Ja Riiasta Jurmalaan


Hei taas,

Syysloman päätteeksi teimme vielä toisen reissun ja se oli aikaisemmin tänä vuonna vierailemaani Riikaan ystävää moikkaamaan. Tein kuitenkin jo keväällä postauksen kaupungista ja äitinikin on sellaisen tehnyt, joten en perehdy Riikaan sen enempää, mutta sen sanon, että siellä asuvan vieraana ollessa, näin hyvin erilaisen puolen Riiasta! Me emme nimittäin viettäneet juurikaan aikaa vanhassa kaupungissa, vaan oikeassa Riian keskustassa, joka sijaitsee Plisetas kanaalin toisella puolella! 

Pidennetty viikonloppumme pitikin sisällään hyviä ja edullisia ravintolaelämyksiä sekä halpoja Bolt-matkoja! Kuitenkin pamautan kuvat ruutuun ja selitän matkan varrella, mitä näillä tarkoitan! :)

Yllä olevassa kuvassa on ensimmäinen ravintolasuositukseni! Eli "Meatchef"-niminen liharavintola (kuten kuvasta näkee), jossa oli erittäin hyviä liha-annoksia, pastaa sekä hampurilaisia! Hinta oli myös edullinen ja tilat modernit ja hyvin Instagramiin sopivat! Iso suositus siis tälle paikalle, jonka tarkka osoite on: Tērbatas iela 41/43, Centra rajons, Rīga, LV-1011, Latvia.

Lisäksi kävimme kahdessa hyvässä lounaspaikassa: "Restaurant Rosemarine", joka oli merihenkinen sisutukseltaan, mutta joka päivä vaihtuva lounasmenu piti sisällään hyvin erilaisia annoksia. Esimerkiksi minä söin seafood paellan ja seuralaiseni lihakastike-annoksen edulliseen kuuden euron hintaan per annos! Tämän paikan osoite sen sijaan on: Blaumaņa iela 28, Centra rajons, Rīga, LV-1011, Latvia. 

Toinen hyvä lounaspaikka aivan edellisen vieressä sen sijaan on nimeltään: "Gan bei" ja täällä tarjoiltiin selvästi aasialaisempaa ruokaa! Jälleen hintaa annoksillemme jäi noin kuusi euroa ja paikka oli moderni ja kaikin puolin erittäin viihtyisä! Tämän paikan osoite on: Krišjāņa Barona iela 40A, Centra rajons, Rīga, LV-1011, Latvia. 

Kaksi muuta suositustani ovat sen sijaan aamiaispaikka ja hieman hienompi ravintola, joka sijaitsi myöskin hieman kauempana. Kuitenkin ensin hieman ehkä elämäni parhaasta aamupalasta "AOK CITY"-nimisessä paikassa! Tämä olikin erikoinen paikka erikoisine taideteoksineen ja discopalloineen vessassa, mutta ruoka oli erittäin hyvää, joskin palvelu hieman laiskan puoleista xD Tämän ei kuitenkaan pidä antaa haitata, sillä halvat ja suussa sulavat pannukakut, munakkaat ja täytetyt leivät olivat täysin sen arvoisia! :) Lisäksi täältä saa paljon muutakin kuin vain aamiaista ja yhdestä nurkasta bongasimme myös dj-pöydän, eli sellaistakin toimintaa täältä voi iltaisin löytää! Osoite tälle paikalle on:  Stabu iela 30, Centra rajons, Rīga, LV-1011, Latvia.

Viimeinen suositukseni onkin sitten se hieman hienompi paikka, jossa söimme Riian ravintolaviikkojen kunniaksi kolmen lajin illallisen 35 € hintaan! Tämä paikka onkin nimeltään: "Fabrikas Restorāns" ja se sijaitsee Väinäjoen toisella puolella, eli sinne meidän piti ottaa Bolt-kuski kuskaamaan! Paikka oli kuitenkin todella idyllinen ja ruoka erittäin hyvää! Tosin ruokiin suunniteltu viinipaketti oli aika pettymys, kun peuran kanssa tuli erittäin laimeaa punaviiniä, possun kanssa valkoviiniä ja jälkkärin kylkeen vähän liiankin makeaa punaviiniä.... Tämä on kuitenkin siitäkin huolimatta paikallisten keskuudessa sen verta suosittu paikka, että suosittelen pöytävarausta ja annan sille silti täydet suositukset! :) Osoite paikalle on: Balasta dambis 70, Kurzemes rajons, Rīga, LV-1048, Latvia.

Riian keskustan katujen fiilistelyä!

Vapauden muistomerkki

Riian ruska!


Tässä ja yllä olevassa kuvassa kaunis aukea Riian tuomikirkon edessä

Nyt sitten suositusteni toiseen osaan eli Bolt-sovellukseen! Käytimmekin paljon itse Riiassa liikkumiseen niin Boltin halpoja sähköpotkulautoja kuin halpoja "takseja", mutta suurin suositus menee Boltin yhteiskäyttöautoille! Heiltä pystyy siis vuokraamaan sovelluksen kautta minkä tahansa lähellä olevan, tyhjän Bolt-yhteiskäyttöauton ja näitä oli kaupungissa paljon!! Me vuokrasimmekin tällaisen käyttöömme yhtenä päivänä, kun halusimme päästä käymään Jurmalassa!

Sunnuntaina nappasimme siis lähimmän Bolt-auton allemme ja kurvailimme noin puolisen tuntia kohti Latvian rannikkoa ja suloista Jurmalan kaupunkia. Tämä lysti maksoi meille kaiken kaikkiaan 8 euroa ja oli niin kätevää, kun sai mennä täysin oman aikataulun mukaan ja vähän pyöriä Jurmalassa etsimässä parasta spottia aloittaa kaupungin tutkiminen!

Eli mennään asiaan ja laitetaan alle kuvasaldoni Baltian Rivieralta:

Kaupungin tärkein nähtävyys eli hiekkaranta, joka ei luonnollisesti tähän aikaan vuodesta ollut parhaimmillaan... Kuitenkin jokin kultaisessa hiekassa, harmaassa, kuohupäisessä meressä sekä kaikissa sinisen sävyissä kumpuilevassa taivaassa oli todella tunnelmallista!

Taustalla näkyy Jurmalan hieman rappeutunutta loistoa ja etualalla, aivan kuten alemmassakin kuvassa rannan ikioma kilppari! :)


Tässä ja alla sen sijaan kaupungin pääkävelykadun fiilistä eli Jomas streetiä!


Viimeisenä vielä aivan Jurmalan päärautatieaseman kupeessa sijaitseva Lāčplēsis-veistos!

Tämän veistoksen jälkeen nappasimmekin 1,25€ hintaan junan takaisin Riikaan ja pääsimme perille jälleen noin 30 minuutissa! Viihdyimmekin kaupungissa noin nelisen tuntia ja se riitti oikein hyvin tämän pienen, jo hieman talviteloilla olevan kaupungin tutkimiseen! :) Eli tästä siis vielä hyvä suositus päiväretkelle Riiasta!

Siinäpä olikin sitten minun syyslomani reissut! Seuraava reissu onkin sitten piiitkästä aikaa minun ja äitini yhteinen reissu jonnekin, minne olemme halunneet päästä yhdessä jo vuosia! Palataan asiaan siis vielä ennen joulua! :)

-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon