Skotlannin taikaa

Näkymä Edinburghin linnalta Princess Street Gardenin yli uuteen kaupunkiin!

Moikka!

Nyt olisi vuorossa höpöttelyä Skotlannin pääkaupungista Edinburgista, joka vei kyllä sydämen aivan täysin mennessään! Kaupunki oli juuri sellainen, kun voisi kuvitella maalta, jonka kansalliseläin on yksisarvinen. Se oli täynnä suloisia brittityylisiä pubeja ja putiikkeja sekä ravintoloita ja kahviloita. Sen pienille Harry Pottermaisille kujille oli aivan liian helppo eksyä ja kaupungin sydän, Princess Street Garden oli jotain niin kaunista. Koko puisto oli täynnä kukkia ja ihmisiä picnicillä. Se sijaitsi vanhan järven pohjalla, joten uusi kaupunki nousi upeasti puiston toiselta laidalta ja vanha kaupunki linnoineen toiselta!



Pala puistoa

Syötävän suloinen puutarhurin mökki

Vasemmalla Scott Monument ja taustalla uutta kaupunkia.
   
Täällä kuulemma J.K. Rowling kirjoitti ensimmäistä Harry Potteria!


Viihdyimme niin uudessa kaupungissa, kuin vanhassakin ja kävimme myös ilmaisella kävelykierroksella vanhan kaupungin puolella. Se oli jälleen kerran aivan loistava tapa tutustua kaupunkiin ja sen avulla näki kätevästi, että missä mikäkin sijaitsee kaupungissa!

Toinen mahtava vinkki on se, että suurinosa Edinburghin museoista on ilmaisia ja mekin hyödysimme tätä mahdollisuutta ahkerasti kun Britteinsaarten tuuli kävi ylivoimaiseksi. Muuten meitä suosikin aivan ihanat säät, mutta edes auringossa ollessa tuuli ei tuntunut kyllä mitenkään päin lämpimältä...

Puhelinkopit, jotain niin brittiläistä!

Vanhan kaupungin tunnelmaa

Royal Mile
 
St. Giles' katedraali

Grassmarket

Edinburghin linna hieman eri kulmasta jälleen ja upea kukka-asetelma etualalla!


Kaiken kaikkiaan meidän reissumme menikin puistossa istuskellen, ympäri ämpäri laahustaen ja pubitarjonnasta nauttien. Aikas täydellisen rentouttava pako arjen keskeltä siis!

Calton Hill ja upeat maisemat

Edinburghin linnan sisäänkäynti auringon jo painuessa mailleen.

Näkymää Calton Hillista


Jälleen uusi vinkkeli linnaan


Mielestäni on aina hirmuisen vaikea antaa matkavinkkejä, mutta sen sanon, että upeat näköalat oli tämän kaupungin suola ja keväällä yllä näkyvä narssinssipelto linnan juuressa kruunasi kyllä kaiken!

Mielestäni jokaisen pitääkin itse mennä ja kokea, joten toivottavasti kuvista välittyy sellainen fiilis, että haluaa itse nähdä ja kokea nämä maisemat. Silloin minun työni täällä on tehty!

Calton Hill

Calton Hill

Calton Hill

Ross Fountain puistossa

Näkymiä linnaan

Calton Hill ja taustalla siintää meri


Tällainen kuvapläjäys tällä kertaa ja seuraavaksi onkin vuorossa aurinkoloma rannalla lekotellen!

Siitä lisää seuraavalla kerralla!

-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon