Syksyn perinteinen golfreissu, kohteenamme Puerto Banus, ohjelmassa 4 uutta golfkenttää

Hola!


Olimme jälleen koululaisten syyslomaviikolla perinteisellä golfreissulla Costa del Solissa, tällä kertaa majoittauduimme Puerto Banuksessa. Matkan vetäjänä toimi Anna Lindqvist ja Johan Lindelöf. Matkan ohjelmassa oli perinteisesti 5 tii-aikaa ja yksi vapaapäivä. Tällä kertaa yksi golfkentistä oli meille jo viime vuodesta tuttu, mutta matkalla pelasimme meille 4 täysin uutta kenttää.
 
Hotelimme  Occidental Puerto Banus oli aivan rannan tuntumassa ja vain muutaman sadan metrin päässä keskustasta.

Tässä uutama kuva Puerto Banuksesta:






Puerto Banuksen suosituin ravintola. Ravintolaan ei voi tehdä pöytävarausta ja sen ovella on jatkuva jono. Ruoka👍  






Ja sitten varsinaiseen aiheeseen, eli golfin pariin.😃

Marbella golf & Country Club 

Par 72 (men 5551 m). Kentän on suunnitellut legendaarinen Robert Trent Jones Senior ja se on vain 5 minuutin ajomatkan päässä Marbellan keskustasta. Kenttä tarjoaa mielenkiintoisen ja vaihtelevan golfelämyksen. Useilta väyliltä ja klubilta avautuu upeat näkymät merelle. Kentällä on jonkin verran korkeuseroja, mutta runsaasti tilaa avauksille, mutta etenkin etuysillä väylät ovat kapeita rännejä, joissa on paljon pimeitä kulmia.  Kentän kunnossa oli parantamisen varaa ja kierrokseen tällekin kentälle suosittelen auton käyttöä. Tämä kenttä ei kuulunut suosikkeihimme.






Los Arqueros golf 

Par 71 (men 5293 m),  kenttä on avattu 1991. Kenttä on maineikkaan Severiano Ballesteroksen ensimmäinen Costa del Solille suunnittelema golfkenttä. Vaikka kentän pituus on vain 5700 m, se kyllä tarjosi riittävästi haastetta erilaisella vesielementeillä ja väylien muodoilla. Kentällä on myös runsaasti korkeuseroja (suosittelen kentän kiertämistä autolla). Kenttä sijaitsi idyllisen Benahavisin vuoristokylän läheisyydessä ja kentän muodot mukailevat kaunista luonnonympäristöä. Osalta väylistä avautui upea maisema Välimerelle. Greenien kunto oli joekseenkin heikko, mutta kokonaisarvosana ok.







El Paraiso golf

Par 71 (men 5249 m). El Paraiso golf oli meille jo entuudestaan tuttu.  Se on Gary Playerin suunnittelema ja vuonna 1973 avattu golfkenttä. Mielestäni se on ehdottomasti yksi aurinkorantojen miellyttävimmistä kentistä. Kenttä sijaitsee kauniissa vehreässä laaksossa. Kentältä löytyy näyttäviä vesiesteitä ja se on helposti käveltävissä, vaikkakin pariin otteeseen noustaan tiiaamaan korkean mäen päälle. Ehdoton suosikkini myös tänä vuonna. Golfkentän ravintola ei tälläkään kertaa tuottanut pettymystä, sillä ruoka oli maittavaa. Pelipäivänämme pieni myrsky, tuuli ja sade hieman haittasi pelaamista, mutta pallojen löytämisessä ei ollut ongelmia. 👍


 
Santa Clara golf

Par 71 (men 5511m ). Kenttä sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä rannasta, lähellä Marbellaa. Se on monen mielestä yksi aurinkorantojen arvostetuimmista kentistä ja siksi myös melko ruuhkainen. Kentän peruspohja on tasainen, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Eli muutama isompi mäki noustaan ylös. Tosin kentällä on  runsaasti pienempiä mäkiä, jolloin oli hankala nähdä lyönnin päätöspiste. Kenttä on tiivisti rakennettu ja väylät ovat kapeita, joten vierailu naapurin väylillä on yleistä. Kenttä on huoliteltu sekä yleisesti ottaen hyvässä kunnossa. Klubina toimii näyttävä suuri espanjalaistyylinen rakennus. Kentän henkilökunnan palvelumyönteisyydessä on melkoisesti parantamisen varaa.





Dona Julia golf 

Par 71 (5654 m),  kenttä avattu 2006. Kentän on suunnitellut espanjalainen arkkitehti Antonio Garcia Garrido. Kenttä mukautuu hienosti ympäröivään luontoon ja sisältää melkoisesti korkeuseroja (suosittelen kierrosta tehtäväksi autolla).  Useat väylät ovat kaltevia sekä kapeita ja hiekkaesteet todella huonossa kunnossa. Ensimmäiset seitsemän väylää nousevat kohti kukkuloita tarjoten samalla henkeäsalpaavia maisemia. Takaysillä on  todella pitkä par 5 väylä, yli 600 m. Kierroksella voi nauttia panoraamannäkymistä Välimerelle ja Sierra Bermejan sekä Rondan vuoristoihin. Kokonaisarviosana kentälle ok.





Välipäivämme vietimme upean hotellimme altaalla ja rannalla sekä kävelyretkellä Marbellan vanhassa kaupungissa. 

Tässäpä tunnelmia sieltä:








Seuraavaksi suuntaan marraskuussa kulttuurireissulle Itävaltaan, mutta siitä myöhemmin syksyllä lisää.
Terkuin R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon