Ostosreissu Marmarikseen



Moi taas!

Kun suuntaa Rhodoksen Tuuliseltarannalta katseen Egeanmeren poikki siintää 18 km päässä Turkin rannikko ja basaarishoppajaan paratiisi Marmaris,

Vielä 1980 Marmaris oli pieni kalastajakylä, mutta kun 1984 Aurinkomatkat aloitti turismin kylään, alkoi se paisua ja on nyt todella suosittu lomakohde. Suomalasten aloittama matkailu näkyy kaupungissa kaikkialla mm. siellä osataan puhua kieltämme ja monella kadulla on suomalaiset nimet. Marmaris on puhtaasti turistikaupunki, sillä 90 % väestöstä työllistyy turismista. Talvikaudella kaupungissa sataa joka päivä ja kaupat ja hotellit sulkevat ovensa.

Rhodokselta tekemäni reissu Marmarikseen oli puhtaasti ja pelkästään ostosmatka, sillä siltä löytää vielä edullisesti kultakoruja ja nahkatuotteita sekä myös basaareihin kuuluva tinkimin on hauskaa.

Muutama kuva näköalakukkulalta:





Marmariksessa on Turkin toiseksi suurin basaarialue ja sieltä löytyy vaikka ja mitä.



Ja vielä muutama kuva itse kaupungista, jota suomalaiset ovat olleet suunnittelemassa ja rakentamassa. Nyt pikku kalastajakylä on todella suosittu matkailukohde, vaikkakin heinäkuussa 42-45 asteen lämpö on melkoinen kokemus. Suojaiseen lahden poukamaan ei juurikaan merituulen velvoitus yllä.







Terveisin - R


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon