Euroopan viidenneksi viimeinen maani, Montenegro

Moikka!

Nyt on takana Euroopan viidenneksi viimeinen maani, eli enää oli jäljellä Albania, johon itse asiassa päädyimme tekemään päiväretken Budvasta, sekä "sotamaat", eli Valko-Venäjä, Ukraina sekä Moldova (ja tietty jos laskee Azerbaidžanin ja Kazakstanin osaksi Eurooppaa) ja tämä maa veikin sydämen ihan kunnolla! :) Montenegro olikin kaunis, halpa ja monipuolinen, sillä saimme ihailla upeita historiallisia vanhoja kaupunkeja, nauttia rantaelämästä sekä yöelämästä ja ihailla henkeäsalpaavia vuoristomaisemia, Kotorin lahtea sekä toinen toistaan suloisempia kyliä. Sen lisäksi että saimme nauttia tästä kaikesta bussin ikkunasta, pääsimme myös näkemään ihan livenä Budvan, Kotorin sekä Tivatin kolme hyvin erilaista kaupunkia.

Kaikin puolin vietimme heinäkuussa hyvin monipuolisen viikon pituisen loman, jossa tukikohtamme sijaitsi Budvan rantakaupungissa, joka oli kyllä nappivalinta tukikohdalle! Sieltä löytyikin suloinen vanha kaupunki ravintoloineen, ranta auringon palvojille ja mukavan moderni ilmapiiri pitkin rantakatua!

Sen sijaan Kotor, johon teimme päiväretken, oli upea suurella vanhalla kaupungillaan ja näkymillään yli Kotorin lahden. Kohokohtamme olikin laivamatka läpi lahden kohti Tivatia, joka sen sijaan oli hyvin moderni ja uuden oloinen rantakohde palmuineen, rantabulevardeineen ja moderneine ravintoloineen! Nämä kaksi pääsevätkin suosituslistalleni, mutta suurin suositus on kuitenkin veneily Kotorin lahdella! :)

Kaiken kaikkiaan viikon pituisen reissumme Montenegro-osuus piti sisällään paljon Budvaa sekä päiväretken Kotor-Tivat-akselille. Kuitenkin parhaan käsityksen tästä kaikesta saatte jälleen kuvien muodossa, eli pidemmittä puheitta, tässä reissun kuvat: 

Budvan ranta

Budvan vanhan kaupungin pääty rantakadusta

Budvan vanhaa kaupunkia neljän kuvan verran!




Näkymä yli Budvan ystäviemme parvekkeelta

Sitten alkaa päiväreissumme kuvat, eli tässä 11 kuvaa Kotorin Unescon maailmaperintökohteesta, eli vanhasta kaupungista! :)











Kotorissa pysyttelimmekin hyvin pitkälti kauniissa vanhassa kaupungissa ja lähdimme sieltä sitten suoraan kohti laivaamme ja Kotorin lahden toisella puolella sijaitsevaa Tivatia! Eli tässä olisi 13 kuvaa Kotorin lahdesta veneestä käsin! :) Päädyimmekin ottamaan Budvassa läheisen matkatoimiston valmiin auringonlaskuretken, johon kuului bussi Kotoriin, vene Kotorista Tivatiin ja bussi Tivatista takaisin Budvaan. Tämä maksoi 26 euroa ja oli todellakin worth it, koska saimme upean auringonlaskun veneestä sekä Tivatin rantabulevardilta käsin! :)













Sitten hyvin erilainen, moderni Tivat, joka varmasti todella mukava rantalomakohde!! :) Eli 8 kuvaa Tivatista, jossa pysyttelimme lähinnä kaupungin kauniilla rantabulevardilla ihailemassa maisemia yli Kotorin lahden! :)








Sitten palataan takaisin Budvaan ja Budvan rannalle, joka oli mukavan matala ja aalloton, mutta kuten näkyy, niin täynnä pientä kiveä, eli siinä mielessä hieman epämukava ilman kunnollisia varusteita!

Rannalta näki myös kivasti vanhan kaupungin muurit ja muurien yli kohoavat kirkon tornit ja muut rakennukset! :) Alla vielä zoomatumpi kuva!


Budvan vanhan kaupungin muurit ja oikealla sekä alla näkyy kaupungin kaunis kontrasti, vanha ja uusi rinta rinnan!


Vanhan kaupungin vaatimaton pääportti

Ja sitten taas Budvan vanhan kaupungin fiilistelyä 12 kuvan verran! :)












7 kuvaa Plaža Ričardova Glavasta vanhan kaupungin kyljestä kuten alla näkyy! :)







Yllä olevan rannan vieressä sijaitsi "Budvan tanssiva tyttö"-patsas, josta kolme kuvaa! :)



Löydettiin matkamuistokaupasta vitsikirja montenegrolaisista ja rajan ylitys osui ja upposi. Istuttiin viikon aikana Kroatian ja Albanian rajalla sekä matkalla näille rajoille aivan liian monta tuntia ja aina kun Maps sanoi, että ajaisi esim. 2 tuntia, niin oikeasti meni ainakin tupla-aika! Eli varautukaa melko verkkaiseen liikenteeseen ja ylipäätänsä toimintaan, ilmeisesti laiskuus on paikallisten paha tapa! :D

Viimeinen fiilistely vanhasta kaupungista

Ja vielä hotellimme, Villa Ljubanovic, Budvassa, joka saa ison suosituksen hyvästä sijainnista, hyvästä aamupalasta, hyvästä ilmastoinnista ja hyvästä palvelusta! :)

Montenegron lisäksi reissumme piti sisällään myös Dubrovnikin, koska aloitimme ja lopetimme reissumme Kroatian puolelle, sillä lennot Dubrovnikiin olivat noin 100 euroa halvemmat kuin Budvaan tai Tivatiin ja täten teenkin nopean postauksen vielä Dubrovnikin kuvista! :)

Niistä siis lisää ensi kerralla!

- A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon