Päiväretki Tivoliin

Heips!

Ensimmäinen viikko roomalaisena on melkein ohi ja koska vaihtoni sijoittuu erittäin isoon kouluun, jossa on yli 400 vaihtaria, on meillä erittäin aktiivinen vaihtarijärjestö, joka onkin keksinyt kaikkea kivaa joka päivälle!

Sunnuntaina ESN-järjestömme veikin meidät Tivoliin, noin 60 000 asukkaan kaupunkiin 20 kilometriä Roomasta itään. Päiväretkemme ideana ei sinänsä ollut kyseinen kaupunki, vaan sen kaksi Villaa; Villa Adriana ja Villa D'Este.

Villa Adriana on 100-luvulla sen aikaisen keisarin rakennuttama puistomainen huvila-alue. Alueella on yli 30 rakennusta, mutta nykyään kaikista on jäljellä vain rauniot. Meillä olikin todella mielenkiintoinen opastusalueella ja täten pääsimme tutustumaan syvällisemmin alueeseen ja sen rakennuksiin. Kuitenkin ellei tällainen "rauniokylä" erityisemmin kiinnosta, sanoisin, että skippaa suosiolla. Mitenkään hirmuisen kauniita maisemia kun alue ei tarjonnut. Ainakaan jos vertasi Villa D'Esteen!

Alla kuvia Villa Adrianasta:

Tässä näkee koko alueen pienoismallin






Tästä siirryimme itse Tivolin kaupunkiin, joka oli todella suloinen kapeine kujineen ja upeine maisemineen, sillä kaupunki sjoittuu kukkulan rinteelle, joten sieltä avautuva maisema oli upea! Muuten kaupungissa ei hirveästi ollut näkemistä, paitsi linna johon emme menneet ja nämä kaksi huvilaa, joista Villa D'Este sijaitsi aivan Tivolin ytimessä!

Alla kuvia Tivolin kaduilta:






Villa D'Esten kartanoa on pikku hiljaa tehty 1500-luvulta lähtien ja se on Unescon maailmanperintökohde. Sitä pidetään arkkitehtuuriltaan ja puutarhaltaan mestariteoksena ja voin kyllä sanoa, että yhdyn ja kovaa! Heittämällä upein puutarha jonka olen koskaan nähnyt! 

Puutarha on täynnä vesiputouksia monessa eri tasossa, sillä koko alue sijoittuu rinteeseen. Siellä on siis paljon portaita, mutta jokaisen päässä odottaa toinen toistaan upeampi kuja lähteineen ja altaineen. Lisäksi jokainen puska ja purnukka oli loppuun asti suunniteltu ja kaikki sekasortokin näytti todella huolitetulta ja tarkkaan harkitulta! Jos siis ikinä eksyy Tivoliin esimerkiksi Rooman matkan yhteydessä niin varaa monta tuntia tämän puutarhan ihasteluun! 

Myös sisätilat olivat upean majesteettiset, mutta koska puutarha oli vain jotain niin uskomatonta, kalpeni itse rakennus aika pahasti! Tälle paikalle ja ihanalle Tivolin kaupungille siis todella todella suuri päiväretki suositus. 

P.S. Vaikka matka olikin vain reilu 20 kilometriä, kannattaa varautua ruuhkiin Rooman suunnalla!

Alla kuvia upeasta Villa D'Estestä (kuvat eivät edes tee oikeutta paikalle):












Tällaista tällä kertaa. Seuraava varattu reissu sijoittuukin sitten Sisiliaan parin viikon päästä, mutta enköhän sitä ennen keksi vielä jotain retkeä, sillä ajatuksena olisi, ettei viikonloppuja kauheasti kulutettaisi Roomassa! Toki tarvitsen myös kunnon turistiviikonlopun Roomassa, mutta suurin osa olisi tarkoitus viettää jossain muualla Italiassa!

-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon