Thaimaa, Hua Hin, golf! Meri ja aurinko

Heippa!
Suomalaisten suosikkikohde Thaimaan Hua Hin on ranta- ja golflomailijalle suorastaan loistava valinta. Pikkukaupungin tunnelmissa saa nauttia takuuvarman thairuuan lisäksi yöelämästä, rantaelämästä ja upeista golfkentistä (joista esittelen tuonnempana 3) sekä paikallisesta vieraanvaraisuudesta. 


Kaakkois-Aasian golfturismi on jo pitkään suunnannut lähes yksinomaan Thaimaaseen, jonka tunnettujen golfalueiden (Hua Hin, Phuket, Pattaya ja Chiang) kenttävalikoima on runsas ja tasokas, myös Bangkok vetää sekin 60 kentän valikoimallaan puoleensa golffareita. Hua Hin sijaitsee Bangkokista n. 200 km etelään, asukkaita tässä pikkukaupungissa on n. 85 000 ja aikaero on +5h.

Ja sitten ne golf kentät:

Springfield Royal Country Club
Kentältä löytyy 27 reikää. Kentän kunto ei ollut parhaimmillaan, raffit olivat pitkässä heinässä ja greenit paikoitellen savisia. Palvelu ja caddien käytös oli suorastaa töykeää. Hinata ja laatu eivät kohdanneet. Tämä kenttä ei vakuuttanut ja houkutellut, joten käynti kentällä jäi yhteen kertaan.










Palm Hills golf and country club sijaitsee noin 10 km Hua Hinin keskustasta. Puistomainen kenttä, jossa ei ole mainittavia korkeuseroja. Kentän kiertäminen onnistuu hyvin ilman autoa. Selkeät väylät, mutta haastavat greenit.   Kentällä ystävällinen palvelu ja clubilla hyvä ruoka.











Black Mountainissa  on yhteensä 27 reikää. Sitä pidetään Hua Hinin/Thaimaan ykköskenttänä, maailman listalla se oli 2018 sijalla 59. Kenttänä se on melko haastavaa. Väyliltä löytyy paljon vesiesteitä ja korkeuseroja, suosittelenkin kierrokselle autoa. Visuaalinen nautinto oli mahtava ja kierroksesta jäi upea fiilis.














Perheystävällisessä Hua Hinissä juhliminen ei ole pääasia, rantaelämä, hyvä ruoka ja upeat golfkentät luovat tunnelman, joka on tehnyt siitä myös Thaimaan kuninkaallisten loman viettopaikan. Vaikka Thaimaa ei ole kuuluisa viineistään, Hua Hinin Hillsin viinitarha on ehdottomasti käynnin arvoinen paikka. Illalla kannattaa lähteä kaupungin iltamarkkinoille ja tutustua erilaisten kojujen ja ravintoloiden tarjontaan.




Lämpötila ei Hua Hinissä juurikaan vaihtele ja ilmasto  on suhteellisen sateeton kaikkina vuodenaikoina. Paras matkustusajankohta on kuitenkin marras-toukokuussa, jolloin sää on kuiva ja aurinkoinen. Joulu-tammikuu on suosittua matkailuaikaa ja se näkyy myös hintatasossa.

Terkuin R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon