Ah niin romanttinen Pariisi!


 Hei taas!

Syyslomalla koitti se piiiitkän odotettu hetki ja pääsin suuntaamaan ensimmäisen kerran sitten maaliskuun 2020 ULKOMAILLE! Tämän kunniaksi päätimme käydä katsastamassa jo vanha tuttu kohde, eli iki-ihana Pariisi. Ranska tuntui muutenkin turvalliselta kohteelta, sillä siellä piti olla erittäin tiukka koronapassi käytäntö, eikä edes kahville pitänyt päästä ilman sellaista. Siellä ajattelimme siis olevamme erittäin turvassa koronalta!

Kuitenkin jo lentokentälle tajusimme, ettei sitä koronaa ihan niin tarkasti valvottukaan. Kukaan ei missään vaiheessa Suomen, välilentomme yhteydessä Ruotsin tai Ranskan päädyssä kysynyt meiltä koronapasseja. Eikä meidän tarvinnut näyttää kenellekään kaikkialla hirmuisesti painotettua matkustusasiakirjaa, jolla todistimme, ettei meillä ole koronaa ja kaikki tämä sama takaisin kotiin tultaessa ja silloin lensimme Riikan kautta. Lentokentällä ei myöskään ollut yhtään sen tiukemmat turvatarkastukset tai muutkaan tarkastukset ja maskeinakaan ei tarvinnut käyttää niitä tiettyjä FFP2-maskeja, joita kaikkialla mainostettiin pakollisina. Ainut asia jossa korona näkyi lentokentillä, oli siis ihmisten maskit. Eli hyvin selvisimme ja tulikin sellainen fiilis, että matkustus on jo täysin ok.

Kuva hotellimme Hotel Gerandon, joka sijaitsi aivan Sacré-Cœurin vieressä, parvekkeelta!


Sama tilanne koronan suhteen jatkui myös Pariisissa. Meiltä kysyttiin koronapassit tasan Eiffelissä, Louvressa ja Versaillesissa sekä McDonaldsissa. Lisäksi tuntui, että koko Pariisi piti maskia nenän alla, eli siellä oltiin jo rentouduttu hyvin paljon koronan suhteen!

Mutta itse kaupungista; rakastuin ja kovaa! Olen Pariisissa käynyt 2013, mutta silloin en oikein syttynyt. Eniten Pariisissa tuolloin häiritsi, miten aggressiivisesti miehet tulivat iskemään ja tämän takia minulla ei ollut turvallinen olla, mutta nyt olin matkassa oman miehen kanssa, eikä tätä ongelmaa enää ollut. Sain siis keskittyä itse kaupunkiin, enkä pakoon juoksemiseen! 

Pariisi on kaikkinensa niin kaunis ja tunnelmallinen kaupunki, jossa jokainen rakennus on toista kauniimpi ja joka kulman takana on toinen toistaan suloisempi kahvila! Lisäksi Pariisissa on niiiiin paljon nähtävää, että juoksimme vain paikasta toiseen, emmekä silti nähneet puoliakaan ja metro oli pakollinen, jotta ehti nähdä edes ne puolet nähtävyyksistä! Eli Pariisiin pitää vielä palata kolmannen kerran ja ehkä sitten pääsen esimerkiksi Disneylandiin tai Luxembourgin puistoon. Mutta alalla olevista kuvista näkee paremmin kuin hyvin missä kaikkialla kävimme ja mitä kaikkea näimme, joten pidemmittä puheitta:

Ehkä oma lemppari, eli Sacré-Cœur! Ja ensimmäisen lomapäivämme kuvasaldoa.

Ja sen upeat näkymät halki kaupungin!

Oman lempparileffan tapahtumapaikka, eli Moulin Rouge

Upea Palais Garnier, joka toimii oopperana

Toinen reissupäivä ja totta kai Eiffel torni kuvattuna Jardins du Trocadéron näköalatasanteelta

Toinen ikoni, eli Riemukaari

Riemukaari Champs-Élyséesiltä

Ah Champs-Élysées!

Jardin des Tuileries

Louvren sisäänkäynti

Edelleen remontissa oleva Notre Dame


Näkymä Pont d'Arcolelta

Kolmas reissupäivä ja ties minkä liikennelakon jälkeen pääsimme vihdoin, yli 3h jälkeen (oikeasti juna menee sinne vain puolisen tuntia), Versaillesiin!

Versaillesin tunnettu peilihuone

Kukkaishuone kuningattarelle

Versaillesin parhaat palat eli puutarha! Sade tosin yllätti meidät ja puutarhan ihailu jäi erittäin lyhyeksi. Ps. Tänne puutarhaan piti ostaa erikseen lippu!




Kun saavuimme takaisin Pariisiin löysimme tämän sadunomaisen puiston, eli Parc des Buttes-Chaumont 


Pantheon, joka ehti ikävä kyllä menemään kiinni, ennen kuin ehdimme paikalle...

Neljäs reissupäivä ja samalla Louvre-päivä, eli Mona Lisa tuli katsastettua! Louvre, samoin kuin Versailles, olikin kohde, jonne pääsimme maksutta alle 26-vuotiaina.

Halloween tunnelmaa à la Paris


Palais Royal ja sen patsaspuisto

Sekä sen puutarha


Champs-Élysées

Eiffelin iltavalaistus, joka säkenöi tasa tunnein 5 minuutin ajan aina 1 asti yöllä

Pariisin kahviloiden ja puistojen fiilistelykuva!


Sellaista tällä kertaa. Nyt kun vihdoin tuntuu siltä, että korona on selätetty (ainakin hetkellisesti), on reissukalenterini alkanut täyttymään ja seuraavaan reissuun on enää kuukausi! Eli palataan tänne blogin puolelle heti joulukuun alussa!

- A

Kommentit

  1. Upeat kuvat!♥ Odotan jo seuraavaa postausta!

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ja pitääkin käydä katsastamassa sun blogisi! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon