Joulun huumaa koto-Suomessa


Heipä hei!

Pitkästä aikaa pääsee tämänkin matkapäiväkirjan kimppuun, tosin ihan vain kotimaanmatkailun merkeissä. Näin joulun alla on tullut kierreltyä "joulunähtävyyksiä" äidin kanssa ja ensimmäisenä niistä muutama sananen Valkeakosken valometsästä, jonne päädyimme ihmettelemään heti sen avajaispäivänä. 

Kaiken kaikkiaan se olikin oikein kaunis noin 600 metrin metsäpolku, jonka suloiset pienet purot ja upeat isot puut oli valaistu kauniin jouluisesti. Sanoisin, että se oli oikein maaginen metsä ja täten ihan ajomatkan arvoinen, jos esim. Tampereella sattuu asumaan. Mutta ei metsässä ehkä 20 minuuttia pidempään jaksa pällistellä, sillä siellä tosiaan on vain valaistuja puita ja puro, eikä esim. mitään hahmoja tai muita koristeita.

Alla ainut kuvani Valkeakosken metsästä ja olen siihen lisännyt puhelimellani jouluvalot, sillä alun perin otin kuvan sosiaaliseen mediaani:



Toinen joulunähtävyytemme onkin sitten ollut Tampereen Keskustorin joulutori, joka lumoaa kyllä vuosi toisensa jälkeen, niin aikuiset kuin lapsetkin! Sinänsä itse torille ei ollut tänä vuonna tullut mitään uutta, mutta Keskustorin upeasti valaistut rakennukset torin taustalla toivat aivan uutta taikaa koko paikkaan! 

Lisäksi joulutorilla oli otettu erittäin hyvin huomioon vallitseva tilanne ja jokaisella portilla oltiinkin laskemassa, että alueelle ei tule sallittua määrää enempää ihmisiä. Kannattaa siis varautua siihen, että itse torille pääsyä saattaa joutua hetken jonottamaan, mutta onneksi se oli sen arvoista! Lisäksi esimerkiksi alueella olevaan Pyynikin Munkkikahvilaan joutui samalailla jonottamaan, mutta varsinkin pienessä pakkasessa ja niin kauniissa miljöössä ei haittaa sitten yhtään hetkeksi pysähtyä vain jonottamaan ja täten ihailemaan ympärillään kuhisevaa jouluntaikaa!

Alla vielä muutamat kuvani joulutorilta, sen pienistä kojuista, jouluisista koristeista sekä taustalla näkyvistä Tampereen keskustan rakennusten valaistuksista:










Viimeisenä olen ihastellut yksinäni tämän hetken kotikaupunkini, Jyväskylän, upeaa joulukoristusta Kirkkopuistossa! Sieltä löytyy kaunis, luonnonvarainen kuusi, joulupukin reki poroineen, kimalteleva valosuihkulähde sekä erikokoisia joulupalloja. Osa niin isoja, että niiden sisällekin pääsee tunnelmoimaan! Jos siis Jyväskylään eksyy, on aivan ytimessä sijaitseva Kirkkopuisto must see!

Alla pieni sneak peak Jyväskylän joulumaailmasta:



Minusta on aivan ihanaa, että vaikka maailman tilanne on, mikä on, niin tällaisiin jouluhöpsötyksiin on jaksettu panostaa ja näin tehdä ihmisille hyvä mieli kaiken hullun myllyn keskellä! Toivon niin kovasti, että joulun jälkeen rokotukset alkaisivat puremaan ja pääsisimme jälleen matkustamaan ihan koto-Suomen ulkopuolellekin!

Sen minä ainakin sanon, että heti kun matkustamaan taas pääsee, tämä tyttö hyppää lentokoneeseen ja kohti Kiovaa sekä ystävääni moikkamaan Varsovaan! Se on varmaa se!
-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon