Kulttuurimatkalla Wieniin!

     Tervehdys Wienistä! 

Syksyn ollessa pimeimmillään on suorastaan ihastuttavaa poiketa pitkällä viikonloppu reissulla yhteen Euroopan vilkkaimmista kulttuurikaupungeista. Eteenkin kun matkan järjestäjänä oli Suomen merkittävän kulttuurikaupungin Tampereen suosittu teatteri Tampereen teatteri. Matka kohteemme Wien ei jätä ainoatakaan kulttuurin nälkäistä kylmäksi, sillä 2 miljoonan asukaan kaupungista löytyy yli 300 kirkkoa, 100 museota, useita teattereita, oopperoita sekä musiikkitaloja ja paljon muuta nähtävää.

Marraskuussa syksy oli jo saapunut myös Wieniin, mutta lämpötila keikkui vielä 12-15 asteen molemmin puolin, joten oli mukava tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja putiikkeihin kävellen. 

Meille oli järjestetty majoitus hotelli Mercure Raphaelssa (Wallgasse 23), josta oli noin 3 km kävelymatka vanhaan kaupunkiin. Hotelli sijaitsi vastapäätä Raimund teatteria ja lähellä1,5 km pitkää Mariahilferstrassen ostoskatua. Lähimmältä metroasemalta hurautti vanhaan kaupunkiin 10 minuutissa. Metrolla pääsi kätevästi myös Naschmarkt-torille tai Schönbrunnin Kesäpalatsille.

Saapuessamme Wieniin oli meitä vastassa paikallisopas ja lähdimme porukalla tutustumaan Wieniin bussin kyydissä. Kiertoajelun aikana nähtiin kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä kuten valtion ooppera, parlamenttitalo, kaupungintalo, taidehistoriallinen ja luonnonhistoriallinen museo, yliopisto ja Hofburgin Talvipalatsi, jne. Ajoimme myös Karlsplatz-aukion halki, jossa sijaitsee Musikvereinin konserttitalo, Kaarlen barokkikirkko ja Secession-taidenäyttelytalo.

Alla YK:n tiloja


Tonavalla


Valtion ooppera

Seuraavana päivänä liikuimme kävellen Wienin ytimessä Pyhän Tapanin tuomiokirkon, valtion oopperan, Albertina aukion ja Hofburgin Talvipalatsin alueella. Vierailemme valtion oopperassa ja Musikvereinissa, jotka ovat Wienin Filharmonikkojen esiintymispaikkoja. Illalla ohjelmassa oli huikea menestysmusikaali Rebecca Raimund-teatterissa.




Onneksi koko reissu ei ollut täysin ohjelmoitu ja meillä jäi myös mukavasti aikaa tutustua Wienin nähtävyyksiin sekä nauttia päivän aikana iltapäiväkahvit Sacherkakun kera. Lauantai-illalle meille oli varattu liput La Cage aux Folles-musikaaliin (Lainahöyhenissä) Volks oopperaan.

Alla Naschmarkt-tori lauantain kirpputoripäivänä


Volks oopperassa La Cage aux Folles musikaali

Kotiin lähtöpäivänä kävimme vielä vierailemassa Schönbrunin linnassa ja linnan viehättävässä puistossa.

Schönbrunin Linna

Keisarinna Sissin huvimaja
Schönbrunin Linna

Uusia reissuja odotellessa toivotan teille kaikille mukavaa loppuvuotta!

Terkuin R

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon