Syyslomalla Marbellaan golfreissulle!

 MOIKKA!

Yksi merkittävä syksyn merkki on ruskan ja pimenevien iltojen lisäksi se, että koululaisilla alkaa syysloma. Meillä on ollut tapana syyslomalla tehdä reissu ulkomaille ja emme tehneet poikkeusta tänäkään vuonna. Tällä kertaa matkakohteenamme oli Marbella Espanjassa ja matkan päätarkoituksena oli nauttia auringosta, uida ja pelata golfia.  

Majoituimme Sol Marbella Estepona- Alalaya Park hotelliin (remontoitu viimeksi 2018), joka sijaitsee Marbellan (17 km) ja Esteponan (16 km) puolivälissä. Hotellimme oli aivan rannan tuntumassa. Harmisemme ranta oli kuitenkin kivinen ja isot aallot roiskivat nilkoille roskia ja levää, mutta onneksi hotellin allasosastot (2 ulkouima-allasta, 3 lastenallasta ja 1 sisäallas) olivat mieluisia. Hotellissa oli paljon erilaista ohjelmaan pitkin päivää sekä tietysti iltaisin livemusiikkia, mutta mehän olimme tulleet golfaamaan, joten emme juuri aktiviteetteihin osallistuneet.  



Meille oli varattu golfajat viidelle eri kentälle, joten seuraavaksi pieni esittely ja kokemukseni jokaisesta kentästä.

Golfkentät;

Atalaya Old Coursen & Country Club, hotellin oma kenttä, matkaa kentälle 3 km.

(par 72, 6146 m) Championship -tasoinen kenttä, Bernard von Limburgin suunnittelema kenttä on avattu 1968. Leveät, runsaat väylät aaltoilevat vanhojen puiden ja pensaiden välissä. Useat korotetut greenit voivat tehdä mailojen valinnasta todella mielenkiintoista, ja niiden hienovaraiset ääriviivat vaativat huolellista harkintaa sille, miten upottaa putit. Tasainen puistokenttä luo ihanteelliset puitteet tehdä kierros kävellen. Kentältä on upeat näkymät Välimerelle ja La Concha vuorelle. Tältä kentältä löytyy hyvä peliharjoitusalue, vaikka range kentältä puuttuukin. Kierroksen alusta löytyy kahvila, josta voi ostaa pelikierrokselle mukaan pientä purtavaa. Kenttä sopii mainiosti myös vähemmän pelanneille golffareille.






Almenara Soorecard Golf Club, matka 45 km hotellilta.

(27- reikäinen golfkeskus, 3 yhdeksän reiän kenttää: Pinos ja Alcornoques, Lagos, 5805–5962 m riippuen yhdistelmästä, mahdollisuus pelata kolmena eri variaationa) Kentän on suunnitellut Dave Thomas.

Kentän väylät vaelsivat vaihtelevassa kumpuilevassa/mäkisessä maastossa. Väylät olivat ajoittain kapeita ja niissä oli runsaasti hiekkaesteitä. Korkeat puut sekä väylien reunoilla olevat sähköaidat ja rotkot aiheuttivat haasteita pallojen etsinnälle. Kaksi isoa järveä toivat sekä näyttävyyttä että haastetta peliin. Kenttä on mahdollista pelata erillisinä 18 reiän variaationa. Kokeneemmat pelaajat voivat nauttia tästä mielestäni hyvin kallista ja huono kuntoisesta kentästä (kierros 150 €, golfauto 45 €, välttämätön), mutta minä en nauttinut. Kenttä oli tosi huonossa kunnossa, kuiva ja kova. Greenien nurmi oli osittain kuivunut puhki. Clubin palvelu jokseenkin verkaista. Alueella ei ollut pelin harjoitusmahdollisuutta, vain pieni puttigreeni.

Tuskin tulen pelaamaan tätä kenttää uudelleen.







El Paraiso Golf Club (par 71, 5606 m), matka hotellilta 4 km.

Legendaarisen Gary Playerin vuonna 1973 suunnittelema kenttä, yksi Costa del Solin parhaista mestaruuskentistä. Kenttä sijaitsee laaksossa, jossa pinjat ja palmut reunustavat väyliä. Kentällä on useita näyttäviä vesiesteitä. Kenttä on helposti myös käveltäessä, vaikka pariin otteeseen noustaankin tiiaamaan mäen päälle. Alueelta löytyy hyvät harjoittelumahdollisuudet (range vähän kauempana clubista). Clubilla erinomainen palvelu ja tarjolla olevat ateriat olivat maukkaita.

Ehdottomasti minun suosikkini tällä matkalla, tänne uudestaan.








La Quinta Golf & Country Club (mahdollisuus pelata kolmen variaationa, riippunen yhdistelmistä 5152–5603 m)

Monipuolinen 27- reikäinen golfkenttä. Kenttä sijaitsee Marbellan golflaaksossa meren ja vuoren välissä. Kentän on suunnitellut kolminkertainen maailmanmestari ja Ryder Cap – mestari Manuel Pinero. Tällä kentällä onnistuneen pelin avaintekijä on hyvä pallon sijoittelu. Kentällä on myös melkoisia korkeuseroja, joten suosittelen golfauton käyttöä kierroksella. Kenttä on minusta yksi Aurinkorannikon kauneimmista golfkentistä. Kentän rangelta lyödään palloa alarinteeseen rautamailoilla (18 harjoituspalloa kuuluu kierroksen hintaan). Lähtöalueelta löytyy myös pieni puttigreeni. Tällä kentällä emme ennättäneet tutustuman viehättävältä näyttävään clubiin, sillä kuljetus hotellille oli jo odottamassa, kun päätimme kierroksen.





Atalaya New Coursen & Contry Club, hotellin toinen oma kenttä

(par 71, 5142 m) Kentälle siirryttiin golfautolla (35 €) Atalaya Old kentän kautta.  Kentältä on upeat näköalat Välimerelle. Kentässä on vaihtelevuutta kumpuilevine välineen ja nopeine greeneineen. Kentän alkupuoli on helpompi ja tasaisempi, mutta tämän jälkeen alkavat isot korkeuserot. Kapeat väylät kulkevat rinnakkain/limittäin. Tällä kentällä on valttia tarkat avaukset. Evästä kierrokselle kannatta ottaa mukaan Atalaya Old Coursen kahvilasta. Kentällä hyvät harjoitusmahdollisuudet, sillä 13 reiän vieressä sijaitsee erillinen peliharjoitusalue Atalaya Golf Academy. Kiva kenttä, josta löytyy haastetta, mutta vähemmänkin pelannut saa nautinnon kierroksesta.





Matkaamme kuului myös yksi välipäivä pelaamisesta, jonka vietimme Puerto Jose Banuksessa.

Hotellistamme noin 8 km päässä sijaitsi tunnettu Puerto Banuksen huvivenesatama. Tarkka sijainti on Nueva Andalucian alueella Espanjan Marbellan lounaispuolella Costa del Solilla. Paikallinen kiinteistökehittäjä Jose Banus rakensi alueen 1970 luksussatamaksi ja ostoskeskukseksi.

Puerto Banus on shoppailujen paratiisi muotiliikkeineen ja korkea tasoisineen ravintoloineen. Alla muutama kuva satamasta. Alue oli melko nopeasti kierretty, joten vietimme loppupäivän ihanalla, siistillä ja hoidetulla rannalla.







Heipä hei tällä kertaa. Seuraava matka on jo varattuna, sinne matkustamme yhdessä tyttäreni kanssa, mutta siitä lisää myöhemmin.

Terkuin R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon