Rakkauden kaupunki, Agra


Moikka, 

Tässä vielä Intian reissun viimeisen kohteen esittelyä:

Agra sijaitsee Yamuna-joen varrella Uttar Pradeshin osavaltiossa. Kaupungissa on jopa kolme maailmanperintökohdetta ja se oli suurmogulien valtakunnan pääkaupunki vuosina 1526–1658. Nykyään Agra onkin tuon aikakauden muistomerkkiensä, Taj Mahalin, Agran linnoituksen ja Fatehpur Sikrin vuoksi yksi Intian suosituimmista turistikohteista.

Agran punaisen linnoituksen rakennutti suurmoguli Akbar 1570-luvulla linnoituspalatsikseen ja yllä sekä viisi seuraavaa alla ovatkin nimenomaan tämän linnoituksen kuvasaldoa! 






Linnoituksesta nävi myös Taj Mahalin siluetin!

Lähellä hotelliamme, Courtyard by Marriottia, sijaitsi näin symppis kyltti, eli olihan  se pakko ikuistaa! Tämä kuva otettiinkin myös sillä ainoalla kerralla kun kävelimme kaksin Intian kaduilla ilman ryhmäämme. Kokemus oli melko ahdistava, sillä kahtena länsimaalaisena naisena saimme paljon huomiota... Mutta meidän perinteinen Big Mac-ateriamme (jossa oli kanapihvi, koska pyhät lehmät!!) oli pakko saada!

Taj Mahalin portit tässä sekä alla!


Sitten se itse Taj Mahalin, reissumme yksi odotetuin nähtävyys (heti tiikerien jälkeen!)!

Maailman kaunein mausoleumin Taj Mahalin valkoinen marmori suorastaan häikäisee aurinkoisena päivänä. Mogulihallitsija Shah Jahan pystytti mausoleumin rakastettunsa Begum Mumtaz Mahalin viimeiseksi lepopaikasi. Mausoleumin arkkitehtuuri on pääasiallisesti islamilaista perua, mutta hinduarkkitehtuurin vaikutus on nähtävissä mm. pyhää lootuskukkaa esittävissä symboleissa.






Taj Mahalin molemmin puolin oli myös kauniita rakennuksia!

Ja Taj Mahalin kuvat jatkuvat! :D





Siinä oli Taj Mahalia joka suunnasta ja sitten vielä äidin kuvat Taj Mahalin portista, alueen muista rakennuksista sekä viimeinen kuva Agran linnoituksesta:





Mutta tässä olikin viimeinen kohde meidän marraskuiselta Intian reissulta Olympia matkatoimiston kanssa! 10 päivää kiersimme, näimme, koimme ja nautimme joka aistillamme. Intia olikin kokemus, jossa sana ruuhka sai aivan uuden määritelmä! :D

Mutta meillä on jo uusia reissuja tehtynä tai vähintään varattuna, joten palataan pian niiden parissa! :)

A & R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon