Päiväretki Albanian puolelle



Moikka!

Heinäkuiseen Montenegron reissuumme sisältyi myös päiväretki Albanian puolelle, eli kiersimme oikein mukavan Balkan-kierroksen ja samalla sain neljänneksi viimeisen Euroopan maani myös koettua! :) Tällaiset "Monta kärpästä yhdellä iskulla"-reissut ovatkin täysin minun juttuni! :)

Mutta itse päiväreissusta, eli ostimme Budvan kaduilta löytyneestä matkatoimistosta 45 eurolla päiväreissun Albaniaan ja siihen kuului bussit sekä opas ja kohteina meillä oli lähellä Montenegron rajaa ja samannimistä järveä sijaitseva Shkodër sekä Albanian pääkaupunki Tirana. Käytännössä siis istuimme hyvin pitkälti bussissa matkalla kohteisiin ja itse kohteissa saimme muutaman tunnin aikaa kierrellä ja katsella. 

Aamupäivä ja aamukahvit menivät siis Shkodër ja iltapäivä sekä ruokailu Tiranassa! :)

Eli alla kuvani näistä kahdesta kaupungissa, tosin tällä kertaa käänteisessä järjestyksessa, eli aloitetaan huomattavasti eläväisemmästä Tiranasta ja sitten vasta pieni ja ehkä turisteille melko tylsä Shkodër.

Eli alkuun Tiranan kadut:

Tirana's pedestrian street

Tiranan linnan muuri, joka sisältä oli täynnä pieniä suloisia putiikkeja! :)

Tältä linnan sisällä siis näytti!

Resurrection of Christ Orthodox Cathedral

Skanderbeg Square

Skanderbeg Square

Skanderbeg Square ja National Historical Museum

Skanderbeg Monument

Tirana's pedestrian street

Ja siinä olikin mitä nähtävää Tiranasta löysimme, eli kävelykadun, "linnan", joka oli oikeastaan ostoskatu, pääaukion, sen rakennukset sekä kaikki kävelykadun ravintolat ja kahvilat. Lisäksi kaupungissa olisi ollut  "BUNK'ART" museo, mutta emme niihin kovalla helteellä jaksaneet raahautua... :/

Siinä kuitenkin Tirana ja sitten suloisen, mutta pienen Shkodërin katuja! Täällä ei tosiaan ollut turisteille oikein muuta tekemistä kuin keskustan kävelykadun kahvilat, ravintolat ja pienet liikkeet!

Pysyttelimme siis tässä Pedestrian street Rruga Kolë Idromenolla, josta kaikki kuvani kaupungista! :)



Mutta noin, siinä oli sitten se Balkanin seikkailu ja Albanian päiväretki! :) Seuraava reissu sijoittuukin taas vaihteeksi tuttuun paikkaan ja tapahtuu lokakuun puolella, eli silloin taas luvassa lisää matkakuvia! :)

- A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon