rakastamatta, jos vain pieni sotkuisuus ja lähemmäs 100% ilmankosteus ei haittaa!

-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon