Pääsiäismatkan kohteena Troia ja Setubal Portugalissa

HEI! 

Tänä vuonna päätimme viettää pääsiäisen auringossa. Kohteeksemme valitsimme Portugalin Troian sekä ihastuttavan kalastajakaupungin Setubalin, jotka sijaitsevat n. 130 km päässä Lissabonista. Troian niemimaalle omaleimaisinta on sitä ympäröivä 13 km pitkä valkohiekkainen rantaviiva.

Kevät ja turistikausi olivat vasta alkamassa, joten useat ravintolat ja kahvilat olivat vielä kiinni. Onneksi pitkin viikkoa yhä useampi kauppa, ravintola ja kahvila aukaisivat oviaan.

Aqualuz Toria Lagoa hotellimme sijaitsi meren rannassa. Hotellilta aukesi upeat näkymät Atlantille ja hotellin oma ranta sekä kaunis venesatama sijaitsivat hotellin välittömässä läheisyydessä. Huoneet olivat siistit ja sisustus oli nykyaikainen. Huoneista löytyi oma keittonurkkaus, jääkaappi, yms. tykötarpeet. Hotellista löytyi myös uima-allas sekä sisältä että ulkoa. Matkapakettiimme kuului aamiaiset ja illalliset hotellin ravintolassa. Hotellin aamiainen oli mitä erinomaisin, mutta illallinen ei ansainnut kehuja.


Hotellin upeaa taidetta

Näkymiä hotellin parvekkeelta


Troian satama






Troia Golf 

Troia golf on säännöllisesti luokiteltu Portugalin kauniimpien golfkenttien joukkoon. Links kenttänä tunnettu Pohjois-Amerikan golfarkkitehdin Robert Trent Jones Seniorin suunnittelema kenttä on Golf World -lehden arvioiden mukaan Manner-Euroopan 17. paras golfkenttä. Siten siitä tuleekin yksi "100 parhaasta golfkeskuksesta Manner-Euroopassa vuonna 2017". Lisäksi se on vakiinnuttanut asemansa Euroopan huippu golfkenttien joukossa ja noussut vuonna 100 Golf Worldin 2019 parhaan Manner-Euroopan golfkentän rankingissa yhdeksänneltä sijalta kahdeksanneksi.  Troian uusi sijoitus asettaa sen kahden parhaan joukkoon Portugalissa. 

Troia Golf on 18-reikäinen, par 72, 6 317 metriä pitkä golfkenttä aivan rannalla, josta on upeat näkymät merelle ja Serra da Arrábida -vuorelle. Sadon suiston ja Serra da Arrábida -vuoren välissä sijaitseva Troia Golf Championship Course on poikkeuksellinen golfkenttä, joka vetoaa arvioiden mukaan kaiken tasoisiin golfaajiin.    

 Kentällä on kaksi reikää, jotka ansaitsevat erityisen maininnan; 3 ja 18:  

Hole 3, par 4 täydellinen maisemointi ja upeat merinäkymät. Robert Trent Jones Senior pitää tätä yhtenä parhaista koskaan suunnittelemistaan kohteista.

Le Reikä 18 tuo takaisin Klubitalolle par 5:n vasemmalla koiranjalalla ja korotetulla vihreällä, jota suojaa kolme bunkkeria. Todellinen mestariteos, joka yhdistää harmonisesti kauneuden, haasteen ja vaikeuden.

Makuasioista ei voi kiistellä, näinhän se on. Minun mielestä kenttä oli tylsä, huonossa kunnossa ja tuntui kuin olisi pelannut useampaan kertaa saman väylän. Korkeuserot puuttuivat, mutta hiekkaa piisasi greenien ympärillä. Väylät olivat melko kapeita ja arkisia. Joten yllä oleva kehujen jälkeen kenttä oli todella pettymys. Harmi, sillä kiersimme kentän 4 kertaa.

Troia Golf Resort sijaitsee Torian niemessä aivan rannan tuntumassa.




Hotellin illallistarjontaan kyllästyneenä etsimme kalaravintolaa, jossa pääsisimme nauttimaan meren antimista. Pienen matkan päässä hotellista sijaitsi merenrannalla kuuluisa kalaravintola (Comporta Cafe). Neljän ruokalajin illallinen juomineen maksoi 50 €/ henkilö. Voin suositella lämpimästi, sillä ruoka ja ravintolan miljöö olivat kokemisen arvoisia.




 

Setubal

Troian melko suppean ravintola ja kahvila tarjonnan vuoksi päätimme heti alkumetreillä matkata lautalla viettämään rentoa kaupunkipäivää Setubaliin.

Troiasta 20 min. (edestakainen matka 8,10 €) lauttamatkan päässä sijaitsee Portugalin kolmanneksi suurin kaupunki Setubal. Kaupunki on kuuluisa koskemattomasta luonnostaan (Arrabidan luonnonpuisto), uimarannoistaan sekä erilaista vesiaktiviteeteistaan. Onnekkaat voivat lauttamatkalla bongata jopa delfiinejä.

Kaupungin kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat mm. Kuningas Philip ll linnoitus, Portugalin suurin kauppahalli sekä Jeesuksen luostari (v.1496). Jeesuksen kirkko sekä luostari ja luostarin kapitulitalo onkin luokiteltu kansallisiksi monumenteiksi vuodesta 1933 lähtien. Setubalin museo on toiminut Jeesuksen luostarissa vuodesta 1961. Kaupungin tärkeimmät taiteelliset aarteet kuuluvat Setúbalin museon/Convento de Jesusin kokoelmaan. Näiden aarteiden joukossa ovat 14 paneelia Jeesuksen kirkon alttaritaulusta, joka tunnetaan nimellä "Primitivos de Setúbal"

Poikkeamisen arvoisia jalkojen lepuutus paikkoja ovat myös Casa da Baia sekä Tourism house.

Setubalin kauppahalli




Jeesuksen kirkko


Setubal

Pinheirin Golf

Pinheirinhon golfkentälle ajoimme Comportan kylän läpi. Kylästä löytyy ihania, pieniä kahviloita ja putiikkeja. Kylän erikoisuutena on mm. riisin viljely sekä turisteille tarjolla olevat pitkä ratsastusretket. Tältä reissulta minulla ei ikäväkseni ole julkaisukelpoisia kuvia.

Pinheirinho Golf sijaitsee Melidesin kylässä, Troijasta n. 45 min ajomatkan päässä. 27 reiän kenttä Pinherion on rannan läheisyydessä. Kenttä ei ole vielä virallisesti auki, vaikka kentän kunto on jo täysin pelattava. Kenttä on valmistunut n. 10 vuotta sitten, mutta tällä hetkellä se on yleisöltä suljettu golfklubin viimeistelyn ja alueen rakennustöiden vuoiksi. Kenttä sijaitsee suuren mäntymetsän sekä järvien keskellä, ja vaikka meri ei ole näkyvissä, voi siellä tuntea vienon merituulen. Kentällä avauksiin on enemmän tilaa ja greenit ovat suuremmat kuin Troian kentällä, mutta useat hiekkaesteen vaikuttavat täälläkin peliin. Kentällä on kaunis par3 väylä, jossa pallo pelataan saarigreenille.

Pääsimme kiertämään kentän ja olin positiivisesti yllättynyt tylsän Troia Golfin jälkeen. Kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja hyvin hoidettu. Vaihtelevat väylät olivat riittävän haastavia, mutta innostivat myös vähemmin golfia harrastavia pelaajia.  Suosittelen ehdottomasti kenttää. Negatiivista oli vain se, ettei tarjolla ollut klubin palveluja, mutta pukuhuoneiden sekä wc käyttö onnistui kierroksen jälkeen.



Pinheiriho Golf


Golfkierroksen jälkeen poikkesimme Melidesin kylässä sijaitsevassa ihastuttavassa Tia Rosan ravintolassa syömässä appelsiinissä haudutettua ankkaa (edellyttää etukäteen varausta). Annoksemme oli runsas sekä herkullinen ja en voi muuta kuin suositella. 



 Terveisin R

P.S. Seuraava matka on jo mielessä, mutta siitä kirjoittelen myöhemmin keväällä lisää!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon