Syntymäpäivät Belgiassa

 


Moikka,

Maaliskuussa lähdimme pidennetyksi viikonlopuksi juhlistamaan synttäreitäni ystävän kanssa toisen ystävän luokse, joka pääsi tänä syksynä tekemään maisteriaan Belgian Antwerpenin yliopistoon! :) Lensimmekin Brysseliin ja sieltä otimme näppärästi junan suoraan lentokentän alta Antwerpeniin, johon saavuimme reilussa 40 minuutissa! :)

Viikonloppu meni hyvin pitkälti kaupungissa haahuillen ja ruokapaikkoja kuluttaen, joten mennään suoraan kuvien pariin! :)

Antwerpenin upea Cathedral of Our Lady

Nello and Patrasche- patsas, jonka takana oli surullinen tarina pienestä pojasta, joka yritti päästä Cathedral of Our Ladyyn turvaan kylmyyttä, mutta häntä ei syystä tai toisesta sinne otettu ja hän menehtyi kylmyyteen koiransa kanssa katedraalin eteen...

Minusta olikin todella kaunis ajatus, että tämä poika sai oman patsaansa ja se onkin kaupungin tapa pyytää anteeksi tätä heitteille jättöä. Se ei tietenkään kumpaakaan saa takaisin, mutta pitää heidän tarinansa elossa!

Antwerpenin kaunista rakennuskantaa tässä sekä kahdessa seuraavassa kuvassa!Sitten vielä muutama kuva Brysselistä, jossa vietimme matkustuspäivän, sillä lentomme lähti joka tapauksessa sieltä ja ystävämme lähti yliopistolleen luennoille. Eli meille oli ihan sama, että jäämmekö haahuilemaan päiväksi Antwerpeniin vai menemmekö haahuilemaan Brysseliin! :)

Brysselin katujen fiilistelyä!

Grand-Palace ja sen ikoninen aukio kahdessa seuraavassa kuvassa! Kuten näkyy osuimme kaupunkiin hyvin pilvisenä päivänä, mutta onneksi lämpötila oli siedettävä, eikä sade päässyt yllättämään! :)Tämä Tintin-muraali Rue de l'Etuvella on oma lempparini Brysselissä, jossa olen käynyt aikaisemminkin interrailini aikana ja siitä löytyykin ihan oma postauksensa vuodelta 2017! :)

Ja sitten tietenkin legendaarinen Brysselin pissaava poika, eli Manneken Pis, joka löytyi samalta kadulta muraalin kanssa! Viimeksi poika olikin täysin vaatteeton, mutta nyt hänet oli puettu arkisen juhlavasti valmistujaishattuun! :)

Sitten vielä Mont des Arts, joka olisi ollut vielä kauniimpi kukkivana, mutta meni oikein hyvin näin maaliskuisessa asussaan! :)

Siinä sellainen pidennetty viikonloppu Belgiaan, jossa keskityimme lähinnä kuulumisten vaihtoon, emmekä kuvaamiseen, joten kuvasaldo on melko laiha! :D 

Mutta seuraava reissu onkin jälleen synttärireissu, mutta tällä kertaa anopin! :)

- A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pitkä viikonvaihde Pärnun kylpylöissä

Ristiriitojen Delhi

München Oktoberfest 2022