Etelä-Saksan Road Trip Munchenistä käsin

 

Moikka!

Marraskuun lopussa jatkui koronan jälkeinen reissuelämäni ja pääsin viiden päivän ajaksi Muncheniin ja sen lähiympäristöön. Vuokrasimmekin auton koko reissun ajaksi ja kiertelimme Munchenin lähiympäristöä, yritimme metsästää joulutoreja, näimme upeita linnoja, keskitysleirejä sekä Liechtensteinin kääpiövaltion! Kaikkinensa siis täydellinen Road Trip kauniissa Etelä-Saksassa, jollei korona olisi pilannut tehokkaasti suunnitelmiamme.

Juuri ennen reissumme alkua, kiitos koronan, Baijerin osavaltio perui kaikki joulutorit ja kesken reissumme osavaltiossa alkoi lockdown. Emme siis viimeisinä päivinä päässeet edes ravintolaan ilman koronapassia JA negatiivistä koronatestiä. Ehdimme onneksi ennen lockdownia käydä Dachaun keskitysleireillä ja kiertää hostellimme ilmaisen kävelykierroksen kanssa Munchenin nähtävyydet. 

Ehdimme myös ennen rajojen sulkeutumista käydä päiväseltään Liechtesteinin pääkaupungissa Vaduzissa sekä Sveitsin St. Gallenissa. Näistä kuitenkin lisää omassa postauksessaan! :)

Sen sijaan lockdownin takia reissumme Ulmin kaupunkiin ja sen joulutoreille epäonnistui, sillä ajoimme kyllä 2h suuntaansa kaupunkiin, mutta emme päässeet joulutorille ilman negatiivista testiä, johon jonot olivat monta päivää... Ajoimme siis Ulmiin pizzalle, jonottamaan ja nappaamaan kuvan maailman korkeimmasta kirkon tornista. 

Kuva alla:


Ja tätä lähemmäksi emme siis joulutoria päässeet...

Emme myöskään päässeet Neuschwanstein linnaan sisälle, mutta ajelimme upeita sekä pelottavia Alppiteitä (melkein kaikki kuvat autosta) sinne ja takaisin nappaamaan kuvat linnan ulkopuolelta. Samalla reissulla yritimme nähdä myös Linderhofin palatsin, jonka puutarhaan meidän olisi pitänyt päästä ilman negatiivista koronatestiä, mutta kun pääsimme paikalle, oli ehtinyt tulla jo pimeää ja palatsin pihaa ei oltu valaistu mitenkään. Se siis jäi vielä näkemättä, mutta onpahan hyvä syy palata jälleen Muncheniin! :)

Neuschwanstein linna aka. Prinsessa Ruususen linna

Majapaikkanamme Munchenissä toimi Wombat's The City Hostel Munich Hauptbahnhof ja se toimikin erittäin hyvänä majapaikkana, jota en voi kuin suositella! Erittäin siisti ja täysin hintansa arvoinen, viihtyisä hostelli, jossa oli aktiviteettejä ja tekemistä ihan omasta takaa, kiitos hostellin oman baarin ja esim. ilmaisen kävelykierroksen. Lisäksi aktiviteettejä olisi ollut huomattavasti enemmän, jos tilanne olisi ollut normaali, mutta koska korona, oli kaikki ilta-aktiviteetit yms. peruttu. :/ Kuitenkin meidän tarpeisiimme hostelli toimi erittäin hyvin ja bonuksena, heidän alakerrassaan oli parkkihalli, jonne saimme helposti automme turvaan yöksi.

Auton sen sijaan vuokrasimme etukäteen Enterpriselta ja saimme Ford Fiestan mukaamme Munchenin lentokentältä. Kaikkinensa olen kyllä tyytyväinen miten helposti auton vuokraus onnistui ja ainut mutka matkassamme oli se, että minä toimin kuskina, mutta vuokraamiseen käytimme ystäväni luottokorttia. Onneksi tämäkin pulma saatiin ratkaistua sillä, että minä maksoin 250 € pantin, jonka sain takaisin vielä samana päivänä kun palautimme auton. Voinkin siis lämpimästi suositella Enterpriseä auton vuokraukseen! :)



Sen sijaan liikenne Munchenissä ja Saksassa oli huomattavasti rajumpaa kuin kuvittelin. Ensinnäkin vilkun käyttö oli aivan utopiaa saksalaisille ja liikennejärjestelyt, esim. mihin jokin kaista kääntyy, kerrottiin vasta viime hetkellä. Eli oli hyvin vaikea valmistautua kääntymään esim. oikealle, koska sait tietää vasta viime hetkellä, että mikä kaista kääntyi oikealle ja mikä jatkoi suoraan. Myös nopeusrajoitukset olivat täysin outo käsite Baijerin osavaltiossa ja vaikka kyltti näytti 100 km/h, ajoivat kaikki vähintään 150 km/h. Autobahnat olivat tietenkin asia erikseen, mutta niiden ulkopuolellakin tuntui, että ihmiset ajattelivat rajoitusten olevan lähinnä suosituksia.

Autobahnoista sen verran, että kuvittelin olevani aivan liekeissä ilman nopeusrajoituksia, mutta todellisuudessa minulla meni täysin pupu pöksyyn kun rajoitukset katosivat. Uskalsin ajaa pienellä Fiestallamme max. 130 km/h ja silloinkin kiljuin koko matkan... Eli ei ollut aivan niin hauskoja paikkoja kun kuvittelin! Varsinkin kun vierestä suhahteli autoja yli 200 km/h....

Ajostressiäni nosti myös se, että ystävälläni ei ole ajokorttia ja täten kaikki ajaminen lankesi minun harteilleni. Ajokilometrejä tulikin noin 1200 ja ajotunteja päivittäin 4-5 tuntia. Eli paljon nähtiin ja tehtiin samalla kun minä stressasin ajamista ja ystäväni kartturina toimimista, mutta en vaihtaisi mitään! :)



Kaikkinensa ajankohtamme ei ollut paras mahdollinen, mutta silloin kun reissun varasimme, oli Saksassa paras koronatilanne koko Euroopassa. Onneksi ehdimme kuitenkin näkemään ja kokemaan paljon ja saimme tärkeimmän etappimme eli Vaduzin koettua ja myös säät olivat suhteellisen hyvät, vaikkakin kylmät! :) Toinen tärkeä etappimme oli joulutorit ja onneksemme Munchenin oli rakennettu miniminijoulutori Viktuals marketiin, eli aivan kaupungin keskustaan. Siellä saimmekin glögiä, currywurstia sekä joulutorimukit tuliaisiksi. Eli vaikka kunnollisille joulutoreille emme päässeet, niin saimme kokea edes pienen palan sitä joulun ihmemaata! :)

Muuten Munchen on oikein viehättävä vanha kaupunki, jolla on paljon historiaa, monia upeita kirkkoja, kaunis kävelykatu, kaupungin portit sekä muutama linna. Olinkin aikaisemmin käynyt Munchenissä pitkän vaihdon aikana, mutta tällöin näin kaupungin vain pimeällä, eli oli kiva päästä kiertämään kaupunkia myös päivän valolla. Voinkin mielestäni suositella Muncheniä aivan kaikille, sillä tästä 1,5 miljoonan ihmisen kaupungista löytyy kyllä kaikille jotakin ja jos Munchen ei riitä, niin sieltä voi tehdä päiväretkiä niin Dachaun keskitysleireille kuin Prinsessa Ruususen linnaankin! :)

Mutta annetaan reissukuviemme ja kuvatekstien puhua puolestaan:

Dachaun keskitysleirin portit ja alla kaksi muuta kuvaa alueelta



Munchenin jouluvaloja Neuhauser Straßen varrelta

Tunnelmia Munchenin kehäteiltä

Kaupungin porteilta

St. Michaelin kirkko

Frauenkirche

Kaupungin vanha pienoismalli

Joulutunnelmaa

Marienplatz ja kaupungin talo

Tämä ja alla oleva kuva English Gardenista


Odeonsplatz

Victuals Market ja siellä oleva minijoulutori kolmen kuvan voimin




Seuraavat kuvat ovat Road Tripiltä Neuschwanstein linnaan:




Hohenschwangaun kylä linnan alla





Pääsimme tosiaan Linderhofin palatsin parkkipaikalle, mutta emme sen pidemmälle pimeyden takia


Sitten vielä kuvia öisestä ja lumisesta Munchenistä:

Öinen Marienplatz

Neljä kuvaa öiseltä joulutorilta




Matkalla lentokentälle poikkesimme nopeasti Olympiaparkissa ja sain napattua kuvan kaupungin ensilumesta! :)

Eli sellainen reissu tällä kertaa. Seuraavaksi taiteilen vielä ihan oman postauksen kauniista Liechtensteinistä sekä muutaman sanan St. Gallenista, eli palataan pian sen parissa!

- A


Kommentit

  1. Olipa kiinnostavaa lukea, että baijerilaiset ovat noin holtittomia auton ajajia. Muualla Saksassa ei meno ole tuollaista. Baijerissa ja Münchenissä ajoin viimeksi 39 vuotta sitten, mutta muualla Saksassa 51 vuotta ilman onnettomuuksia, kymmeniä kertoja moottoritietä Travemündeen ja Puttgardeniin. Tosin kahdesti joku tohelo tömäytti takapuskuriini 30 km:n nopeusrajoitusalueella. En edes säikähtänyt. Sakot ovat hyvä keino saada säännöistä ja määräyksistä piittaamattomat kuriin. Muissa miljoonakaupungeissa Berliinissä ja Hampurissa ei meno ole noin kamalaa, ja meidän tieheästi asutulla seudulla Lounais-Saksassa on moottoriteillä yleisesti nopeusrajoitukset 100, 120 tai 130 km/h ja niitä tosiaan valvotaan, valo vilkahtaa ja sakkolappu tulee kotiin. Ruuhkassa, sumussa tai jääkeleillä ei pääse tuotakaan vauhtia.
    Ihmiset varovat, että ei tule rangaistuspisteitä Flensburgin keskusrekisteriin ja laiteta ajokorttia katkolle - tai ajajaa "idioottitestiin" eli psykologin puheille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä huomattavasti rajumpi liikenne kun olin kuvitellut, mutta kiva kuulla, että muualla on hieman rauhallisempaa! :) Ehkä siis uskallan vielä nousta auton rattiin Suomen ulkopuolella. Lisäksi erittäin mielenkiintoista kuulla, että Saksassa käytössä esimerkiksi tuollainen idioottitesti! :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon