Kanadan pilvenpiirtäjien alla


Moikka!

Ostimme jo viime jouluna ystäväni kanssa erittäin edulliset lennot Kanadan Torontoon ja nyt lokakuun alussa vihdoin oli sen reissun aika. Meillä oli viimeinen vaihtolento Montrealissa ja olisimme mielellämme jääneet muutamaksi päiväksi sinne, mutta pitkän selvittelyn jälkeen meille todettiin, että jos jätämme tulematta viimeiselle vaihtolennollemme, joudumme maksaaan 1000 € sakot ja meidän paluulentomme perutaan automaattisesti. Eli jääminen Montrealiin ei ollut vaihtoehto, sillä maksoimme itse lennoista noin 250 €, eli tonnin sakko plus uusi lento kotiin ei aivan sopinut budjettiimme. Olimme siis koko viikon vain itse Torontossa, mutta toisaalta tämä olikin ehkä paras mahdollinen ratkaisu, sillä jet lagin takia muutaman päivän välein kaupungin vaihto olisi ollut aikamoinen saavutus.

Lisäksi Torontossa kyllä riitti nähtävää ja koska paikka vei sydämeni aivan täysin, ei harmita yhtään, että saatiin olla koko viikko vain Toronton pilvenpiirtäjien alla. Ehdimme rauhassa kiertää kaupunkia ja viikon verran joka päivä käveltyjä kilometrejä kertyikin reilut 15.


Viikkomme aikana kävimme päiväseltään Niagaran putouksilla, Niagara-on-the-lake-nimisessä postikorttimaisessa kylässä ja paikallisella viinitilalla maistelemassa Niagaran alueen ylpeyttä, icewineä. Tämä seos oli tehty jäätyneistä viinirypäleistä ja nektariin mehusta ja voin kyllä sanoa, että nektariini maistui, meinaan makealta! Tälle bussitourille annan kyllä täydet suositukset, kuski oli todella pätevä ja hauska kaveri ja kylä sekä viinitila olivat ihana plussa, kun me kuvittelimme pääsevämme vain itse putouksille! Varasimme päiväreissumme hostellin kautta, mutta netistä klikkailemalla löysin tämän reissun Get Your Guide-nimiseltä sivustolta eli sieltä löytyy meidän retkemme ja toivottavasti myös sama kuski hauskuuttamaan päivän verran!

 Lisäksi kävimme Toronto Islandilla ihailemassa kuuluisaa kaupungin skylinea ja myös NHL-peliin ehdimme. Toronto Maple Leafs vs. Tampa Bay Lightning-peli olikin taas yksi unelmien täyttymys ja tunnelma hallissa oli juuri niin upea kun olin aina kuvitellu!


Totta kai myös kuvailimme niin Toronto-kylttiä kuin CN-torniakin ja pääsimme historian havinan keskelle Distillery Districtillä, kiersimme aivan järkyttävän kokoisissa ostoskeskuksissa ja tavarataloissa sekä nautimme street foodista Toronton kaduilla. Pääsimmepä me kiertämään muutaman pubinkin verran kaupungin yöelämää yhdessä hostellimme kanssa.

 Tähän väliin haluankin sanoa täydet suositukset hostellillemme Planet Traveler Hostelille! Se on äänestetty parina vuotena peräkkäin Kanadan parhaaksi hostelliksi, enkä yhtään ihmettele! Hostelli oli todella siisti, henkilökunta todella mukavaa ja sijainti aivan mahtava China Townin kyljessä. Hostelli myös järjesti joka päivälle jotain aktiviteettiä, kuten grillausta, leffailtaa ja pub crawlia! 10 pistettä ja papukaijamerkki siis!

Planet Traveller Hostel, Toronto


Mutta pikemmittä puheitta, annetaan kuvien puhua puolestaan ja alkuun hieman fiiliskuvia kaduilta:











Seuraavaksi kuvia Toronton nähtävyyksistä:

Toronto-kyltti, joka seisoo Nathan Phillipsin aukiolla

Toronton ikioma Flatiron-rakennus!

Graffiti Alley oli täynnä kuvaajia, jonka ymmärtää kyllä näillä taustoilla!

Kanadan Walk of Fame


Tämä ja ylempi kuva ovat Kensington Marketilta, joka sijaitsi suoraan hostellimme takana ja aivan China Townin vieressä

Totta kai Hockey Hall of Fame!

Tarviiko tämä edes esittelyä... Eli ikoninen CN-torni

Toronto Islandin asukkaita!

Tämä ja kaksi alempaa kuvaa Distillery Districtiltä



Sitten kuvia Toronton skylinesta:

Hostellimme kattoterassin maisemat!

Näkymä veneestä matkalta Toronto Islandilta takaisin kaupunkiin!

Näkymä Toronto Islandilta päivän paisteessa ja alla kuva suurin piirtein samasta paikasta, mutta mukana saaren kaunista luontoa!


Ja kuvia meidän päiväretkeltä Niagaran putouksilta, Niagara-on-the-lake-kylästä ja viinitilalta:

Vasen Amerikan putous ja oikea (upeampia) Kanadan!




Putous suoraan kohdalta ja voin sanoa, että vesi virtasi ja kovaa!!

Niagara-on-the-lake-kylän fiilistelyä seuraavat neljä kuvaa ja paikka oli kyllä maailman suloisin!




Viinitilan tiluksia

Ja itse viinitila nimineen, jos ei tourille eksy, mutta haluaa paikalliselle viinitilalle!


Loppuun vielä pari suositusta lisää ja sen haluan myöskin sanoa, että kanadalaiset ovat todella ylpeitä maastaan ja joka kulmalta löytyikin Kanadan lippua ja vaahtera lehteä. Eli siellä ei ehkä kannata kovin kovaan ääneen lähteä kanadalaisuutta torppaamaan, ainakaan englanniksi, vaikka jotkin asiat hieman ärsyttäisikin, sillä esimerkiksi suurin osa on kyllä hyvin kohteliaita ja avuliaita, mutta miljoona kaupungissa silti on melko paljon töykeitä  yksilöitä ja tuntui, että esim. hulluja löytyi joka kulmalta huutamasta tappouhkauksiaan roskapöntöille sun muille...

Mutta suositukset tulee siis tässä:


Tämän niminen italialainen ravintola Queen Streetin länsipäässä saa todella suuret suositukset, jos haluaa paikallisten keskelle hieman hienompaan paikkaan syömään. Eikä ollut todellakaan kallis, mutta silti ruoka oli todella hyvää ja autenttista!


Ja jos ja kun haluaa Torotonto Islandille kaupungin skylinea ihastelemaan, niin tältä paikalta sinne kannattaa lähteä. Edestakainen lippu maksoi reilu 8 dollaria ja matka saarelle oli noin vartti! Vesitaksit yrittävät myös houkutella kyytiin, mutta hinta on sitten kaksinkertainen, eli suosittelen lauttaa täältä Jack Laytonilta!

Seuraava reissuni sijoittuukin sitten marraskuun loppuun viikonlopun verran eli palaillaan joulukuun puolella!

-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon