Kölnin & Düsseldorfin joulutorit!

 

Moikka!

Olin joulukuun puolivälissä Saksassa hakemassa joulutunnelmaa joulutoreilta ja se todella toimi! Ehdimmekin näkeä kahden kaupungin torit ja vaikka Kölnin tori oli ylivoimainen voittaja, niin ei Düsseldorfistakaan joulun taikaa puuttunut! :)

Suurin syy, miksi Köln voitti, oli torin yhtenäisyys, kun taas Düsseldorfissa torit olivat hyvin hajanaisia kadun pätkiä, aukioita ja muita kohtia ympäri keskustaa. Kölnissä siis pystyikin hukkumaan joulutorin tunnelmaan, mutta Düsseldorfissa kojujen välistä pilkotti itse kaupunki ikävän epäjouluisesti. :/ Kuitenkin kaupunkina Düsseldorf oli oikein nätti ja huomattavasti modernimpi kuin Köln. Eli jos tykkää modernimmasta ja väljemmästä, on Düsseldorf sinua varten, mutta jos tykkää vanhemmasta ja tiiviimmästä, niin sinuna menisin Kölniin! :)

Me jaoimmekin reissumme siten, että ensin olimme pari yötä Kölnissä ja sitten suuntasimme kaverin luokse Düsseldorfiin kolmeksi yöksi. Eli kaverin takia olimme Düsseldorfissa pidempään, mutta ilman häntä olisin ehkä mieluummin ollut pidempäänkin Kölnissä, varsinkin näin joulutorisesonkina! :)

Onneksi kuitenkin liikkuminen kaupunkien välillä oli todella helppoa ja kumpikaan kaupunki ei ollut missään nimessä kaukana toisistaan. Me esimerkiksi kävimme katsomassa Bundesliigan ottelunkin Mönchengladbachissa, jonne meni se sama puolisen tuntia kun oikeastaan kaikkialle tällä Rheinlandin metropolialueella! :)

Mutta mennäänpäs itse asiaan, eli kuviini joulutoreilta ja Kölnistä sekä Düsseldorfista. Matkamme agenda oli hyvin vahvasti joulutorit sekä futispelissä käyminen ja siitä syystä kuvia ei olekaan oikeastaan kuin joulutoreista. En muistanut ottaa kuvaa edes sieltä futispelistä! :D

Mutta kuvat:

Kölnin kävelykatu

Yksi kävelykadun joulukuusista!

Sitten itse joulutori, joka kiemurteli aina tuomiokirkolta hotellillemme, perus siistille Novum Hotel Ahl Meerkatzen Köln Altstadtille asti, joka sijaitsi noin 1,5 kilometrin päässä kirkolta!





Sitten itse iso kirkko! :)


Sitten siirryimme Düsseldorfin puolelle, jossa majoituimme kaverimme luona ja tämä upean erikoinen rakennus osui reitillemme matkalla keskustaan! :)

Reinin rantaa ja kaukana siintää Düsseldorfin keskusta!

Ja kaupungin televisiotorni toisessa suunnassa!

Sitten kuvia joulutoreilta! :)


Tämä oli ilmeisesti Düsseldorfin oma baarikatu! :)


Ja Königsalleen luksusbulevardin kanaalia!





Ystävämme kotikadun auringonlasku!

Ja vielä pari kuvaa päivänvalossa matkustuspäivän aamupäivältä! :)


Siinä kaikki Saksan maalta! :) Seuraava reissuni onkin vielä suunnitteluvaiheessa, mutta toivottavasti tulee suuntautumaan Aasiaan ja toteuttaa muutamankin reissuhaaveeni kerralla! :)

-A

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sisilialaiset sanovat: ”Anna meille viikko elämästäsi ja me annamme sinulle 3 000 vuotta historiaa".

Uusi vuosi 2024 Gran Canarialla

Miniloma Milanoon