Sisilian aurinkoon


Moikka!
Edellinen viikonloppu menikin sitten Sisilian auringon alla Palermossa, Sisilian pääkaupungissa ja vanhassa mafian päämajapaikassa. Juurikin tämän vanhan mafiayhteyden takia meitä hirveästi varoiteltiin Palermosta, mutta täytyy kyllä myöntää, että minua ei henkilökohtaisesti kertaakaan pelottanut kaupungissa.

 Alla kuvia palatsista Palermon pääkadulta:



Kaiken kaikkiaan Palermo tuntui todella omalta kohteelta! Kaupungissa on vajaa miljoona asukasta ja koko kaupunki sykki rentoa sisilialaista elämää pienellä twistillä Itä-Euroopan rappioromantiikkaa. Meillä menikin kolme ensimmäistä päivää lähinnä kierrellen kaupungin kirkkoja, piazzoja ja katuruokakojuja. Neljäntenä päivänä vietimme sitten rantapäivää Mondello Beachillä, jonne pääsi meidän vanhan kaupungin Airbnbltä bussilla 30 minuutissa.

Alla fiiliskuvia kaduilta:




 

Mondellon ranta oli oikein mukiinmenevä ranta, jossa varmasti sesongin ollessa kuumimmillaan riittää tekemistä perheen jokaiselle ikäpolvelle. Vesi oli ihanan kirkasta, hiekka kuumaa ja aallot juuri sopivan kelluttavat! Jos siis haluaan yhdistää kaupunki- ja rantaloman suosittelen kyllä Mondellon rantaa! Kunnon rantalomalle sopivampi olisi ehkä itäpuoli Sisiliasta, jossa sijaitsee myös Etna, mutta halusimme nähdä nimenomaan Palermon ja näin lokakuussa säätkään eivät pakolta enää suosi, joten emme halunneet joutua hautautumaan vesisateen yllättäessä vain sängyn pohjalle jossain pikku kylässä meren rannalla.

Ainut kuvani rannalta, mutta tästä näkee hyvin kirkkaan Välimeren:



Palermo on maailmanlaajuisesti tunnettu katuruuastaan ja varsinkin makeista kreemitäytteisistä cannoleista ja suolaisista juustotäytteisistä riisipalleroistaan, joidenka oikea nimi ei missään vaiheessa viikonlopun aikana minulle auennut. Meidän kohdalla varsinkin makeat cannolit upposivat ja riisipallerot jäivät hieman mitäänsanomattomiksi snackseiksi...

Cannolimme

Lisää fiiliskuvia kaupungilta:





Kaupunki oli myös täynnä upeita puistoja

Enimmäkseen pyörimme vanhassa kaupungissa, mutta sen ulkopuolella Palermo oli hyvin perinteinen Etelä-Euroopan kaupunki. Alla muutama fiiliskuva vanhan kaupungin ulkopuolelta ja esimerkiksi kaupungin toisesta teatterista:



Palermossa oli ympäri vanhaa kaupunkia myös upeita valoja illan tultua


Myös aivan keskutan tuntumassa pääsee meren rannalle ja kaupungissa onkin iso satama, jonne tulee esimerkiksi Välimeren risteilijöitä.  Myös pieniä kaupunkirantoja löytyy sieltä täältä ja kaunis rantabulevardi, jossa paikalliset tuntuivat paljon urheilevan ja viettävän muutenkin aikaa!

Alla muutama kuva meren ääreltä ja vain kiven heiton päässä keskustasta:



Siinä siis minun Palermoni. Tämän viikon viikonloppuna poistun taas Roomasta ja suuntana onkin yliopistomme Erasmus-vaihtarijärjestön matka Toscanaan eli ensi viikolla luvassa on viinitiloja, Firenzen katuja ja yksi kappale kaltevia torneja.

Suunnitelmana oli tosiaan, ettei viikonloppuja vietetä Roomassa turhaan ja näillä näkymin pysyn hyvin suunnitelmassa!

-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon