Saarihyppelyä ja viidakkoja Panamassa


Moikka!

Heinäkuu lähenee jo loppuaan ja vihdoin olen saanut prosessoitua päässäni toukokuista reppureissua sen verran, että olen valmis siitä tänne kirjoittamaan. Kuukauden reissuun mahtuikin niin paljon kaikkea uutta ja upeaa, ettå tarvitsin hetken kaiken sulatteluun, mutta nyt olen siinä pisteessä, että täältä tulee!

Toukokuun 2. päivä suuntasin siis ystäväni kanssa suomalaisille vielä kovin tuntemattomaan Väli-Amerikkaan ja ensimmäiseen kohteeseemme eli Panama Cityyn, Panaman pääkaupunkiin, joka oli todella suuri positiivinen yllätys ja täten täydellinen ensimmäinen kohde! Pitkän ja raskaan (noin 36h) matkustamisen jälkeen Panama Cityn pilvenpiirtäjät, vanhan kaupungin, eli Casco Viejon, värikkäät talot sekä hostellimme, Selina Casco Viejon, kattoterassi olivat kaikki mitä tarvitsimme! 

Tässä oli myös kaikki mitä oikeastaan teimme Panama Cityssä, eli keskityimme hostellimme kattoterassiin, sen näkymiin sekä vanhan kaupungin kaduille eksymiseen! Näin pysyimme siis niillä kaikkein turvallisemmilla alueilla ja saimme hyvän startin jet lagin taltuttamiseen ja varovaiseen  tutustumiseen!

Alla kuvapläjäys Panama Citystä:
Tämä ja seuraavat kolme kuvaa siis Selina hostellin katolta ja sen upeasta näkymästä, jossa toisella puolelle näkyy hurmaavan ränsistynyt Casco Viejo ja toisella puolella kiiltävä teräksinen business-alue!




Käytimme itseasiassa vikaa kohdetta lukuun ottamatta näitä Selina hostelleja ja olemme päätökseemme edelleen erittäin tyytyväisiä! Isossa kansainvälisessä ketjussa koimme olevamme turvassa, saimme varattua kuljetukset sekä kaikki aktiviteetit turvallisesti heidän kauttaan ja isona plussana myös se, että nämä hostellit olivat todella siistejä ja kaikin puolin kuvauksellisia kohteita! :)

Monet hostellit olivatkin parempia kuin suurin osa näkemistämme hotelleista ja niitä voisikin luonnehtia enemmänkin resorteiksi kuin edes hotelleiksi. Kuitenkin niistä löytyi aina myös dorm-vaihtoehto ja se teki niistä meille täydellisiä majoituksia! Tietenkin olisimme päässeet vielä halvemmalla menemällä pieniin paikallisiin majoituksiin, mutta emme osanneet arvioida ollenkaan alueen turvallisuutta kahdelle blondille, nuorelle naiselle, joten menimme kalliimman, mutta turvallisemman kautta!

Suloinen, koko reissumme ensimmäinen ruokapaikka, keskellä vanhaa kaupunkia! Koko alue olikin täynnä juuri tällaisia paikkoja, joten siellä todella huomasi, että Panama on oikeastaan ihan varakas maa!

Nämä kuvat ovat täysin vanhan kaupungin kujien fiilistelyä!


Tässä näkyy hyvin vanhan kaupungin vastakohdat. Joko talot olivat takana näkyvän kaltaisia, täysin entisöityjä tai sitten täysin raunioita!


Näkymä vanhasta kaupungista uudelle puolelle!

Upeaa katutaidetta Casco Viejossa!

Kolme seuraavaa kuvaa jälleen skylinen ihastelua, mutta tällä kertaa myös vanhan kaupungin skyline on päässyt seuraavaan kuvaan!



Hostellimme kuja iltavalaistuksessa aivan vanhan kaupungin reunalla!

Yöllinen näkymä hostellimme kattoterassilta!


Vietimme Panama Cityssä reissun kaksi ensimmäistä yötä ja sitten suuntasimme seuraavaan kohteeseemme, eli Atlantin rannalle Playa Venaoon, joka on pieni, rauhallinen, ekoystävällinen kylä täydellisellä, kuvankauniilla, surffirannalla jossa vierähtikin seuraavat kolme yötä!

Täällä majoituimme jälleen Selina hostellissa ja tarkemmin Selina Venao River -nimisessä paikassa, joka sijaitsi noin 10 minuutin kävelymatkan päässä rannasta ja oikeastaan täysin keskellä viidakkoa, kuten seuraavat kuvat maailman rentouttavimmasta hostellista osoittaa:






Täällä pääsimmekin todistamaan esimerkiksi mölyapinoiden soidinmenoja sekä sirkkaorkesterin joka iltaista konserttia, joka alkoi kuin taikaiskusta, täysin yllättäen hämärän alkaessa hiipimään bungalowien väliin!

Playa Venaon pienessä surffikylässä sijaitsi itseasiassa myös toinen Selinan resortti, Selina Playa Venao, jota saimme myös käyttää ja joka olikin tukikohtamme aina rannalle mentäessä, sillä se sijaitsi nimensä mukaisesti itse rannalla, jonka ympärille koko pieni kylä oli rakentunut.



Selina Playa Venao oli kuin beach club suoraan jostain Ibizalta, eli jälleen ei ollut sellainen fiilis, että nukumme hostellissa!

Surffaus on tosiaan the juttu Venaolla ja se näkyi koko pienen kylän elämässä ja vielä hyvin lapsen kengissä olevassa turismissa! Me emme kuitenkaan täällä ehtineet vielä surffauksen pariin, sillä tunnelmoimme liikaa sadekautta, upeita fasiliteettejä sekä ihan vaan sitä faktaa, että monen vuoden suunnittelun jälkeen olimme vihdoin Väli-Amerikassa! Tässä kohteessa siis vain rentouduimme täysin!

Selina hostelleissa isona juttuna on hyvinvointi ja esimerkiksi joka kohteesta löytyy päivittäiset joogatunnit. Tämä olikin meidän Venao Riverin joogastudio, jossa mekin pääsimme rentoutumaan joogan parissa!

Nimensä mukaisesti Venao River hostelli sijaitsi joen rannalla ja alueelle pitikin mennä tätä suloista siltaa pitkin ja itse joen ylitse!

Hieman aurinkoisempaa kuvaa Playa Venaosta, jolla viittaan tässä nyt niin rantaan kuin toiseen Selina resorttiin!


Oikeastaan ainoa aktiviteettimme tässä kohteessa oli lyhyt vaellus viidakossa sijaitsevalle pienelle vesiputoukselle, joka ei tosin ollut vielä saanut osaansa juuri alkaneen sadekauden antimista, vaan oli vielä aika pieni ja säälittävä, sekä upealle näköalapaikalle, josta näkyi hyvin koko ranta ja täten koko Playa Venaon alue!

Vesiputous

Tämä ja seuraava kuva ovat näkymät yli koko rannan näköalapaikalta, jonne vaelsimme noin tunnin aivan hiestä märkänä, kiitos todella suuren kosteusprosentin sekä muutenkin kuuman ilman!


Playa Venaon musta hiekka teki rannasta vieläkin lumoavamman, mutta samalla mielestäni jotenkin uhkaavan...


Kolmen yön jälkeen suuntasimme jälleen Selinan kyydityksillä, joka vei meidät aluksi hieman väärään paikkaan, kun kuski puhui Boquetesta ja me Bocas Townista, eikä meillä ollut yhteistä kieltä, läpi oikeastaan koko Panaman ja aina suoraan Karibian meren rannalle ja upeaan Bocas del Toron saaristoon, aivan Costa Rican rajan tuntumaan! Tämä onkin yksi tunnetuimmista turistikohteista Panamassa, enkä ihmettele yhtään! 

Saaristo on täynnä pieniä autioita paratiisisaaria, isompi pääsaari, Isla Colón, sekä esimerkiksi saari, Isla Bastimentos, jonka keskellä, viidakossa, sijaitsi meidän majoituksessa, eli Selina Red Frog. Tässä saaristossa meillä vierähti neljä yötä ja siihen mahtui esimerkiksi island hoppingia, delfiinien bongausta sekä Bocas Towniin tutustumista.

Kuitenkin jälleen kerran kuvat saavat puhua puolestaan:

Tästä ja parista seuraavasta kuvasta näkee hyvin miten viidakon keskellä olimme ja miten instagramable tämäkin Selinan hostelli oikein on!



Seuraavat rantakuvat ovat hostellimme lähirannalta, jonne vaelsimme aina noin 10 minuuttia läpi ihan kunnon viidakon!



Vielä viimeinen kuva majoituksestamme, joka on nimetty nimenomaan tällä saarella vilisevien punaisten sammakoiden mukaan! :) 


Bocas del Toron kohokohta oli kuitenkin ehdottomasti tekemämme saariretki, jolla kiersimme muutaman lähisaaren ja bongasimme mainitsemani delfiinit! Suuntasimmekin heti aamusta Cayo Coral saarelle snorklaamaan, jonne palasimme myös päivän viimeisenä stoppina lounaalle. Tästä siirryimme lähellä olevalle koralliriutalle jatkamaan snorklausta ja hetken päästä jatkoimme matkaa päivän pääkohteeseen eli postikorttimaisemiin suoraan Caya Zapatillan autiolle paratiisirannalle. Siellä paistattelimme päivää muutaman tunnin verran ja sitten jatkoimme matkaa delfiinien uintireitin sekä meritähtien kotiriutan kautta lounaalle ekaan kohteeseemme ja siitä sitten takaisin Selina Red Frogiin.

Kaikin puolin siis upea ja unohtumaton päivä, jonka kerron teille vielä kuvin:

Cayo Coralin kristallin kirkas vesi oikein kutsui snorklaamaan!

Cayo Coralin suloista asutusta!

Seuraavat kuvat ovat Cayo Zapatillan paratiisirannalta, joista minulle tuli todella suuret Filippiini-vibat!









Meidän majoitusaaremme, eli Isla Bastimentos, piti sisällään paljon rikkaiden länsimaalaisten, lähinnä jenkkien, loma-asuntoja ja se näkyikin hyvin saaren satamasta, joka oli täynnä jenkkien luksusveneitä ja josta mekin aina jouduimme lähtemään joka suuntaan!


Viimeinen kokonainen päivä Panamassa menikin sitten itse Bocas Towniin, eli Bocas del Toron provinssin pääkaupunkiin, tutustuessa. Täältä ei ole kuin pari kuvaa, sillä kylässä ei sinänsä ollut nähtävää, sillä se piti sisällään lähinnä majoituksia, söpöjä kahviloita sekä rantapuoteja ja turistipuoteja. Kiertelimme kylää kuitenkin puoli päivää tukalassa kuumuudessa, sillä kyydit meidän saarelle menivät vain muutaman tunnin välein. Onneksi löysimme hyviä, ilmastoituja kahviloita, joissa viilentyä, vaikkakin sähkökatkokset vaivasivat viilennyshetkiämme tämän tästä.

Tässä kuitenkin pari kuvaa Islan Colónilla sijaitsevasta Bocas Townista:

Kylä piti sisällään paljon varjoisia puistoja...

Sekä värikkäitä taloja täynnä palveluita turisteille! Itseasiassa yksi tällainen värikäs talo oli toinen Selina hostelli, joka sijaitsi siis tällä pääsaarella ja oli ilmeisesti huomattavasti menevämpi kuin meidän viidakkomajoituksessa. Tästä syystä halusimmekin rauhaisaan Selina Red Frogiin, eikä Bocas Townin menomestaan Selina Isla Colóniin!


Mutta tässä olisi siis kaikessa pituudessaan kymmenen päivää Panamassa ja seuraava postaus käsitteleekin sitten seuraavaa reppureissumme maata, eli Panaman naapurivaltiota Costa Ricaa!

Eli seuraavaksi palataan 10 päivän oleiluun kolmessa eri Costa Rican kohteessa sekä kolmessa uudessa Selina hostellissa! Pysykääpäs siis kuulolla! :)

- A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon