New York, New York, New York!


Moikka!

Yhtenä yhteisenä matkana meillä on ollut viikko New Yorkissa keväällä 2015 ja tämä taisi olla tyttärelle erittäin mieluinen kohde, mutta äiti ei aivan aluksi lämmennyt miljoona kaupungin sykkeelle. Kuitenkin vietimme oikein mukavan, tapahtumarikkaan ja kylmän viikon Isossa Omenassa bongailen julkkiksia ja käyden esimerkiksi Broadwayllä! Meille tosiaan sattui kylmin kevät piitkään aikaan ja Manhattanin tuuli kyllä meni luihin ja ytimiin asti, se myönnettäköön. Picnicit Central Parkissa jäi siis välistä, mutta muuten kiersimme kyllä erittäin aktiivisesti kaikki näkemisen arvoinen.

Meillä oli neljälle päivälle matkastamme jo heti alkuun jonkinlaiset suunnitelmat ja muut päivät vain kiertelimme, ihmettelimme ja shoppailimme. New York onkin aivan mahtava paikka kaikkia kolme aktiviteettiä varten, varsinkin viimeistä varten! Mutta yhtenä päivänä pääsimme siis matkatoimistomme toimesta kiertämään Manhattania bussilla ympäriinsä ja siinä saimmekin erittäin hyvän yleiskuvan paikasta ja sen nähtävyyksistä. Tällä kierroksella bongasimmekin esimerkiksi Flatiron buildingin, kävimme John Lennonin Strawberry Fields-muistomerkillä ja näimme 9/11-muistomerkin.

Alla kuvia Central Parkista, niin bussikierrokseltamme kuin monilta muilta kerroilta kun sinne eksyimme! Tästä paikasta tulikin heittämällä varmasti meidän molempien lempparispotti Nykissä!






Ihan oli järvikin vielä jäässä kylmän kevään takia, vaikka olikin jo maaliskuun loppu!


John Lennonin muistolle


Toisen päivänä meidän ennalta varattu aktiviteettimme olikin sitten päiväreissu läheiseen Outlet-kylään, johon oli noin 1,5 h -2 h matka Manhattanilta. Täältä ei taida sen ihmeellisemmin kuvia olla, eikä meidän löytymme olleet kovinkaan suuria, mutta kummallekin jotain silti matkaan lähti ja oli kiva nähdä yksi näistä melkeinpä kliseisen maineen saaneistä USA:n Outlet-kylistä.

Meistä kahdesta äidillä kävi myös erittäin huono tuuri, sillä yhdestä kaupasta löytyi kiva laukku, joka sitten kiikutettiin kassalle. Kassalla sitten myyjä haki aivan koskemattoman yksilön kyseistä laukkua varastosta ja pakkasi meille nätisti mukaan. No illalla sitten hotellilla kun alettiin availemaan ostoksiamme paketeistaan, huomasimme, että myyjä oli vaihtanut äidin laukun johonkin aivan toiseen yksilöön ja näin tulimme oikein kunnolla huijatuksi. Kuulimmekin jälkikäteen, että tämä on erittäin normaalia, että myyjät heittävätkin turisteille mukaan aivan eri tuotteita, joista halutaan vain eroon... Mutta tästäkin opimme, että pyydä aina nähdä varastosta haettu tuote, jotta se on varmasti oikea!

Alla kuvia Time Square ilta-aikaan ja myös ihan päiväsaikaan. Hotellimme sijaitsi Time Squarelta suoraa samaa tietä kohti Central Parkia, suurinpiirtein puolivälissä ja sen takia näissä kahdessa tuli käytyä melkeinpä joka päivä!






Tässä joitain sekalaisia kuvia eri paikoista joissa kävimme, joko ihan kävellen tai bussikierroksemme aikana!  Alta löytyykin siis pari ikonista museota, 5th avenuen tunnelmaa ja esimerkiksi kuva Hardrock cafesta ja upeasta Pyhän Patrickin tuomiokirkosta. Näistä kuvista näkeekin hyvin Nykin tunnelmaa ja arkkitehtuuria. Kaikki oli suurta ja paljon oli parempi kuin vähän, esimerkiksi ihmisten määrässä!

Met

Guggenheim



Kaupungin kirjasto bussin kyydistä ja yllä kadulta!

Pyhän Patrickin tuomiokirkko, myös alla!




Upea hotelli 5th Avenuelta!


Flatiron Buil


Neljäs varattu aktiviteettimme olikin sitten lähinnä tyttären pyynnöstä ja kävimme siis Sex and the city- kierroksella. Sarja on meille molemmille erittäin tuttu ja siksi oli erittäin kiva tällaiselle kierrokselle lähteä! Tourilla siis kiersimme bussilla eri kuvaus lokaatioita sarjasta ja elokuvista sekä pysähdyimme muutamassa kohteessa ihan erikseen. Nämä kohteet olivat Carrien asunnon edusta ja ne kuuluisat portaat, leipomo, josta sarjassa aina haettiin kuppikakkuja ja pizzeria, josta haettiin aina pizzaa sekä shoppailukatu, jossa Carrien paljon shoppaili. Pysähdyimme myös paikassa, jossa kuvattiin ensimmäisestä leffassa kohtaus Carrien ja Mr. Bigin häiden harjoitusillalliselta ja kohtaus uudelta vuodelta, jossa Stanford ja Anthony pussaavat. Viimeisenä kohteenamme olikin sitten Aidanin ja Steven pubi Scout ja siellä saimme myös maistaa kuuluisaa Cosmopolitania!

Kierros oli siis kaikin puolin unelma jokaiselle Sinkkuelämää fanille, sillä kukapa ei haluiaisi siemailla Cosmopolitania Scoutissa tai syödä kuppikakkua Carrien portailla! Tourin löysi myös helposti googlettamalla ja lipun pystyi ostamaan myöskin netin kautta. Lähtö tourille tapahtui myös helpolta ja keskeiseltä paikalta. Spotti oli myös sarjan kannalta oleellinen, sillä lähtö tapahtui hotellin edestä, jossa Mr. Big vietti aikansa Nykissä käydessään sinä aikana kun asui Kaliforniassa!

Alla siis kuvat Sex and the City- tourilta:

Carrien ja Kihon alkuperäinen hääpaikka!

Kihon hotelli!


Uuden vuoden tapahtumien paikka!

Scout sisältä!

Cosmopolitanit

Scout ulkoa, nykyään hieman eri nimella kylläkin...

Carrien portaat

Alla kuva hotellistamme, eli Hotel Wellingtonista:



Viimeinen etukäteen varattu aktiviteetti ja jälleen matkatoimiston kautta reissuun kuuluvan retki, olikin sitten ristely Manhattanin ympäri ja sieltä pääsimmekin ihailemaan niin Vapauden patsasta, kuin upeaa New Yorkin skylinea ja esim. Brooklyn Bridgeä.

Tämä oli oikein mukava aktiviteetti, joka sijoittua myös auringonlaskun aikaan, joten varsinkin skyline oli todella upea ja ikoninen ilmestys juuri aurinogonlaskuna! Suosittelemmekin tätä kaikille, sillä oli hauska nähdä vedestä käsin kaupunkia ja esimerkiksi Vapauden patsas näkyy todella upeasti täältä, eikä täten tarvitse mennä erikseen vain sille saarelle!

Alla muutamia kuvia Vapauden patsaasta, skylinesta ja Brooklyn Bridgestä:







Loppuun vielä toinen sekalainen kuvapläjäys, jossa esimerkiksi Brooklyn Bridge ihan sillalta käsin, Empire State Buildingin maisemia, sillä lippu tänne kuului myöskin matkaamme ja paljon muuta sekavalaista tornitalojen muistomerkin ja Rockefeller Centerin luistelijoiden muodossa!

Alla ensimmäisenä kuvia sillalta:




Alla kuvia Empire State Buildingista:







Tornitalojen muistomerkki
Rockefeller Centre ja alla lisää!




Kaiken tämän lisäksi kävimme myös esimerkiksi Broadwayllä katsomalla Oopperan kummituksen ja wau... Se oli ylivoimaisesti upein esitys, jonka olemme ikinä nähneet, pelkkiä kylmiä väreitä alusta loppuun!

Kaikin puolin meille molemille jäi suuri rakkaus Manhattania kohtaan ja palava halu päästä takaisin! Ikävä kyllä Nyki oli todella kallis ja tippauskulttuuri rokotti kukkaroa erittäin paljon. Tämän takia matka takaisin Nykiin onkin vasta jossain hamassa tulevaisuudessa!

Terkuin A & R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon