Tiikereiden Ranthambore


Moikka,

Kolmas Intian kohteemme oli Ranthamboren tiikeripuistot ja matka Jaipurista tänne oli noin 200 kilometriä, mutta kiitos erittäin hitaan liikenteen, ajoimme jälleen koko päivän. Tämä olikin meidän molempien hartaasti odottama kohde, jossa majoituimme  Ranthambore Regency-nimisessä hotellissa, jonka allasalue näkyy yllä ja julkisivu alla. 

Tässä kohteessa ainoa tarkoituksemme olikin siis lähteä tutkimaan tiikeripuistoja ja totta kai bongata edes yksi tiikeri! Lisäksi tämä oli reissumme ainoa kohde, jossa meillä oli myös aikaa vain rentoutua sekä esimerkiksi pulahtaa uima-altaassa. Intian reissumme olikin hyvin intensiivinen, joten pieni lepo tässä kohteessa teki oikein hyvää! :) Kaksi päivää ja kaksi muutaman tunnin safaria olikin siis ohjelmamme täällä!


Hotellillamme oli illalla tanssiesitys, jossa pääsimme nauttimaan paikallisesta musiikista ja tanssista! :)

Ranthamboren kansallispuiston maisemaa hallitsevat matalat vuoristot, järvet ja jokilaaksot. Kasvillisuus vaihtelee tiheistä metsistä avoimiin ruohikkoihin. Vuodesta 1973 lähtien se on ollut yksi Intian bengalintiikereiden suojelualue. Sen pinta-ala yhdessä sitä ympäröivän suoja-alueen kanssa on 400 km2.  

Tiikereiden lisäksi puistossa asustelee myös harvinaisia nilqaiantilooppeja sekä runsaasti sambar- ja aksishirviä. Alueen monipuoliseen eläimistöön kuuluu myös leopardeja, huulikarhuja ja juovahyeenoita ym. eläimiä. Lintulajeja kansallispuistossa on lähes 300.

Puisto oli aikoinaan hallitsijoiden metsästysmaata, ja siellä sijaitsee useita raunioituneita palatseja ja paviljonkeja. Paras aika käydä puistossa on kuivana kautena loka-huhtikuussa, jolloin eläimet uskaltautuvat pensaikosta veden äärelle.

Teimmekin  lava-autolla kaksi safaria kansallispuiston alueelle, yhden aamusafarin ja yhden iltapäiväsafarin, ja meitä onnisti, sillä näimme jälkimmäisellä safarilla jopa 3 tiikeriä. Tämä ei olekaan itsestäänselvyys, sillä oppaamme sanoin, että monet hänen kollegansa ovat käyneet kyseisellä safarilla kymmeniä kertoja, eivätkä ole ikinä nähneet tiikeriä! Lisäksi tiikerit kulkevat yleensä yksin, joten se, että näimme jopa kolme kerralla on vieläkin harvinaisempaa. Kyseessä olikin kolme emon hylkäämää pentua, joita ei kyllä meidän silmämme erottanut täyskokoisista yksilöistä, jotka huolehtivat vielä toinen toisistaan. 

Alla kuvia safarilta niin maisemista kuin eläimistäkin:


















Meillä olisi ollut paljon parempia videoita tiikereistä, mutta niitä emme ikävä kyllä tänne osanneet jakaa :/

Sitten vielä pari kuvaa matkalta Ranthamboresta Agraan, sillä pysähdyimme ihailemaan värikästä hindutemppeliä, joka olikin siinä mielessä erikoinen, että tämä Etelä-Intian tyylinen hindutemppeli oli eksynyt keskellä Pohjois-Intiaa! Pohjoisessa temppelit ovatkin yleensä hyvin hillittyjä, valkoisia, marmorisia temppeleitä (kuten Jaipurin postauksessa) ja koristeelliset, värikkäät sekä räväkät temppelit enemmän etelän tyyliä. Me kuitenkin pääsimme todistamaan kumpaakin tyyliä ihan vain Pohjois-Intiassa! :) Temppelin sijainnista meillä ei ole mitään tietoa, mutta jossakin Ranthamboren ja Agran välillä suoraan motarin varrella se oli! :D



Loppuun vielä äidin kuvat safareilta, hotellin kulttuuriesityksestä sekä tästä näyttävästä karkkitemppelistä! :)
 









Viimeisenä onkin sitten vuorossa Agra ja Taj Mahal!

A & R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon