Rooma, kuin kotiin olisi palannut

Auringonlasku Piazza del Popolon päältä näköalapaikalta!

 

Moikka taas!

Nyt tulee tiheeseen tahtiin kevään reissut, jotta ollaan valmiita kesän reissuihin! :)

Eli Italian reissumme huipentui Roomaan paluuseen ja vietimmekin siis reissumme päivät numero 5 (tosin tähän kuului myös matkustaminen taksilla Ravellosta Napoliin ja junalla Napolista Roomaan! Tähän menikin noin 1h taksissa + 2,5h junassa) ja 6 sekä paluupäivä vielä Roomassa.

Asuin tosiaan Roomassa syksyn 2018 ja tämän takia blogissa onkin monta postausta Roomasta. Eli en aio sen suuremmin Roomaa esitellä, vaan lähinnä pläjäytän kuvani tänne nähtäväksi! :)

Tässä siis kuvapläjäys:

Piazza della Repubblica, josta aloitimme Rooman kiertelyn tällä kertaa! Hotellimme, Hotel Alexis, jota voin lämpimästi suositella budjettihotellina, sijaitsi aivan Terminin ja täten myös tämän aukion vieressä!

Tässä ja alla Monument to Victor Emmanuel II


Sitten jostain syystä oma lempparini, eli Pantheon! :)

Rooma on siitä ihana kaupunki, että joka kulman takana on vaikka ja mitä näkemistä, joten muutama fiiliskuva eri obeliskeista ja rakennuksista, joita ei lasketa Rooman must see nähtävyyksiin, mutta jotka ovat silti kuvaamisen arvoisia estetiikkansa ansiosta! :)



Tämä on ihan "oikea" nähtävyyskin, eli Piazza Navona!


Sitten taas Piazza del Popolo, mutta alhaalta käsin!

Ja tätä reittiä, aukion oikeasta reunasta pääsee ylös näköalapaikalle (iso suositus), josta seuraavat kuvat!




Lähdimme tasanteelta Villa Borghesen reunaa pitkin kohti hotelliamme illallisen kautta koukaten!


Reittimme päätyikin suoraan espanjalaisille portaille ja Fontana di Treville, joka oli vielä noin puoli 12 aikaa illalla melko täynnä! Tänne kannattaakin tulla about kolmelta yöllä jos haluaa oikeasti olla ainoa paikalla! :D


Toisena päivänä suuntasimmekin sitten Villa Borgheseen ja sen kilpikonnalammelle (iso suositus)! :)





Ja sieltä kävelimme Rooman keskustan läpi aina Colosseumille asti! 



Sillä päämääränämme oli Rooman ykkössuositukseni, eli Numbs le Bistro, joka sijaitsee keskustan ulkopuolella aivan Piazza Annibalianon vieressä, eli aivan vanhan kotini vieressä! :) Täällä olenkin syönyt koko Italian parhaat pizzat ja risotot, eli tänne kannattaa tulla, vaikka metroon joutuukin turvautumaan! Paikka on myös visuaalisesti sisustettu ja jo sinänsä todella kiva paikka viettää iltaa paikallisten keskellä! :)

Kolmas ja viimeinen päivämme lähti käyntiin metromatkalla kohti Trasteveren kaupunginosaa. Meillä lähti lento vasta illalla, joten meillä oli vielä melkein koko päivä aikaa kierrellä tässä suloisessa kaupunginosassa, joka pääsee myöskin Rooman suosituslistalleni! :)





Mutta siinä se toukokuinen Italian reissu! Oli kiva päästä pitkästä aikaa käymään Roomassa ja vielä kivempi oli se, että pystyimme kiertelemään juuri ne omat lempparipaikat, sillä turistikohteet on tullut kierrettyä jo niin moneen kertaan! :)

Seuraava reissu onkin vielä työn alla, mutta katsotaan, että mihin päädytään! :)

- A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon