Myrskyisän aurinkoinen Malta


Hei!

AURINKOA, MYRSKYÄ JA MERTA, kaiken kaikkiaan ihastuttava saari, Malta!

Jos nämä maisemat viehättävät, kannattaa matkustaa Maltalle. Patikointia jylhissä maisemissa, merivesialta, aurinkoa ja lämpiä tuulia (ainakin yleensä), siitä on Malta tehty.

Rentoa menoa ja pikkuriikkisen myös kulttuuria syysharmaan pimeyteen.
  

R: Maltan matkamme oli lokakuussa, yllätys yllätys Suomessa jälleen satoi.
A: Odotimme siis reissua kuin kuuta nousevaa, sillä sääennusteet näyttivät lupaavilta.

R: Ensimmäinen ei niinkään mukava juttu oli hotellimme, netissä niin ihastuttava kolmen tähden hotelli oli melko loppuun kulutettu ja nuhjuinen (harmi), mutta melko hyvällä paikalla.
A: Myös huoneemme sijaitsi hyvin omituisessa paikassa, sillä jouduimme menemään parillakin eri hissillä rakennuksen sisällä ja täten päädyimme hotellin kauimmaiseen nurkkaan ja ainut reitti ulos oli kahden hissin kautta itse pääsiipeen ja sieltä respan kautta ulos.

R: Kun olimme purkaneet tavarat lähdimme tutustumaan ympäristöön. Olimme jo kulkeneet jonkin aikaa kun pilvettömältä (lue: lähes) alkoi kaatosade ja hetkessä kaduilla oli vettä polveen asti . Emme olleet tulleet hakemaan sadetta, mutta onneksi sade loppui lopulta yhtä nopeasti kun alkoikin.
A: Tietenkin meidän tuurilla Maltalle tuli Siperiasta pienoinen syysmyrsky, mutta sen kesto jäi lyhyeksi ja loppulomasta pääsin jopa pulahtamaan hotellin uima-altaaseen, tosin se tuntui kuin avannolta.

R: Loppuloman siis saimme kuin saimmekin nauttia auringosta, mutta kyllä silti kaupoilta tuli ostettua hieman lämpimämpää vaatetta.
A: Eli ikävä kyllä myrsky ehti viilentää ilmanalaa esimerkiksi sen verta, että mereen ei ollut mitään asiaa.



 R: Yhtenä lomapäivänä hyppäsimme bussiin ja kiesimme koko Maltan saaren. Saarikierroksemme oli melko valaiseva, sillä kaupungin ulkopuolella oli karua ja köyhää.
A: Malta on onneksi sen verta pieni saari, että tämä kierros meni todella nopeasti ja itse asiassa turistialueiden ulkopuolella maisema näytti juurikin tuolta kuin yllä olevassa kuvassa. Eli siellä ei ollut yhtään mitään. Matkastamme tosin on jo vuosia, joten tilanne voi olla jo eri tänä päivänä.









R: Saaren koillisosassa sijaitseva pääkaupunki Valletta lumosi. Nähtävyyksiä mm. Johanniittain suurmestarin palatsi(1574) toimii nykyään hallintorakennuksena ja katedraali1500-luvulta sekä vuodelta 1760 rakennettu yliopisto. Kaupungista löytyy myös kansainvälinen satama ja lentokenttä,
A: Valletta oli kyllä kaunis, mutta melko pieni kaupunki. Itselle mieleen on jäänyt varsinkin upea kukkaloisto kaikissa pääkaupungin puissa. Tästä näkeekin myös hauskasti mitä lapsi (joka matkan aikana vielä olin) näkee eli kauniita kukkia ja mitä aikuinen näkee eli historiaa ja kulttuuria! 


A: Sinänsä harmi, että minun kuvani reissusta ovat hukkunut vanhan kameran mukana ja jäljellä on vaan paperiversiot kuvista, sillä niistä saisi hyvin erilaisen kuvan kuin äitini kuvista matkalta. Itselläni on kymmeniä kuvia tulvivista kujista ja myrskyn jäljiltä vellovasta merestä ja taas hauskaa nähdä, mitä lapsi on kuvannut ja mitä aikuinen on kuvannut! Mutta toisaalta äitini kuvat ovat ehkä esteettisempiä, joten jätetäänpä näkyviin tämä puoli Maltasta, sillä nämä kuvat määrittelevät enemmän meidän matkaamme ja Maltaa kuin minun myrsky-kuvani!

Terkuin R & A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon