Talven riemua laskettelurinteessä!

Moikka!


Emme tällä kertaa lähteneet talvilomalla lappiin tai kanarialle, sillä tällä kertaa talvilomaa oli mahdollisuus pitää vain muuta päivä. Siispä suuntasimme kohti  Jämää, Himoksen rinteille. Ikävät vesikelit ovat takana ja pikku pakkanen ja hienoinen lumisade toivat talvitunnelman takaisin.


                    Vuokrasimme  mökin, heitimme sukset boxiin ja suuntasimme kohti
                     talvisia Himoksen rinteitä.



Ladut ja rinteet olivat erinomaisessa kunnossa ja ilmakin suosi meitä, alkuviikon vesisateen jälkeen pieni pakkanen ja aurinko piristi.



Laskettelijalle Himokselta löytyy 23 rinnettä ja 15 hissiä, joista 4 maksuttomia (korkeusero 151 m). Rinteet näin loma-aikaan ovat auki 10-19.30 välillä (joten päivällä voi hiihdellä ja illalla ennättää vielä rinteeseen). Pohjois- ja luoteisrinteiltä ja länsirinteiltä löytyy yhteensä 3 rinnekahvilaa ja 6 nuotiopaikkaa, ensiapua siis pikku nälkään löytyy. Laskettelu on helppoa eri rinteiden välillä hyvien siirtoreittien ansiosta ja omia välineitäkään ei välttämättä tarvita, sillä kaiken laskettelua varten voi vuokrata; -sukset, sauvat, monot, kypärät ym. Kivaa on myös se, että alle 7-vuotiaat kypäräpäät pääsee rinteisiin vanhempien mukana maksutta. Himoksen alueelta löytyy myös useita kivoja ruokapaikkoja niin välipalanälkään kuin isompaakin tankkaamiseen.




Hiihtoladut olivat hyvässä kunnossa ja vielä ei neulasetkaan ym. roskat häirinneet menoa. Tällä kertaa Himoksen rinteiltä ei jäätä pitkin voinut hiihtää Patalahtea pitkin huoltoasemalle kahville, mutta muita latuja kyllä löytyi, vaikka lumi olikin osasta aurinkoisista rinteistä jo hävinnyt.



Terkuin -R-

P.S. Seuraava reissuni suuntautuu vielä tämän kuun lopussa kohti Liettuaa. Vilna on minulle täysin uusi tuttavuus, siitä siis tekstiä seuraavan kerran.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon