Tammikuinen Gran Ganaria!

Aurinko, erinomainen ruoka ja golf
     - mitä muuta voi lomalta kaivata tammikuussa.

Majoitumme Gran Canarian Maspalomasissa hotelli Kumerssa, joka sijaistasi keskellä Maspalomas Golf kenttää. Hotellissa oli huomioitu erinomaisesti koronan tuomat haasteet, sillä lämmön mittaaminen, maskit ja käsineet kuuluvat hotellin arkeen. Hotelli oli siisti ja ruoka erinomaista. 

Hieman ihmetystä aiheutti vain hotellihuoneemme siivoaminen. Pölypallot kulkivat lattialla ja lakanoita ei vaihdettu koko viikon aikana. Muuten olin hotelliin tyytyväinen. Matka keskustaan oli lyhyt ja taksi kyydillä vain muuta minuutti (n. 5-6 €). Maksuton bussikyyti kulki säännöllisesti golfkenttien välillä ja tarvittavat välipalat löytyivät läheisistä supermarketeista.  



Viikon reissulle olimme varanneet viisi päivää golfille kolmelle eri kentälle. Yksi päivä oli varattu rannalla loikoilemiseen, mutta ikävä kyllä, se osoittautui ilmojen puolesta viikon surkeimmaksi. Päivä oli tuulinen ja rannalla, hiekan pöllytessä, oli lähes mahdotonta loikoilla. Onneksi vanhastaan muistimme pienen suojaisemman rannan, jonka kallion suojaan saimme levitettyä pyyhkeet loikoiluun.

Pieni yhteenveto pelaamistamme kentistä:

Maspalomas Golf; 

On suosittu kenttä, joka on ollut golfkartalla jo yli 50 vuotta. Se on skotlantilaistyylinen ja sijaitsee vain kivenheiton päässä hiekkadyynien luonnonsuojelualueelta olematta silti links-kenttä. Kenttä on suunniteltu pitkäksi ja tasaiseksi. Väylät ovat leveitä, joten draiveja lyötäessä ei tarvinnut pelätä pallon katoamista. 18-reikäisen kentän strategisesti sijoitetut hiekkaesteet sopivat erinomaisesti pelaajille, joilla on suuri tasoitus. Kiva kenttä, jossa rento tunnelma.

Anti Tauro Golf; 

On ainutlaatuinen golfkeskus-kokonaisuus Tauron kalliolaaksossa, Gran Canarian eteläosassa, lähellä Puerto Ricoa. Se on haastava 18 reiän golfkenttä, jolla on lampia, vesiputouksia ja näkymiä ympäröiville tuliperäisille vuorille sekä mahtavat merinäkymät. Kenttä vaatii golfauton kierrokselle tarjoten unohtumattoman golfelämyksen. Suosittelen ehdottomasti! Siellä huomioitu hyvin myös vasta-alkajat. 






Meloneras Golf;

Maspalomasin lähellä sijaitseva kenttä on suunniteltu haastamaan pelaajat tasoituksesta riippumatta. Esimerkiksi väylillä 14 ja 16 on oltava tosi tarkka, sillä pallon on ylitettävä veden uurtama rotko. Kenttä sopii eteenkin pelaajille, jotka haluavat haastaa pelitaitonsa.

Ensimmäiseltä yhdeksältä väylältä on näkymät Gran Canarian vuorille, kun taas yhdeksältä jälkimmäiseltä väylältä on huikeat näkymät merelle ja Pasito Blancon venesatamaan. Kenttä on niin lähellä merta, että väylien 13, 14, 15 ja 16 griinit näyttävät sulautuvan mereen. 18-reikäinen par 71 -kenttä on palmujen ja vesiesteiden muodostama keidas. Tänne tulen uudelleen.







Rantapäivänämme Melonerasin rantakadulla oli ravintoihin pitkät jonot ja maskit sekä koronapassit vaadittiin sisäänpääsyyn. Harmikseni totesin, että monta ravintolaa oli sulkenut ovet viime käyntini jälkeen ja välttämättä uudet tulokkaat eivät laadullisesti täyttäneen vanhojen paikkoja.  Lomatunnelma, rantakatu ja ihmisvirta oli kuitenkin ennallaan ja positiivinen syke täytti mielen. 

Kyllä auringon suloinen lämpö ja meri osaavat tehtävänsä.


Onneksi seuraavat matkat on jo varattuna (Pärnu ja Porto), niistä myöhemmin!

Terkuin R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon