Kaukokaipuuta ja reissuhaaveita!

Sain taltioitua joulukuussa upean auringonlaskun Hietaniemen rannasta!

Moikka!

Koronakriisin pysäytäessä rakkaan "harrastukseni", matkustamisen, on kaukokaipuu päässyt nousemaan suorastaan hurjaksi ja uusia reissuhaaveita onkin tullut kuin sieniä sateella, joten ajattelin, että voisin näitä suunnitelmia/haaveita rustailla myös tänne ylös. Näin ehkä muistan paremmin kaiken mitä haluaisin nähdä ja tehdä sekä ehkä mahdollisesti annan inspiraatiota jollekulle toisellekin!

Upea kukkaloisto luonnontilassa olevan Petäjäveden vanhan kirkon hautuumaalla!

Tosiaan ilman koronaa, olisin huhtikuun puolivälissä käynyt valloittamassa Tallinna-Riika-Vilna-Minsk-akselin oman bussitourimme avulla, mutta vallitsevan tilanteen takia reissu siirtyi hamaan tulevaisuuteen ja bussilippumme sekä hostellimme odottavat voucherin muodossa uusia varauksia. Lisäksi normaaleissa olosuhteissa elokuun loppu olisi vierähtänyt Durresin Rivieralla Albaniassa ja Montenegrokin olisi koluttu läpi vuokra-auton kera. Täten olisin jälleen napsassut listaltani muutamia viimeisiä Euroopan maita ja kiertämättä olisikin enään pari kääpiövaltiota ja aivan itäisin Eurooppa, esimerkiksi Ukraina! No, tietenkin myös tämä reissu siirtyy eteenpäin. Onneksi emme olleet vielä mitään varanneet, niin sen suhteen ei ole paineita, sillä vuosi 2021 on jo täynnä muita haaveita. Nämä kaksi reissua on siis jo mennyt koronan takia niin sanotusti plörinäksi...

Yksi hyvinkin pitkälle suunniteltu reissu ei ole kuitenkaan vielä toistaiseksi peruuntunut ja toivonkin, että sinne pääsisimme. Nimittäin joulukuussa haaveena olisi päästä pariksi viikoksi Sri Lankaan reppureissaaamaan. Olenkin Aasiasta kiertänyt oikeastaan koko Kaakkois-Aasian, mutta Sri Lanka eteläisestä Aasiasta kiinnostaa vielä kovasti, joten uhraudun ja matkaan sinne, vaikka muuten Aasia ei olekaan sinänsä vienyt sydäntäni! Tämä reissu olisikin ainut kaukokohteen haave nyt ainakin hetkeen ja jos vain tämän vuoden puolella pääsisin tekemään Baltian + Minskin bussitourin ja tämän Sri Lankan matkan, olisin enemmän kuin tyytyväinen!

Vuodelle 2021 on myös jo jos jonkinmoista suunnitelmaa, kuten sisareni vaihtokevään moikkaus Portoon, uusi kohde itselleni, ja ystäväni vaihtokevään moikkaus Barcelonaan, vanha kohde itselleni vuodelta 2008. Nämä kohteet aionkin yhdistää ja lisätä soppaan vielä Madridin, jossa en ole ikinä käynyt, ja Lissabonin, johon haluan uudelleen! Tämä Barcelona-Madrid-Lissabon-Porto-reissu onkin ainut niin sanotusti varma matka, mikä ensi vuonna pitää toteuttaa, mutta haaveissa olisi myös Kiovaa, jo pelkästään Tsernobylin takia ja Kreikkan saaria, pitkästä aikaa, sillä siellä olen käynyt viimeksi vuonna 2001 sekä Gambiaa ja Senegalia, eli myös hieman Afrikan  ja safarien valloitusta. En myöskään pitäisi pahitteeksi, jos äitini kanssa pitkään suunnitteilla ollut Intian kiertomatka vihdoin 2021 toteutuisi.

Viime juhannuksena noin 1:15 napattu kuva mökimme laiturilta!


Mutta katsotaan mitä reissuja sitä tässä saa haaveesta todeksi. Kuitenkin yllämainitut kohteet ovat kaukokaupuuni kohteena ja suuria reissuhaaveitani tällä hetkellä! Ehkäpä pääsemme jälleen syksyllä palaamaan Tallinna-Riika-Vilna-Minsk-reissun parissa!

-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon