Eloisan ilmapiirin lumoissa Berliiniissä

Branderburgin portti

Moikka moi!

Blogimme matkakertomuksista voi saada kuvan, että matkustamme hyvin erilaisissa maisemissa ja kiinnostuksenkohteissa. Tämä ei pidä ensinkään paikkaansa, sillä meillä on ollut erittäin mielenkiintoisia matkakohteita yhdessä (mm. Barcelona, Malta, New York, Berlin, jne.) Matkustamme myös paljon koko perheen kanssa, joten matkakuvia löytyy roppakaupalla ympäri maailmaa. 

Tässäpä  meidän yhteisestä matkastamme Berliiniin eräänä keväisenä viikonloppuna.
Saksan pääkaupunki ei ole erityisen kaunis kaupunki arkkitehtuurisesti. Se on maan tasalle pommitettu ja kahtia revitty kaupunki, joka on kuitenkin noussut jaloilleen kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Tämän suurkaupungin lumo piilee aivan joissain muualla kuin monessa muussa Eurooppalaisessa pääkaupungissa. Berliinin monet kasvot ymmärtää parhaiten tutustumalla sen historiaa ja rooleihin eri aikakausina ja vain fiilistelemällä tätä kaikkea kevään ensi säteiden alla terassin paisteessa tai kaupungin monissa puistoissa picniciä nauttien.

Keisari Vilhelmin muistokirkko

Berliner Dom

Valtiopäivätalo

Kaupungissa on tarjolla maailmanluokan museoita ja pieniä gallerioita, kamarimusiikkia, berliiniläistä teknoa, gourmetravintoloita ja tietysti Currywurstia. Kaupungista löytyy kirpputoreja, shoppailukatuja ja ostoskeskuksia, eli jokaiselle shoppailialle jotakin. Historian nälkäiset pääsevät kokemaan Berliinin tapahtumia jo pelkästään kaupungin ilmapiirin kautta, sekä lukuisien muistomerkkien, sekä konkreettisten muurien pätkien ja raja-asemien välityksellä. Lyömmekin vetoa, että kun kerran olet Berliinissä käynyt, haluat palata sinne aina uudestaan ja uudestaan, jokaisena vuodenaikana ja jokaisessa elämänvaiheessa, sillä Berliinistä löytyy sitä jotakin kaikille! 

Altes Museum

Kudtrustendamm

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche


Meillä sattuikin matkaan siis kevään ensimmäinen lämmin viikonloppu, kuten kuvistakin hyvin näkyy. Se ensimmäinen jolloin pystyi kevättakit kaivamaan talvikätköistä ja aurinkolasit nostamaan takaisin silmille. Kevään ensimmäiset kukat aukesivat nupuistaan ja koko Berliini tuntui siirtyneen neljän seinän sisältä ulos ihailemaan juuri saapunutta kevättä.

Tällainen viikonloppu kun matkalle sattuu niin rakastuminen on 100 % taattu! Ehkä olemme siis vielä kylmästä maaliskuisesta Suomesta karanneina hieman puolueellisia sanomaan, mutta vuosienkin jälkeen matkakuume Berliiniin kytee ja kovaa!


Berliinin televisiotorni

Raja-asemalla



Berliini saakin meiltä 10/10 ja täydet suositukset viikonloppu getawaynä! Eli ei kun kevään ensimmäistä viikonloppua metsästämään keväälle 2019!

Terkuin R & A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon