Bangkok, urbaani suurkaupunki!

Heissan!

Kun matkailee Thaimaassa pitää tietysti vierailla maan pääkaupungissa Bangkokissa. Poikkesimme yhdessä tyttäreni kanssa katsastamassa suurkaupungin nähtävyydet.


Ruuhkainen, saasteinen ja tukahduttava, mutta kaikkien mahdollisuuksien täyttämä Bangkok saattaa aiheuttaa sokin länsimaiselle matkaajalle, mutta nähtävää on paljon, jos vain on valmistautunut kestämään kuumuutta ja sekasortoa.

Oman huomionsa ansaitsee myös vasemmanpuolinen liikenne!! Päätiet ovat hyvässä kunnossa, mutta ruuhkaisia ja sääntöjä ei juurikaan noudateta. Isoimmalla on liikenteessä käytännössä etuajo-oikeus. Perässä roikkuminen ja vaaralliset ohitukset ovat arkipäivää.

Bangkok vesiltä käsin.





Kanavaristeilyllä on mahdollisuus ostaa juomaa ja pientä purtavaa.

Bangkokin kaupunkia kiertävät kanavat ja upeat temppelit.Temppelit, palatsit ja historialliset rakennukset ovat kauniita, mutta vanhan keskustan ympärille on kasvanut elämää kuhiseva suurkaupunki. Bangkok onkin kiehtova sekoitus ostoskeskuksia, toreja ja jokilaivoja risteileviä kanavia.











Pitkien etäisyyksien ja pakahduttavan kuumuuden vuoksi Bangkok ei ole niitä kaupunkeja, jotka soveltuvat kävelyyn. Päämäärättömästä vaeltelusta ei seuraa muuta kuin nyrjähtänyt nilkka, sillä katuja revitään auki jatkuvasti. Taksi, metro, jokitaksi tai tuk-tuk on kätevä kulkuneuvo siirtyä paikasta toiseen.

Kaupungin nähtävyydet ovat levinneet laajalle, kannattaakin aloittaa suurimpien monumenttien luota ja suunnata kohti Rattanakosiniksi kutsuttua aluetta, joka sijaitsee kivenheiton päässä Chao Praya-jokea. Täällä kuninkaallisen Bangkokin vanhassa keskustassa sijaitsevat Wat Phra Kaew ja Suuri palatsi sekä Wat Pho. Suosittelen poikkeamaan myös vanhankaupungin itäpuolen vilkkaassa Kiinalaiskorttelissa, jossa toimiin monenmoista yrittäjää. Lounaspaikkoja riittää varmasti myös kaikkiin makutottumuksiin.


Pohjoisesta löydät elokuvateattereiden, ravintoloiden ja valtavien ostoskeskusten täyttämän Pathumwanin, jossa sijaitsee myös suosittu Siam Sqaren muotiputiikit. Kaupungin tärkein temppeli Erawan-alttari on Ratchadamri Roadin ja Ploenchit Roadin kulmassa. Nähtävää riittää kaikille, joten enpä jaarittelekkaan enempää, kartta vain kouraan ja tutustumaan Bangkokin nähtävyyksiin.







Ostoskeskuksista löytyy aina jotain pietä paikallista käsityötäkivaa kotiin vietävääkin. Bangkok on edullinen verrattuna useimpiin suurkaupunkeihin, mutta kortilla ostaminen ei onnistu joka paikassa, siksi on hyvä pitää mukana myös käteistä rahaa.



Keväämmällä on suunnitelmissa poiketa IKI ihanassa Portugalissa  sekä Vilnassa, jossa en olekaan aiemmin käynyt, niistä tulossa juttua myöhemmin. Luvassa keväämmällä myös postaus New Yorkin matkaltamme.
     
 Terkuin -R-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon