Palmujen alla Thaimaassa!



Moikka!

Olen ollut elämäni aikana kaksi kertaa Thaimaassa, ensimmäisen kerran keväällä 2016 yksin tullessani Australiasta kotiin ja toisen kerran nyt jouluna 2018 perheeni kanssa. Edelleenkin on mielestäni erittäin hauskaa, että minulle tuli halvemmaksi lentää Australista kotiin Singaporen, Kuala Lumpurin ja koko Thaimaan läpi, kuin suoraan vain kotiin. Siksi teinkin siis kotimatkalla pienen kiertoreitin ja tämän reppureissun viimeinen maa oli siis Thaimaa, jossa reilun viikon verran harrastin island hoppingia, eli menin saarelta saarelle ja näin tulin etelästä, Krabilta, aina pohjoiseen, Bangkokiin, asti.

Koska olen Thaimaassa ehtinyt jo jonkin verran kiertelemään, ajattelin, että voisin tehdä tällaisen yhdistelmäpostauksen tuosta kahden ja puolen vuoden takaisesta reissustani ja nyt jouluisesta reissustamme. Pääpainona ajattelinkin pitää nimenomaan nämä rantakohteet, joissa olen käynyt ja annan äitini keskittyä Bangkokiin, jossa tosin olen käynyt molemmilla reissuillani. Eli alla kerron teille siis tarinani kuudesta rantakohteesta jossa Thaimaassa olen käynyt.


Ehdinkin tuon reilun viikon aikana näkemään ja paljon! Aloitin reissuni lentämällä Krabin lentokentälle ja menin sieltä yöksi Ao Nangiin, joka oli pienoinen pettymys, sillä olin kuvitellut paikan olevan jonkin sortin lomaparatiisi, mutta todellisuus oli, noh lopulta huomasin, että hyvin perus Thaimaa. Joka puolella pientä hökkelitaloa, eikä kunnon kauppoja juuri missään. Ranta oli kyllä hyvin nätti, mutta muuta tekemistä kohteessa ei, ainakaan rannan tuntumassa, oikeastaan ollut. Nyt jo vähän enemmän nähneenä tajuan, että kuvailun juuri hyvin perus aasialaisen rantakohteen ja vaikka tuossa vaiheessa olinkin ollut jo esimerkiksi Balilla, niin olin jotenkin kuvitellut Thaimaalta, tuolta suomalaisten lomamatkojen kuninkaalta, hieman edemmän. Tällä hetkellä, monta Aasian kokemusta rikkaampana, kuitenkin ajattelen, että Ao Nang oli erittäin sympaattinen pikku kylä! Sieltä en ikävä kyllä ottanut edes yhtäkää kuvaa.

Ehdin Ao Nangissa viettämään vain yhden yön, sillä minulla oli kiire seuraavaan kohteeseeni, Koh Phi Phin saarelle. Tämä jäikin tämän reissun yhdeksi aivan lempparikohteeksi ja joulukuinen reissumme Hua Hiniin ei tätä faktaa mihinkään muuttanut. 

Otin siis varhain aamulla lautan Ao Nangista Koh Phi Phille ja muistaakseni matka taittui erittäin jouhevasti, eikä kestänyt montaakaan tuntia. Saavuttuani Koh Phi Phille törmäsin mitä suloisimpaan ja erittäin eläväiseen pikkusaareen, jossa ei ollut moottoriliikennettä ja täten välimatkat olivatkin erittäin siedettäviä. Löysin majoitukseni melko helposti kylästä, joka siis käsitti melko lailla koko saaren, sillä kaikilla oli erittäin hyvin kylttejä, jotka hotellit ja ravintolat olivat itse ripustaneet jokaiseen risteykseen. Ilman näitä olisin kyllä ollut erittäin hukassa, sillä pienet kujat olivat oikea labyrintti ja kaikkialla näytti niin samalta, että mitään maamerkkejä oli suorastaan mahdotonta itselleen asettaa. 

Alla kuvia lauttamatkaltani kohti Koh Phi Phiä:



Koska saari oli melko pieni, olin todennut jo etukäteen, että tällä saarella riittää vain yksi yö, joten pysyin suunnitelmassani ja olin saarella jälleen vain yhden yön, mutta koen silti nähneeni kaiken. Näin upeat rannalta, joilta päivisin vesi pakeni ja joille iltasin se palasi. Näin labyrinttimaisen kylän ja sen monet bilispaikat. Näin yöelämän rannalla ja näin upeat maksulliset allasalueet dj:neen ja allasbaareineen. Olen siis erittäin tyytyväinen touhukkaaseen päivään ja iltaani/yöhöni Phi Phihin sydämessä. 

Alla aivan ihana Koh Phi Phin ranta! Muita kuvia en paikasta ottanutkaan:



Phi Philtä suuntasin uudelle saarelle, nimittäin Koh Lantalle. Tämä saari olikin suurin pettymys tällä matkalla ja yksi kamalimmista kokemuksista muutenkin. Ainakaan minä en löytänyt saarelta oikein mitään "keskustaa" tai edes kylää, joten olin keskellä ei mitään jumissa kaksi yötä. En oikein tavannutkaan muita ihmisiä koko aikana ja mittasin varjossa majoitukseni altaalla parhaillaan + 50°C. 

Kaiken kukkuraksi bungalowissani ei ollut ilmastointia, vaan ainostaan käden kokoinen tuuletin... Yritän asettaa sen yöksi vasten kasvojani, mutta eipä se auttanut, vaan jouduin käymään kaksi yötä noin puolen tunnin välein jääkylmässä suihkussa. Enkä voinut edes ovea avata, sillä ulkona oli aivan tuhottomasti hyttysiä...



Koh Lanta voi siis olla oikein mukava ja kaunis paratiisisaari, kuten rantakuvista näkee, mutta minulle se ei oikein auennut, vaan lähinnä traumatisoi...



Koh Lantalta otin jälleen kerran lautan, joilla liikuin siis kaikki välimatkat tai sitten yhdistelmällä lautta + bussi, yhden yön välipysähdyksen verran Krabi Towniin, joka oli oikein suloinen pieni kylä. Ei tästä sen enempää, sillä tämä ei ollut rantakohde ja siksi hieman postauksen aiheen ohi, mutta tässä kuitenkin muutama kuva esimerkiksi hassunhauskoista liikennevaloista:





Krabi Townista lähti bussikyyti aamuvarhain koko Thaimaan mantereen läpi itärannikolle ja sieltä lautta vei meidät Koh Samuin saarelle, joka oli astetta suurempi, tai ainakin siltä se tuntui, sillä täältä löysin erittäin helposti ns. keskustan ja bongasinpa jopa McDonaldsinkin saarelta. Täällä vietin taas vain yhden yön, sillä minulla oli jo kiire viimeiseen rantakohteeseeni Koh Taolle.

Kuitenkin Koh Samui vei sydämeni vilkkaalla "kaupunkielämällään" ja Koh Lantan jälkeen ihanalla turistirannalla. Tämä on taas niitä asioita, mitä arvostaa vain pitkällä reissulla, kierrettyään paljon paikkoja!

Antaa tämän saaren kuvien puhua puolestaan:




Koh Samuilta matkani vei minut sitten siis Koh Taolle, jota jostain syystä odotin melkein eniten, sillä olin kuullut, että saarella olisi paljon nuorta elämää! Paikka ei ollutkaan pettymys, kun sain saman tien hostelliltani ruotsalaisia ystäviä ja pääsin viettämään iltaa kuuluisan Koh Taon pub crawlin mukana!

Tällä saarella tutustuinkin enemmän tämän kaltaisiin nähtävyyksiin ja näiden suhteen paikka oli todella eläväinen. Pääsimme esimerkiksi lady boy-näytökseen pubikierroksemme aikana, sekä allasbileisiin ja biljarditurnaukseen.

Alla kuvani Koh Taon biitsiltä:






Koh Taolta matkani jatkui kahden yön jälkeen vielä nauttimaan Bangkokista, mutta antaa äitini kertoa siitä kaupungista enemmän. Sen vain sanon, että lautta + bussi matka Koh Taolta oli todella tuskaisen 10 tunnin bussimatkan päässä, eli en suosittele tätä yhdistelmää! Mutta jätän vain vuoden 2016 kuvani Bangkokista tähän:






Ja vuoden 2018 kuvani tähän:








Viimeinen rantalomakokemus Thaimaasta onkin sitten jouluiselta reissultamme Hua Hiniin ja tämä oli hyvin erilainen kohde kuin yksikään saarikohteistani. Hua Hinia hallitsi iso tie, jonka ympärille kaikki oli keskittynyt ja täten paikasta puuttui tietynlainen suloisuus ja intimiyys. Tietenkin siellä pääsi myös keskelle pieniä kujia, mutta koska me olimme majoittuneet hieman kauemmaksi keskustasta golfkentän varjoon, auto hallitsi meidän matkaamme ja täten myös se iso, ruma tie. Kuitenkin Hua Hinista löytyi myös nätti ranta ja hieman ulkopuolelta vieläkin nätimpi ranta, Sai Noi Beach. Tietenkin myös Hutsadin Elephant Foundation nousi hitiksi matkallamme. Alla yksi norsukuva sen kunniaksi:








Tässä vielä kuvia Sai Noi Beachiltä aivan Hua Hinin kupeesta:





Haluan vielä myös hehkuttaa meidän upeaa villaamme golfkentän laidalla! Todella iso uima-allas, suloisia koiria hoidettavana ja monta erillistä aluetta ihanilla patioilla, siitä oli meidän villamme tehty. Tässä kuvia sieltäkin:





Näistä rantalomakohteista, joita minä olen nähnyt, sanoisin, että Ao Nang yhdistettynä Koh Phi Phiin olisi oma lemppari, mutta toisaalta Koh Tao ja Koh Samuikin vei sydämeni...

Sen sijaan Hua Hin ja Koh Lanta ei säväyttänyt mitenkään aivan liikaa. Kummastakin tietenkin voi saada hyvin erilaisen käsityksen esimerkiksi eri majoituksella! Mutta nämä on aina makukysymyksiä ja vaikeita jälkikäteen vertailla. Jokaisen pitääkin itse mennä ja kokeilla mikä sopii kullekin.

Seuraavaksi hieman lisää 2016 kevään seikkailuistani Aasiassa ennen kuin pääsenkin taas uuteen kohteeseen Euroopassa!

-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon